Melodi Grand Prix semifinale 2010

Denne helga som forrige helg fikk vi dessverre et grelt bilde på hvorfor folkestyre er en dum ting: Folk flest mangler smak!

I lørdagens semifinale i Bodø, var det en klar vinner. Og hun ble sendt til sistesjansen?! Hva gir dere meg? Vinneren er selvfølgelig Venke Knutson med sin strålende pop-låt «Jealous ‘cause I love you»:

Jeg mener, Løvlands låt til Maria Arredondo er bra, og den ville sikkert gått hjem hos en fagjury — men nå er det SMS-stemming som gjelder, og det er bare i Norge folk går mann av huse for å stemme på Maria fordi hun er så snill og Rolf fordi han har vunnet to ganger før. Dersom dette blir Norges bidrag, slipper vi i alle fall problemet med å arrangere den internasjonale MGP-finalen én gang til.

Dæven — er det dette som ligger bak, egentlig? Folk er så livredde for høyere lisens, at de stemmer frem sanger som umulig kan vinne?

Den andre vinneren, Alexander Stenerud, får godkjent, selv om han kunne gjort sangen temmelig mange hakk hvassere med bedre produksjon. Heine Totlands sang var velment, men det ble alt for mye lyd på alt for kort tid. Idéen om en «tribute» til Stewie Wonder var slettes ikke dum, men det går ikke an å presse alle sangene hans inn i én medley.

Hanne Haugsand var alt for … tradisjonell, og Tomine Harkets sang greier jeg ikke helt å huske på, egentlig — Sangen ble litt for anonym for en så spennede artist. Skanksters var min klare utfordrer og underdog. På Twitter ser jeg at mange kritiserer dem for å være en «Madness-kopi», men hallo? Det er ska, det er vanskelig å være veldig forskjellig fra Madness. Det blir som å kritisere en som synger 50-talls rock forsi han ligner for mye på Bill Haley — det er ikke en feil, det er meningen!

Men, men. Skaden er skjedd. Men vi har fremdeles en sistesjanse: La oss sammen sørge for at Venke Knutson vinner sistesjansen og deretter finalen, slik at vi kan delta med noe litt stilig i den Internasjonale finalen. Ellers kan vi like godt sende «Keep of Kalessin», og tape med stil!

3 tanker om “Melodi Grand Prix semifinale 2010

  1. Hmm, låten var jo litt sjarmerende, og Knuttson gjør den jo veldig bra.

    Har ikke hørt en eneste av de andre låtene, men Maria Arredondo burde forbys, på generelt grunnlag.

  2. Beklager seint svar på kommentaren, Morten: (Fre)dagens sending var slettes ikke ille, egentlig. tre av sangene var ikke forferdelige, Didrik var den klare og riktige vinneren, A1 hadde en kjedelig men hørbar sang og gikk som forventet videre, også kom låten til Frost til sistesjansen, noe jeg syntes var fortjent.

    Så, slettes ikke ille!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.