MGP 2006

7000 mennesker i sving, hvorav 2000 pressefolk fra mer enn 50 land. Over tre timer maratonsending. Eurovisjonens musikkfestival, eller Melodi Grand Prix. Og det betyr selvfølgelig poenggiving for det som virkelig betyr noe her på lassedahl.com!

Som alltid gir poeng i kategorien «GP-faktor» fratrekk fra den totale poengsummen.

Utseende

Babe/dude-faktor

Antrekk

GP-faktor

Fremførelse

Sum

Sveits

2

1

2

5

4

4

Boyband skal ha bare gutter. Og dessuten er sluttet Boyband å være spennende i 1991. Dette var egentlig bare en sørgelig smørje.

Moldova

4

3

5

6

3

9

Dama som kler av seg og den litt kule duden drar opp. Sikkert vært tøft å se dette på en scene på en eller annen luguberklubb. Men som MGP-innslag, ble det litt for typisk.

Israel

Israel kulturboycottes.

Latvia

2

2

3

3

4

8

Flinke gutter synger en dessverre alt for kjedelig sang. Litt tøft med accapella, men det holder ikke helt inn.

Norge

4

4

5

3

4

14

Litt for mye koreografi, men det er en utrolig stilig låt vi sendte nedover. Gulbrandsen fortjener mange stemmer, og hun gjorde en flott prestasjon.

Spania

2

3

2

4

3

6

Ketsjupjentene var ikke bra forrige gang, og de er ikke bedre denne gangen. En venninne fortalte meg en gang med frykt i blikket at hun hadde fått ketsjupsangen på hjernen. Håper hun slipper unna denne.

Malta

3

2

2

5

3

5

Endelig noen somkan produsere en diskolåt – og så får de ikke mer enn dette å jobbe med. Uff!

Tyskland

1

1

1

1

5

7

Sangen er helt sikkert helt konge for den som liker country. Jeg likte den litt selv, til og med. Innenfor det som betyr noe i denne kåringen, faller den igjennom – men det betyr ikke at jeg blir særlig overrasket eller skuffet om den scorer høyt.

Danmark

2

4

4

6

4

8

Stilige, danske piger. Men ikke noe mer å skrive hjem om, liksom. Og veldig MGP-isk.

Russland

4

4

2

6

5

9

Russian garage som vil litt for mye. I alle fall mye mer enn hva låtmaterialet tåler. Men han gikk opp noen poeng siden semifinalen, han har blitt mye tryggere.

Makedonia

5

6

3

4

6

16

Makedonisk Gwen Stefani synger egentlig litt kul etnopop. Elena Risteska kan godt ta med seg pokalen hjem. Ninanajna kan lastes ned både i original og engelsk versjon fra EuroBosniaMp3.com – eller sees på Youtube.

Romania

3

4

4

4

4

11

Dette begynner å ligne på noe hva MGP-disko angår. Egentlig litt stilig låt!

Bosnia og Herzegovina

2

2

3

3

4

8

Poengsummen viser egentlig bare at denne sangen ikke har så mange MGP-kvaliteter, og det er egentlig en god ting. En ganske fin ballade, og flott fremført.

Litauen

3

4

3

3

6

13

Det mest humoristiske innslaget som overlevde semifinalen. «We are the winners» hadde nesten fortjent akkurat det, bare for å komme opp med denne låten. «Vote, vote, vote for the winners». Og egentlig burde Island vært med!

Storbritannia

3

3

4

4

5

11

Her spiller vi på det meste – engelske skolejenter med veldig korte skjørt. Det er ikke et så helt ille konsept!

Hellas

3

4

2

4

5

10

Hotellarbeider-, taxisjåfør- og krovertfavoritten var slettes ikke ille, hun!

Finland

1

1

3

0

5

10

Glamrocken er ennå ikke død. Men jeg regner med at disse gutta lukter sånn etter en opptreden. Egentlig litt kult, men også alt, alt, alt for mye av det gode. GP-faktoren er imidlertid justert etter klager på poenggivingen under semifinalen.

Ukraina

4

5

3

6

4

10

Egentlig ikke mye til sang, men med det ansiktet kan hun nok gjøre et kraftig innhogg i SMS-stemmene. Hun minnet litt om 80-tallsheltinnen Sandra, egentlig. Og sang temmelig bra, også.

Frankrike

2

2

2

2

5

9

Egentlig tror jeg at jeg synes dette er hele sirkusets vakreste melodi, beste vokalprestasjon og tyngste musikalske bidrag. Men hva betyr vel det?

Kroatia

3

2

3

6

4

6

Kjempeetnisk! Punktum.

Irland

2

2

3

4

6

9

En fantastisk vokalist, og sangen er sikkert egentlig nydelig, men den passer dessverre ikke inn i et MGP-arangement.

Sverige

4

2

1

6

4

5

Carola er en homofob sektkristen. Men det er ikke derfor hun ikke bør få noen stemmer. Det er fordi låten er et eneste stort gjesp, det.

Tyrkia

1

1

2

6

3

3

Nei, huff da. Dette var flaut.

Armenia

3

2

4

5

4

8

Østeuropeisk etnopop er virkelig «the new schläger». Dette er ikke elendig, det er bare så forutsigbart. Tar seg litt opp mot slutten, men faller totalt sett igjennom.

And this concludes the votes of the lassedahl.com jury. Resultatet etter lassedahl.com sine kriterier er:

 1. Makedonia
 2. Norge
 3. Litauen
 4. Romania
 5. Storbritannia
 6. Hellas
 7. Finland
 8. Ukraina
 9. Moldova
 10. Russland
 11. Frankrike
 12. Irland
 13. Latvia
 14. Danmark
 15. Bosnia og Herzegovina
 16. Armenia
 17. Tyskland
 18. Spania
 19. Kroatia
 20. Malta
 21. Sverige
 22. Sveits
 23. Tyrkia

15 tanker om “MGP 2006

 1. Ser min første finale siden 2000, da Danmark vant, men jeg liker at det ser ut til at Finland ser ut til å vinne, med sin sang som jeg oppfatter som en ironisering over hva MGP er og står for. Jeg har for øvrig overrasket min mor flere ganger med å si hva de ulike nasjonene kommer til å stemme, for det er litt for ofte vel åpenbart (som vi alle vet).

 2. Knut: Jeg viser at min musikksmak er en annen enn hos de som må sende SMSer for flerfoldige kroner for å bevise for seg selv eller verden at de har relevante meninger.

  Jeg vet ikke om det er å være «i utakt med Europa» – men det spiller liten rolle. Den beste vant nok ikke, men det var en helt grei seier.

 3. Folkedemokratiet og SMS-avstemninger viser at det er ikke musikken som avgjør. Jeg mener fremdeles at Norge burde ha kommet blant de 10 beste. I tillegg burde Ukraina, Makedonia og England ha kommet på en høyere plassering enn de gjorde i kveld.

 4. Mindre å klage på nå ja 🙂

  Støtter det du sier om at frankrike kanskje hadde den beste melodien.

  (og den fikk null poeng, fikk den ikke?)

 5. Mine to favoritter var Russland og Hellas, men ellers var det vel ikke så verst at Finland vant, heller. Sangen er jo bra, da, men utseendet er det vel så som så med…

  Ellers syntes jeg kanskje at det er litt vel drastisk med kulturboikott av Israel i GP. Det er jo bare en sang, og de er nå med der enten du velger å gi dem poeng eller ikke. Men du har jo ikke akkurat gått glipp av noe ved å overse dem i år, da – låta er jo en av deres verre noensinne!

  GP-kommentarene dine er forresten alltid morsom og spennende lesning!

 6. Jeg lurte på hvor det ble av kommentaren din ja, Lizz 😉

  Russland gjorde litt for mye ut av det, etter min smak. Men sangen var ikke dårlig. Hellas’ bidrag likte jeg også.

  At kulturboikott av Israel er for drastisk, er jeg veldig uenig i. Det er vel heller Israels framferd som er litt drastisk. Les mer om dette her:
  http://brodal.org/arkiv/2005/01/palestinakonflikten/. Kulturboikott var noe av det som fungerte mot regimet i Sør-afrika, så det er et godt tiltak synes jeg.

  Ellers takk for skryt!

 7. Israel kulturboikottes?? Herregud, noe så komplett latterlig! Politikk og musikk skal IKKE blandes sammen. Skulle ikke forbause meg om du mener vi burde boikottet finalen i Baku neste år også.

  Herlig at Finland vant i 2006! Jeg sier kun et ord….ROCK! :)))))))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.