MGP 2006 – Norsk finale

Here are the votes of the Lassedahl jury …

Melodi Grand Prix har i år blitt en liten lidelse, siden folket faktisk fikk stemme ut de sangene som faktisk var noe å sende til den internasjonale finalen. Men, men – en finale må likevel avholdes, og en trippel en for sikkerhets skyld så man får med seg så mange SMS-kroner som mulig. Her i huset snyter vi NRK for de kronene, og holder heller avstemning det eneste stedet som virkelig teller: I bloggen!

 1. Trine Rein – Here for the show
  Fin kjole. Sangen er ikke bra. Jeg vet at Williams’ «Let me entertain you» var en bra sang, men det betyr ikke at alle sanger skal være likedan. Fremføringen er ok.
 2. Hagen og Moen – I Hear Music
  Programlederen sa at «Simon and Garfunkle gjør det ikke bedre». Det er den største løgnen i TV denne uka – og det sier ikke rent lite. Platt, kjedelig poplåt. Fengende refreng, men det er liksom det eneste, og da blir det litt tynt.
 3. Tor Endresen – Dreaming of a new tomorrow
  Det gjør vi alle. En ny morgen der Endresen har glemt at alle sier at han er så flink til å synge ballader. Gjesp. Har ingenting i Grand Prix å gjøre.
 4. Queentastic – Absolutely fabulous
  Åsså er de gutter, vet du. Kler seg ut som damer. Åsså synger de. Tenk at det går an! Hvorfor har ingen gjort det før? Sangen er enda en av de alt for dårlige discolåtene i årets Melodi Grand Prix.
 5. Birgitte Einarsen – Saturday
  Muligens det minst ille vi kan sende til årets internasjonale finale. Den tredje beste diskolåten i finalen, etter Kathrine Strugstad og Jannicke Abrahamsen.Men fremdeles mangler litt produksjon, det er alt for flat bass.
 6. Christine Guldbrandsen – Alvedans
  Hun er veldig flink, og kjempesøt. Og sangen er egentlig ganske spennende på papiret. Men den er litt for lett og tam i gjennomføringen, her er verken produksjon eller fremføring tatt langt nok ut.
 7. Veronica Akselsen – Like a Wind
  Notat til neste gang: Ikke la mammaen til ekskjeresten din sy kjolen du skal opptre med! Ellers er hun veldig flink, men sangen er, for å si det på trøndersk: dørge kjedelig!
 8. Geir Rønning og Jorun Erdal – Lost and found
  Flinke folk, igjen. Hvorfor kan ingen gi disse flinke folkene noe å jobbe med? Denne sangen er for gjennomsnittlig på alle nivå, og det er forsøkt å putte alt for mye inn i en enkelt opptreden. Litt flaut.

Vi må jo nesten sende noen. La oss sende Birgitte.

Årets beste melding kom forøvrig fra Synnøve Svabø: «Stian, skulle nesten tro du har blitt homo!» (Det var morsomt i konteksten).

Vinneren ble Christine Guldbrandsens Alvedans

Og egentlig er det en glimrende låt. Men den trenger arbeid. Nå gjelder det. Tromm sammen et team, og lag noe som kan vinne ut av dette:

 • Legg merke til den deilige, metalliske klangen som ligger i bakgrunnen. Du hører den spesielt godt i begynnelsen av sangen. Dette er en munnharpe, eller -inspirasjon. Gå til originalen, og start sangen med en kul dude med munnharpe, i spotlight, alene på scenen.
 • Skaff Cristine og fiolinisten noen skikkelige klær. Bunad, for eksempel.
 • Mer bass og beat. Ikke raskere, men tyngre!
 • Få gjerne med en kul dude eller tre til, som danser laus (Halling).

Allerede i fjor ville jeg ha en norsk sang med hardingfele og hallingdans på breakermåten. Skal vi være etniske, så må vi gjøre det skikkelig. Ta den helt ut!

Uansett: lykke til, Christine.

3 tanker om “MGP 2006 – Norsk finale

 1. Den sammenlikningen med Simon og Garfunkel var definitivt innenfor kategorien ekstrem overdrivelse, ja. Ellers må jeg innrømme at jeg ikke har sett Grand Prix siden på 90-tallet, og dette gir egentlig ikke mersmak, men en viss underholdningsverdi finnes dog.

 2. Hadde to favoritter før finalen.. det var 1. Veronica Akselsen – Like a Wind og 2. Christine Guldbrandsen – Alvedans, så jeg er fornøyd med resultatet 🙂
  Hadde Tor Endresen eller Queentastic vunnet så hadde jeg nok grått litt ja..

 3. Jeg syns ikke nivået var så verst i år, sammenlignet med den fullpatetiske finalen i fjor. Jeg likte de gutta på gitar best, men transvestittene hadde nok klart seg best i finalen, de hadde fått mange av homsestemmene. Men kan være utlendingene hadde begynt å lure på oss da, etter wig wam i fjor og transer i år. Så det var kanskje greit at det gikk som det gikk.

  Latterlig avstemningssystem, enig. Melke penger melke penger melke penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.