MGP Norsk finale 2010

Vel — i år er jo alle de spennende finalene norske, da. Men den i kveld, er altså den der bare de norske sangene skal konkurrere.

Det har blitt en tradisjon at sangene kommenteres utfyllende her, og i dag er selvfølgelig ikke noe unntak. Følg denne siden (trykk F5 for å oppdatere) for å lese kommentarene etter hvert som finalen skrider frem.

Låt nr 1: A1 «I Don’t wanna loose you again»

Jeg kan ikke noe for det, men jeg ble egentlig litt skuffet av denne, jeg. Når de gamle boybandstjernene skulle relanseres, trodde jeg på litt mer. Men klart, de er flinke, og vil nok dra inn en god del SMS-stemmer på sjarmen. Ekstrabonus for Norwenglish avslutning. Vi har dem på en fjerdeplass.

Låt nr 2: Maria Haukaas Storeng «You make my day»

En flott låt, men helt uten de nødvendige vinnerkvalitetene som trekker SMS-stemmer. Det er sang som trenger tid å bli glad i, og det får man ikke. Så her får hun ikke mer enn en sjuendeplass, nesten jumbo, altså.

Låt nr 3: Venke Knutson «Jealous ‘cause I love you»

Undertegnedes favoritt. Jeg er jo svak for spenstige, ungdommelige lærere, og skjørtet drar heller ikke ned noe. Sangen er sjarmerende, og fremføringen er bra. Arrangementet er også ganske sprekt. Men det finnes likevel et par sanger som har litt mer i finalen, så hun ender på en tredjeplass til oss.

Låt nr 4: Bjørn Johan Muri «Yes man»

En av finalens absolutt beste poplåter, en glitrende produksjon og sedvanlig grei fremføring. Jeg vil ikke bli veldig overrasket om han stikker av med hele greia, men likevel har ikke vi plassert han høyere på skalaen enn en femteplass.

Låt nr 5: Maria Arredondo

Dette blir dessverre jumboplassen. Unnskyld, Rolf. Maria er sikkert flink og alt det der, og sangen er sikkert egentlig bra — men jeg får det rett og slett ikke med meg. Et langt gjesp, og åttendeplass!

Låt nr 6: Alexander Stenerud «Give it to me»

Aleksander er en artist som egentlig burde funnet seg større oppgaver enn Melodi Grand Prix. Han høres ut som noe av det beste fra åttitallet, og burde konsetrert seg om kompromissløs, moderne disco. Derfor, og bare derfor, kommer han ikke høyere enn sjetteplass til oss.

Låt nr 7: Didrik Solli-Tangen «My heart is yours»

Finalens beste sang, og en fantastisk vokalist. Konemor får måpemunn når han er på TV, så han er helt klart pen nok til å dra SMS-stemmer også. Jeg blir ikke forundret om han stikker av med hele kaka — men jeg tror ikke han vinner den internasjonale finalen på tross av 12 poeng fra Irland. Så derfor blir det en andreplass her i stua, og …

Låt nr 8: Keep Of Kalessin «The dragontower»

Dette er et Metal-band. og så vidt som jeg kan forstå, et ganske bra et. Altså ikke noe «tribute», «parodi», «ironi», men metal. Og dette er en musikkgenre hvor Norge er blandt de fremste landene i verden. Dette vil bli lagt merke til Internasjonalt, det er god reklame for et stort musikk-miljø, og det kan vinne! KoK er favoritten her i huset!

2 tanker om “MGP Norsk finale 2010

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.