MSN på mobilen

Tidligere i denne uka leste jeg en overskrift om at nå skulle man få MSN på mobilen. Det virket litt for godt til å være sant, og et nærmere blikk på tilbudet avslørte at det stemte. Det gjelder foreløpig kun for tre-fire mobiltelefoner, og vil snart koste 49 kroner i måneden. Det må da finnes noe bedre enn dette, tenkte jeg. Og jeg hadde rett.

Min Sony Ericsson K700i var nemlig ikke blant de utvalgte telefonene som kunne kjøre Microsoft Live Messenger. Men nettleseren Opera Mini har overbevist meg om at Java-støtten i slike telefoner faktisk kan brukes til noe, og en MSN-klone må da være lettere enn en nettleser.

Etterhvert fant jeg ut at det som ble anbefalt, var programmet og tjenesten mig33, eller den noe mer grafisk pynta programversjonen mig33+ som jeg valgte. Dette er et Java-program knyttet til en brukerkonto hos mig33. Brukerkontoen kan så knyttes til en MSN– og en Yahoo-konto, samt at du får tilgang til en rekke «chatrooms». Dette siste har jeg ikke brukt så mye tid på.

Her var det smertefri nedlasting og installasjon, det gikk helt problemfritt å opprette en mig33-konto. Med denne kontoen kan jeg også ringe og sende SMS – men det koster penger, så det gjør jeg like gjerne med mitt vanlige abonnement. Det er MSN jeg vil ha, og det er gratis (det vil si, jeg betaler selvfølgelig for datatrafikken, men det er ikke mange kronene).

Tjenesten er rask, lett å bruke, og på min telefon er det lett å bla mellom flere åpne samtaler og kontaktlisten ved å bruke joystick høyre-venstre. Med T9-ordlista går det kjapt å skrive, og lydsignaler (som heldigvis mutes når telefonen er satt til «stille») gjør det enkelt å følge med på mange samtaler samtidig.

Den eneste «ulempen» — eller snarere konsekvensen — av å bruke dette programmet er så vidt jeg har fått med meg at batteriet tømmes temmelig kjapt. Ellers er det glimrende. Har du waptelefon, anbefales det på det varmeste.

6 tanker om “MSN på mobilen

  1. Det burde bli msn live messenger på alle Sony Ericsson mobiler i hvertfall de nyeste.
    Eg har en Sony Ericsson Z530i og den e liksom «for gammel» Men eg fikk den litt før jul og da va den veldig ny i butikkene… Så det burde bli på min og. Dataen våres e det ikke internett på og den bruke pappa hele tida. og MSN e favoritt hobbyen min.. Plis la det bli for alle…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.