Neimen Rekdal, da …

Ålesunds trener Kjetil Rekdal forteller Dagbladet «at han gjentatte ganger er blitt spurt direkte om han er rasist … noe han for ordens skyld presiserer at han ikke er».

Samtidig sier han om «mørkhudede» at:

«de kommer fra en annen kultur, og har en annen oppfatning av ting. Jeg har vært borti utfordringer selv med mørkhudede jeg har spilt sammen med og trent. De kan lett oppleve ting som trakassering og føle at treneren eller en lagkamerat har noe mot dem.

Det er naturlig at de tenker sånn, det er bare å gå tilbake i historien. De har følt seg underkuet, tråkket på og harselert med. Det er naturlig for dem å gå inn i hiet sitt – det er helt vanlig.»

Kjære Ketil Rekdal: Å omtale mennesker med en annen hudfarge enn deg som mennesker fra en annen kultur, som tenker anderledes enn deg fordi de føler seg underkuete og tråkket på, det er nettopp det som er rasisme. Du tilegner mennesker handlingsmønstre på grunn av deres hudfarge. Det er det som er å være en rasist, Ketil Rekdal, uansett hva du selv presiserer at du er.

Så jeg vil presisere at Ketil Rekdal, i kraft av de uttalelsene han ga til Dagbladet, fremstår som en rasist. Men jeg tar høyde for at han bare mangler intelligensen til å skjønne at å uttrykke sine fordommer i riksmedia er en dårlig idé.

3 tanker om “Neimen Rekdal, da …

  1. Jeg er forsåvidt enig med deg, men jeg mener det er feil taktikk å kalle slike som Kjetil Rekdal for rasister. Det ender som oftest bare opp i en tåpelig diskusjon om vedkommendes indre. Vi vet ikke at Rekdal er rasist, vi vet derimot at det han sier er rasistisk (og vi kan nok alle plumpe ut med begge beina og uttale oss rasistisk uten at vi mener det rasistisk eller er klar over at det er rasistisk). Å påpeke at det Rekdal sa er rasistisk gir en ryddigere debatt, og vi kan avvise alle avsporingsforsøk av typen «jeg er ikke rasist altså», for det er ikke det vi hevder.

  2. Joda, Thlom – du har selvfølgelig helt rett. Mitt bidrag her er nok ikke med på å gjøre debatten så mye mer konstruktiv, hvis jeg skal være helt ærlig. Det er bare det at jeg av og til blir så lei …

    🙂

    Og Elf: Antyder du at det er andre egenskaper enn et strålende intellekt som vanligvis først og fremst kjennetegner en gjennomsnittlig fotballspiller? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.