Norsk finale MGP 2009

Endelig er vi i gang igjen, med oppladningen til Vårens Vakreste Eventyr, Melodi Grand Prix. Og i år har det vært stort oppstyr etter som to av låtene faktisk er ganske gode (vanligvis er det jo maksimum én), og dermed har blitt spilt en del på radioen og slikt — noe som en del andre har oppfattet som urettferdig.

Men uansett — i kveld er det finale, og en av de gode eller mindre gode låtene vil vinne i løpet av kvelden. Med norsk MGP-historie i friskt minne, er det ikke godt å si hvem det vil være som stikker av med seieren. Men lassedahl.com følger selvfølgelig den norske finalen i år — som alle år før!

 

Utseende

Babe/dude-faktor

Antrekk

GP-faktor

Fremførelse

Sum

 
Espen Hana — «Two of a Kind» 3 2 4 4 3 8 Kunne ikke Tor Endresen stille? Egentlig helt greit, men ikke noe mer enn det.
Ovi — «Seven Seconds» 3 2 2 4 4 7 «Seven Seconds»? Var ikke det en hip-hop-låt? Mannen er kjempeflink, kordamene får mange poenger, men sangen var dørge kjedelig.
Publiners — «Te stein» 3 4 1 2 5 11 Siden jeg er innflytta nord-norsking, burde jeg selvfølgelig heie på denne, men den er alt for lik «Månemannen». Likevek er det den beste låten hittil, med god margin.
Alexander Stenerud — «Find My Girl» 4 5 4 3 4 14 Stenerud har prøvd seg før, og jeg har etterlyst «det lille ekstra». Han er nærmere nå enn noen gang før. Hadde denne låten hatt litt mer Pet Shop Boys over seg, hadde det vært den udiskutable vinneren. Konas klare favoritt hva det ikke-musikalske angår.
Velvet Inc. — «Tricky» 3 6 5 5 5 14 Og dette er kanskje pappaens utenommusikalske favoritt. Knallsexy damer med sjarm. Heller ikke en ille låt, jeg hadde ikke blitt flau om denne hadde vunnet.
Alexander Rybak — «Fairytale» 5 6 4 4 5 16 Den klareste forhåndsfavoritten, og en låt som kan gjøre det bra i finalen. Innslagene av norsk folkedans og felespill er forøvrig noe jeg selv tidligere har etterlyst i Melodi Grand Prix. Lykketrollet Alexander sjarmerer de aller fleste, og konemor blir litt ekstra fjern i blikket når han kommer på skjermen.
Thomas Brøndbo — «Det vart ein en storm» 2 2 3 3 4 8 DDE er, med ett eller to unntak, flaut. Da blir «DDE-lignende musikk» ikke bare flaut, men også bitte litt tragisk. Tenke seg til at Surferosa måtte gi tapt for dette!
Tone Damli Aaberge — «Butterflies» 6 5 5 4 4 16 Den andre, store, forhåndsfavoritten. Og Tone er jo knusedeilig. Sangen er … «koselig». Det er vel sånn musikalsk sett min personlige favoritt, men jeg har en følelse av at Rybak har litt større sjanser internasjonalt.

så her i huset ble det:

 1. Alexander Rybak — «Fairytale» og Tone Damli Aaberge — «Butterflies»
 2. Alexander Stenerud — «Find My Girl» og Velvet Inc. — «Tricky»
 3. Publiners — «Te stein»
 4. Espen Hana — «Two of a Kind» og Thomas Brøndbo — «Det vart ein en storm»
 5. Ovi — «Seven Seconds»

Og i år er jeg redd for at husets stemmegivning kan bli skrekkelig lik det endelige, SMS-fremstemte offisielle resultatet.

2 tanker om “Norsk finale MGP 2009

 1. At Rybakk vinner er kanskje lurt. Den hørtes ut som billig østeuropeisk disco, og det er jo de som stemmer i MGP nå.

  Har Annie Lennox ringt Tone for å informere om søksmål for plagiat av «Broken Glass» enda?

 2. Jeg vet ikke om Annie har ringt Tone, man kanskje det skjer samtidig som Vamp ringer Publiners?

  Tone er vel forøvrig unnskyldt — hun har sikkert ikke hørt om Annie Lennox … 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.