Microsoftsensur

VGs spillesider forteller om en jente som ble Suspendert fra Xbox Live fordi hun er lesbisk, og de nevner også andre merkelige avgjørelser fra Microsoft, slik som da Xbox 360-eieren Richard Gaywood fikk beskjed om at navnet hans var «for støtende».

Jeg vet akkurat hva de snakker om. Selv har jeg hatt en Hotmail-konto siden midt på nittitallet, var det først etter at Microsoft kjøpte Hotmail i 1997 at jeg fikk problemer da jeg skulle oppdatere profilen min: fornavnet mitt ble ikke godtatt! Hva kunne være galt med Lasse, mon tro?

Sensur er en morsom øvelse!

5 tanker om “Microsoftsensur

 1. Jeg skjønner ikke hvorfor de må ha automatisk fjerning av ord som kan være støtende. Kan de ikke bare sette opp en «rapporter» knapp sånn som Facebook og andre seriøse tjenester har? Men den med hun lesbiske jenta synes jeg var grov.

 2. Mnjai. Faktisk er MS / Live i sin fulle rett her — om man faktisk leser TOS (brukervilkårene) så er det ettertrykkelig påpekt at man ikke skal opplyse om f.eks. legning e.l. — altså alt som KAN tolkes som seksuelt er forbudt. Nå kan man så klart argumentere for at det å definere seg som lesbisk ikke nødvendigvis har noe med sex å gjøre, men samtidig kan man også spørre seg HVORFOR det er nødvendig å ha med den opplysningen på en spiller-profil.

  Fyren ved navn Gaywood, derimot… den er nok en smule verre å forklare fornuftig 🙂

 3. At MS er i sin fulle rett, er det vel ingen som tviler på — de hadde helt sikkert rett til å nekte meg å registrere fornavnet mitt «Lasse» også, de er jo et privat firma med rett til å sette sine egne regler.

  Men at dette er det som noen kaller for «Amerikansk overfølsomhet» er det vel ingen tvil om? Og det er altså den jeg aldri slutter å forundre meg over.

 4. Jeg skrev: «At MS er i sin fulle rett, er det vel ingen som tviler på »

  Dette ble i overkant retorisk, jeg beklager. Det jeg mente, var:

  At MS er i sin fulle rett, tviler jeg ikke på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.