Bautaen

Den lille byen jeg bor i, var lenge kjent som et lyskryss på E6. Så fant noen ut at vi skulle ha rundkjøring – så var vi ikke lenger dét, engang.

Men rundkjøring ble det, altså. Muligens den eneste rundkjøringa med stortingsbehandling. Og siden Fauske er kjent som “marmorbyen” på grunn av vår verdensberømte, rosa marmor, fant selvfølgelig noen ut at rundkjøringen måtte ha en marmorbauta. Og den kommer på plass mens dette skrives.

40 tonn veier den. Den skal stå oppreist i rundkjøringa, 8 meter høy. Bildet viser de to kranbilene som har oppdraget med å få den på plass. Jeg syntes steinen virket litt voldsom for de relativt spinkle kranene, men den største krana på bildet har vist løftekapasitet på 100 tonn, så det gikk greit.

Jeg burde sikkert i god bloggeånd skrevet noe ironisk og morsomt her, for å latterliggjøre små byer og store steiner – men jeg synes det er så tøft med mobilkraner som løfter 100 tonn og steiner som veier like mye som alle bilene på parkeringsplassen foran Rimi tilsammen, at jeg bare lar meg imponere.

Og følg med her for bilde av det ferdige resultatet!

4 tanker om “Bautaen

  1. Jeg fikk et makabert scenario i hodet mitt akkurat nå. Midt på natta kommer en fyllekjører i alt for stor fart og renner rett inn i bautaen, hvorpå bautaen vagler litt og faller over bilen. hoste

  2. Jeg er nok litt barnslig, «anonym», men jeg synes likevel at kritikken din er litt urettferdig. Førti tonn, åtte meter og Norwegian Rose. Hvor mye mer forventer du egentlig å få vite om en bautastein? Flere bilder finnes her: http://www.lassedahl.com/b/Liten_by_stor_stein.

    Merk forøvrig det som står sist i avsnittet under kommentarboksen: Hvis du ikke vil kommentere under ditt eget navn, bør du vurdere om kommentaren din i det hele tatt er verdt å legge inn.

    Jeg tror muligens at du tok litt lett på denne vurderingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.