Ny koffert

Min koffert Når man bruker flere datamaskiner på forskjellige plasser, trenger man alltid en eller annen fil som ligger på en av de andre maskinene. Ikke noe kan fjerne det problemet, men nettverkslagring kan bidra til å gjøre det mindre.

Jeg har brukt en rekke forskjellige løsninger for slik nettverkslagring, GMail Drive, FTP og så videre, og det har fungert, men det har også alltid manglet noe. Min Koffert ser ut til å være et skritt i riktig retning.

Denne fungerer rimelig sømløst i Windows og gjennom nettleseren, og den skal også fungere med Linux. Man slipper å forholde seg til noe magisk, nytt grensesnitt, det er bare å slippe filene i nettverksmappa (OK – jeg ser nå at jeg får noen feilmeldinger i Windows 2000, men filene blir kopiert inn likevel).

Man får 100 mb (joda, de mener nok MB) lagringsplass helt gratis og mulighet til å oppgradere til 2 GB med daglig backup for US$30 i året. En helt kurant tjeneste, synes jeg det ser ut som. Hvis den viser seg stabil og grei, ser jeg ikke bort fra at jeg kommer til å kjøpe den større pakken.

Og, ja: Jeg leste om «Min Koffert» på World of crap

3 tanker om “Ny koffert

  1. Jeg bruker en helt egen konto hos Dreamhost til akkurat dette. Dreamhost har jo WebDAV og den fungerer glitrende godt for meg. På den måten får jeg både backup og «litt mer» enn 100MB. Joda. Det koster litt mer enn $30 i året, men jeg synes så absolutt det er verdt å ha full kontroll på egne filer og ikke overlate det til andre.

  2. WebDAV er en liten genistrek. Har brukt det en del i jobben, men siden jeg har bærbar (og det er det eneste jeg benytter) har jeg lite behov for denne typen løsninger, utover Windows-synkronisering med nettverksstasjonene på jobben.

    Ellers kunne jeg sikkert blære meg med 160 giga på oppetid.no. 😛

  3. Joda, det finnes mange alternativ – spesielt for oss som drifter sider selv. Men jeg liker Min Koffert av flere grunner: Den er gratis og tilgjengelig for alle, den er beregnet på nettopp denne bruken, så det blir lett å skille mellom «private» og «offentlige» filer samt at løsningen har en norsk, ikke-teknisk tilnærming som gjør at du kan bruke den selv om du ikke har noen anelse om hva WebDAV er!

    Så, min konklusjon er at dette er et flott tiltak! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.