Omvei på glemte stier

Det er mange skjulte små idyller langs norske veier som man ikke ser fra bilvinduet, selv om en del av dem faktisk er skapt av veiutbygginger. En slik er Kvænflåget i Salten.

Kvænflåget er mest kjent som en tunnell. Men veien fantes jo lenge før denne kom, og den gamle veien ligger der fortsatt, nedgrodd og forlatt men likevel som et veihistorisk minnesmerke og en spennende tur. På mandag tok vi med oss guttene og gikk de få kilometrene rundt tunnellen.

Veien preges av stein. Steiner som har falt ned på veien, all steinen som engang ble sprengt bort for å lage den, og ikke minst den loddrette fjellveggen under Kvænflåget, et spektakulært syn med et blodig sagn knyttet til navnet. Bildene er tatt av Ellen og meg selv.

6 tanker om “Omvei på glemte stier

  1. Dæven, jeg hadde helt glemt av den spesielle tunnellen med hull i veggen. Neste gang jeg sykler E6 sørover tror jeg jaggu jeg tar turen utenom nytunnellene. Ukoselige er de.

  2. Vel, Elf – det går å sykle rundt. Men ikke med racersykkel. Det er til dels store steiner i veien, og ikke akkurat jevnt veidekke. Jeg ville satsa på en skikkelig off-roadsykkel for denne turen.

  3. Da er det ingen problem. Når jeg klarte sørspissen av Andøya for andre år på rad burde det ikke være noe problem på min off roader. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.