Pappas eller Peppes pizza?

En av ulempene med å bo i en bitte, bitte liten by, er utvalget. Jeg mener, vi har en flott kinarestaurant — men bare en. Vi har ett hotell. Nesten en pub. Og vi har en god pizzaplass, men slikt er det også bare plass til en av. Og selv om et mangfold av tilbud som oftest fører til en kjedeflora som er akkurat lik fra by til by og fra kjøpesenter til kjøpesenter, er det en ting jeg savner sånn på sene fredagskvelder og lignende: Peppes Pizza.

Joda, Peppes er bare nok en pizzakjede, og de har verken funnet opp pizzahjulet eller kruttsterk chili — men de gjør altså det jeg forventer av dem, nemlig å lage det som etter min mening er Norges beste pizza. Min far og hans kone spiser førjulsmiddag på Peppes i Trondheim hver eneste lille juleaften. Og de vet hva god mat er for noe, så det sier litt. Min nærmeste Peppes er seks mil unna, så det er ikke hver dag jeg drar dit, for å si det slik. Men nå har jeg fått en nesten bra alternativ: Pappas Peppes-pizza!

Peppes har nemlig sluppet de essensielle delene av pizzaen som dagligvareprodukter. Jeg har ikke funnet alle varene i min lokale Coop ennå, men ost, skinke, kjøttboller og viktigst av alt: Peppes pizzasaus har jeg i alle fall lokalisert! Og det er faktisk «the real thing», kvaliteten er glimrende. Så i dag hadde vi Pappas Peppes-pizza til middag her i huset. Her var det jeg satte sammen:

Mariner svinekjøtt-terningene i marinaden i en times tid. Lag deig, kjevle den tynt ut og smør på et tynt lag med Peppes originale Pizzasaus. Begeret er ment å skulle holde til en stor langpannepizza, og det blir ikke bedre jo mer saus du smører utover.

Stek det marinerte kjøttet raskt i olje i varm panne, under stadig omrøring. ikke ha for mye i panna om gangen. Det blir gjerne litt ekstra sprut og litt røyk fra stekepanna på grunn av marinaden, men det har ingen ting å si, så bare kjør på med kjøkkenvifta. Smak på kjøttet etterpå. Det er kjempegodt. Spre det som er igjen etter at du har smakt pent utover pizzaen.

Dryss resten av bestanddelene pent utover, men husk at på ordentlige restaurantpizzaer så er man gjerrig på fyllet — det skal ikke være noen hauger med kjøttbiter her, du skal liksom se bunnen rundt hvert maiskorn og hver kjøttbit. Ikke krydre noe særlig, marinaden er skarp og Peppes originale Pizzasaus har masse smak. Dryss over et tynt lag med Peppes Originale Pizzaost, og stek pizzaen på 250 grader i en ti minutters tid. Følg litt med, hvis osten begynner å skifte farge og bli brun, er pizzaen mer enn ferdig.

6 tanker om “Pappas eller Peppes pizza?

  1. Takk for skryt, konemor! Du kan nok risikere å få smake mer Pappas Pizza! Elf: «vinviterer» — betyr det at du kommer og tar med vin? Originalingrediensene var virkelig en veldig positiv overraskelse, Alf Ivar og jeg er imponert over kvaliteten. Og så var det så kjekt at de satser på så mange store kjeder, slik at vi slipper å dra «inn til byen» for å kjøpe (for da spiser vi like gjerne pizzaen på restauranten, da).

  2. Huff, da — svinaktig dyrt. Det var leit. Håper det går noe besøk motsatt vei i løpet av vinteren.

    Men du skal bare «vinvitere» deg ved neste anledning, og da er jo oppskriftene perfeksjonert til det ytterste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.