Scampi på grillen

Jeg har alltid vært glad i scampi (kongereker, tigerreker eller kjempereker kalles de også – og et Google-søk avslører at begrepsforvirringen her er total), men aldri før turt å lage noe av det. Men etter å ha oppdaget kilosposer med relativt rimelige og ferdig renskede rå scampi i frysediskan på Coop, måtte jeg prøve. Og grillete scampi var en skikkelig fulltreffer!

En ting man må merke seg, er at scampi er sorte og hvite når de er rå. Hvis de du finner i butikken er røde, er de allerede kokt – og det er jo litt overdrevet dersom de skal grilles. Man må også legge merke til at rekene har en liten halebit igjen. Denne er grei å holde i når man skal spise den, men den er akkurat som alt annet rekeskall, og skal absolutt ikke spises selv.

Rekene kan egentlig bare stekes i et par minutter på hver side til de er rødhvite og spises som de er, men det er litt spennende å gjøre litt mer ut av dem, da. Marinering passet bra.

Marinade:

 • 1 del sitronsaft (kanskje en halv desiliter? Bare nok til at marinaden dekker rekene)
 • 1 del hvitvinseddik
 • 2 deler extra virgin olivenolje
 • Fire hakkede eller pressede hvitløksfedd
 • En finhakket, rød chilipepper
 • En drøy teskje sitronpepper

Merk at sitronpepper inneholder salt, så jeg salter derfor ikke marinaden. Hvis det utelukkende brukes krydder eller krydderblandinger uten salt, må du tilsette en halv liten teskje salt. Sånn ca.

Bland alle ingrediensene til marinaden. Nå skal tigerrekene få ligge i den i noen timer. Jeg bruker å ta opp av fryseren det antallet reker jeg tror vi trenger – pluss noen til – fra fryseren, og legge disse frosne i marinaden på formiddagen. Da har de som regel tint til grilltid. Jeg følger litt med, så hvis de tiner før tiden, setter jeg selvfølgelig rekene i kjøleskapet.

Og så tres rekene på grillspyd. Jeg har en type doble grillspyd som er veldig greie, de gjør det lettvindt å snu maten på spydet. Jeg steker dem som regel på aluminiumsfolie på grillen, da det ellers kan bli litt for direkte varme, samt at de lett kan hekte seg fast i grillrista. Men hvis du skal grille dem uten folie, går det sikkert også bra, men pass da på å pensle rekene med litt olje først.

Grill spydene maks et par minutter på hver side. Ikke for mye, da blir de seige!

Serveres gjerne med kokt ris, thailandsk søt chilisaus (finnes sikkert på glass), Aioli (hvitløksmajones) og kanskje en grønn salat?

La i alle fall potetsalaten stå.

Bildet er det Kikkan som har tatt, forresten.

3 tanker om “Scampi på grillen

 1. Hei, og takk for fint scampi på grillen tips.
  vet ikke om denne bloggen er aktiv, men vis den er det, så ville jeg brukt MYE mer tid på bildet, for at det skal se attraktivt ut. det er det første folk legger merke til..

  Et innbydende bilde= lyst til å grille 😉

  ps. bare et tips

  mvh. john

  • Takk for kommentaren. Den er nok ikke så veldig aktiv, dessverre – men jeg skal huske tipset ditt neste gang jeg griller scampi, og se om jeg får til noe bedre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.