Semifinale MGP 2008

Det er den tiden på året igjen. Sangere fra hele Europa samles i en eller annen øst-europeisk by for å finne ut hvilken øst-europeisk by vi skal møtes i om et år i showet som her til lands er kjent som «Melodi Grand Prix». Og lassedahl.com gir deg som vanlig den beste dekningen. Det er jo nesten bedre enn å se på selv, jo!


Bildet er lånt fra NRK.

Here are the votes of the Dahl jury in the first semi finals of the Eurovision Song Contest 2008:

 1. Montenegro: Er skinnbukser inn igjen? Søt mann, fine damer, kjedelig låt. 2.
 2. Israel kulturboycottes
 3. Estland: Tykke, morsomme menn og smellfine flaggviftende damer. Men musikk var det ikke. 1.
 4. Moldova: Kjedelig syngedame, Burde kanskje sunget på morsmålet sitt, engelsk behersker hun i alle fall ikke. 2.
 5. San Marino: Mer hårspray enn Limahl på åttitallet, sminkede, dresskledde menn — men denne balladen var for langdryg. 1.
 6. Belgia: Kommentatoren sa både at dette var elvish og at det var tullespråk. Det første hadde vært kult, men det var nok det siste. 2.
 7. Aserbajdsjan: Opera-engel som synger en oktav høyere enn salig Freddis Mercury. Svarer vel på spørsmålet om det går an å ta den for langt ut i MGP. Men likevel 3.
 8. Slovenia starter med lovende rytmer, men flater etter hvert ut til en sydenhet sommerhit. Slettes ikke ille, men heller ikke helt bra. 3.
 9. Norge: Enkelt, kanskje for anonymt? Men det er en låt vi har lært oss å like etter hvert, så den får sjåvinistisk bestescore med 5 poeng.
 10. Polen: Vokalisten trenger en matpakke, og burde kanskje bleika hårrøttene istedet for tennene den siste gangen? I følge kommentatoren er dette en vokalist av Celine Dion-kvalitet. Ikke en gang jeg synes Celine er så tragisk. Får likevel 2 for innsatsen.
 11. Irland: Det er jo morsomt med kalkunen, da. Og teksten er til tider hysterisk. Men det er selvfølgelig bare et stunt. 2.
 12. Andorra: Konkurransens lengste ben på høyeste hæler. Det er tilstrekkelig for den mannlige delen av panelet, mens resten avslører dette som en helt streit GP-låt, og vi ender på 3.
 13. Bosnia-Herzegovina: En outsider med pantomime-inspirert, teatralsk «levende dukketeater» på scenen, og egentlig en veldig bra låt. Bedre for hver gang vi hører den. Nå får den 4, hvem vet hvor den vil ende opp? Youtube-link her, anbefales dersom du gikk glipp av semifinalen.
 14. Armenia: Den lokale Shakira gjør en prikkfri fremføring av en fengende låt med knalltøffe dansere med hip-hop-inspirert koreografi. Klar vinnerkandidat. Men vi er sjåvinistiske og stopper på 5.
 15. Nederland har skjønt bildet og flyttet østover de, også. Kanskje til og med til midt-østen. Men sangen er helt grei, fremføringa er fin og den får 3.
 16. Finland: Lordi har tatt av seg maskene, men dette begynner å bli gjort tilstrekkelig. Burde ha smilt litt mer, det er jo tross alt MGP. 2.
 17. Romania: Kjedelig, kjedelig ballade. Produsert fullstendig ihjel. 2.
 18. Russland: Dette har vi da hørt før? Men de er sikkert proffe nok til å holde seg innenfor reglene. Men det er slettes ikke ille, likevel. 3.
 19. Hellas stiller med miks av vestlig og østlig musikk de, også. Det platte og pregløse fra vesten kombinert med det irriterende og gneldrende fra østen. Britney-klonen er slettes ikke stygg, men dette ender opp med en 1.

Så, Ellen og Lasses resultatliste ser altså slik ut:

 1. Armenia
 2. Norge
 3. Bosnia-Herzegovina
 4. Andorra
 5. Aserbajdsjan
 6. Nederland
 7. Russland
 8. Slovenia

… mens Belgia, Finland, Irland, Moldova, Montenegro, Polen og Romania må slåss om de siste to plassene.

4 tanker om “Semifinale MGP 2008

 1. Irland var jo bare helt tragisk. Forstår godt at arrangøren var i tvil på om de skulle få «stille til start». Søppel, etter min mening. Jeg har vært i Irland to ganger, men har et mye vakrere inntrykk av landet enn den fæle kalkunen og den stygge sangen.

 2. «Den fæle kalkunen» er jo en barne-TV-stjerne! Tenk om noen hadde sagt noe slikt om Teodor, Titten Tei eller Gullars?

  Det er nok mange andre sanger jeg ville nekta deltagelse før Irlands, men det gjør meg heller ingen ting at den ikke gikk videre 🙂

 3. Teodor, Gullars og Titten Tei er jo søte, noe den kalkunen ikke var.
  Enten er jeg blitt for gammel, eller så sier det mer om barne-tv nå til dags 🙂

  Kalkun eller ei, sangen synes jeg var stygg.

 4. Jeg ser semifinalene i MGP kun via lassedahl.com. Så hvis jeg ser selve finalen vil det bli litt mindre pinlig når jeg er blitt advart på forhånd. Så dette prosjektet må dere aldri legge ned!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.