Helvete fryser

Permafrosten har nok satt inn i helvete, griser forstyrrer innflyvinga til Gardermoen, musikkbransjen gir bort musikken sin og forsikringsselskap gir bort penger.

Og som ikke det skulle være nok, melder Microsoft at neste servicepack til Microsoft Office vil inkludere støtte for det åpne dokumentformatet ODF!

Vi gjør dette fordi vi ønsker å gi brukerne valgfrihet og fleksibilitet når de skal velge dokumentformat. Dette vil også styrke interoperabiliteten mellom ulike systemer og formater, samt gi nye muligheter både for utviklere, Microsoft og konkurrenter, forklarer kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge.

Verden har gått fullstendig av hengslene. Jeg leverer Lotto til helga!

5 tanker om “Helvete fryser

 1. Jeg skulle akkurat til å publisere det samme, du kom meg i forkjøpet. Men fra spøk til revolver, det er helt utrolig. Hvis det viser seg at dette er 100% korrekt, betyr det veldig mye for ODF som standard i Norge.

  Så får vi heller leve med at Microsoft’s kontorpakke fortsetter å håve inn penger 🙂

 2. Enig med deg, Audun — selv om jeg er «sossialist» har jeg aldri vært noen motstander av at folk skal få lov til å tjene penger. Til og med amerikanerne. Så dersom dette faktisk er korrekt, mener jeg Microsoft viser at de går i riktig retning.

  De vil nok miste markedsmakt på det, men det vil de tjene inn mange ganger på økt anseelse. Og det vil selvfølgelig sementere ODF som en framtidig, felles standard.

  Men det sier jeg: Ser jeg en eneste ikke-standard «Office-utvidelse» til ODF, så hyler jeg.

 3. Jeg er i sjokk!

  I PC World-lederen i nr. 6 skrev jeg under tittelen «OOXML-farsen» blant annet:

  «Dersom Microsoft ikke skulle lykkes med å få ISO-standardisert OOXML, kunne Microsoft blitt tvunget til å støtte lagring av Word/Powerpoint/Excel-filer i ODF-formatet for å ikke miste kunder i blant annet offentlig sektor over hele verden. Med OOXML som ISO-standard kan Microsoft fortsette sine forretninger akkurat som før. Myndigheter som vedtar eller har vedtatt at de skal bruke offentlige standarder (som Norge) kan da fortsette å standardisere på Microsofts programvare og lagre i OOXML.»

  Også gjør de det FRIVILLIG? MS har overrasket flere ganger det siste året. Aner vi kontorene av et «nytt» Microsoft, som tydelig inspirert av Google deler ut kode og tilgjengeliggjør sine programmer for andre plattformer?

 4. Jeg tror ikke Microsoft blir snille, Bjørn — men dette tyder helt klart på at de blir mindre slemme. Koden deres tror jeg de vil vokte som hauker, men at de støtter åpne, godkjente og ikke minst fungerende standarder er bra nok for meg.

  Det er også interessant at de melder interesse for deltagelse i OASIS’ tekniske komité — de har jo tidligere s vidt som jeg husker gitt signaler om at standardiseringsarbeid var noe de var «for store» til …

 5. Om dette er korrekt er det en veldig bra ting, men jeg tror nok det har mer å gjøre med at de ser hvilken trussel ODF er. OpenOffice er ikke lenger en like stor trussel når MS Office kan bruke ODF.

  Det som iallefall skjer i Norge er at det offentlige fortsetter å betale gull og grønne skoger for MS Office, siden de nå vil støtte ODF. Det gjelder iallefall fylket her, der IT-sjefen personlig kunne fortelle meg at de hadde så mange avtaler med Microsoft at de ikke ville spare noe på å kutte ut MS Office.

  Jeg tror ikke de er så snille jeg, men taktiske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.