Skremmende prisutvikling

Ikke misforstå meg nå, altså — jeg synes også det er greit når ting er billige. Men av og til begynner jeg å lure på om det er noen som har «letta noen trailere» eller noe sånt. For eksempel når bærbare PC-er tipper under tre tusen kroner!

Selvfølgelig er det en meget lett PC, med «lightutgaven» av Intels prosessor og kanskje markedets dårligste skjermkort med delt skjermminne. Men på den andre siden er det en PC fra en anerkjent leverandør, den leveres med to gigabyte minne og en harddisk på 160GB. Den er også stor og tung, og har nesten ikke batterilevetid, men kommer med trådløst nettverkstilkobling, breiskjerm og DVD-brenner. Dersom det man er ute etter er en surfeboks til hjemmekontorbruk, kan jeg ikke tenke meg annet enn at den vil gjøre jobben?

Maskinen er en Fujitsu Siemens, og selges av Komplett.no Selvfølgelig kommer den med Windows Vista. Den simpleste versjonen her, også, «Home Basic». Jeg hadde likt å sett denne satt opp med en moderne Linux-variant, som Ubuntu Linux. Jeg tror ikke det ville gjort noe med prisen, snarere tvert i mot, Microsoft er flinke med subsidier, men jeg tror det kunne gjort underverker for ytelsen.

Hvis noen andre også lurer, ikke har lyst til å teste selv men har tre tusen til overs, så gi meg et hint! 🙂

12 tanker om “Skremmende prisutvikling

 1. Jeg lurer på hvilke muligheter man har for å bruke Vista-lisensen fra denne maskinen på en annen maskin, eller om den ikke kommer i sin helhet på en CD, men kun kommer i en spesialtilpasset versjon for maskinen den selges med? For det kunne faktisk vært interessant å kjøpe en slik maskin, sette den opp med Ubuntu, og så bruke Vista-lisensen på en virtuell maskin i min stasjonære PC – på den måten hadde jeg jo virkelig fått mye for pengene, for jeg mangler i skrivende stund både en bærbar med Ubuntu, og en Vista-lisens til testing …

  Lasse: «Hvis noen andre også lurer, ikke har lyst til å teste selv men har tre tusen til overs, så gi meg et hint! :-)»

  Mener du dette alvorlig? Kan jeg bestille maskinen til din postadresse, og så vente et par uker på at du har testet og lekt deg ferdig med den, og så få den tilsendt hjem til meg med Ubuntu Linux ferdig installert, testet og bugfikset? Det sier jeg i så fall tusen takk til! 🙂

 2. Nå trodde jeg egentlig at du mente dette som en spøk, men det er ingenting som hadde fristet mer enn en Fujitsu Siemens ferdiginstallert med Ubuntu av deg (for jeg har selv ikke hatt allverdens tid til å ta i bruk og lære meg Ubuntu enda, og sitter fortsatt å sliter med XP) – men etter å ha tenkt meg litt om, tror jeg heller jeg skal vente til i høst for så å kjøpe meg en Asus Eee (den kommer med norsk tastatur i norske butikker første uka i august) – og til den tid vil jeg kanskje også utlyse en konkurranse på Glugg med en Asus Eee i premie. Men tusen takk!

 3. Asle: Lisensen på Vista-en på denne maskinen er nok av den bundne typen så du ville nok brutt lisensreglene ved å benytte den som en virtuell maskin selv om den kom med på en vanlig, ikke spesialtilpasset, cd.

  Lasse: Som slepbar så jo maskinen absolutt kurant ut, særlig hvis man la inn Ubuntu eller Xubuntu (som er min favoritt). Og det kan vel uansett ikke være noe annet enn Wifi som skulle lage problemer som jeg kan tenke meg.

 4. Christian: Det trådløse er ikke nærmere bestemt enn at det er av typen «Atheros» — noe som alle fall i teorien skal være støttet.

  RSS per innlegg — kanskje det? Eller ville epostvarsling være like greit?

 5. Lasse: Det er mulig man må manuelt installere driverne som man må med Eee, men det er jo ikke så ille.

  E-post går fint, men foretrekker RSS, men egentlig ett fett.

 6. Christian skrev: «Lisensen på Vista-en på denne maskinen er nok av den bundne typen så du ville nok brutt lisensreglene ved å benytte den som en virtuell maskin selv om den kom med på en vanlig, ikke spesialtilpasset, cd.»

  Takk for informasjonen, Christian!

 7. Kunne nesten ikke si nei til denne da min datter trengte en billig bærbar 🙂 Har nå trykket på den noen dager. Helt grei pc til sitt bruk. Kan ikke annet enn å anbefale den

 8. Jon Erik: Du kunne ikke tenke deg å boote den med en Live-CD med Ubuntu 8.04 på, og rapportere om ting virker? (Det vil ikke gjøre noe galt med harddisken og Windowsinstallasjonen, så lenge du ikke begynner å installere.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.