Verdens rettferdighet

I de forskjellige store bøkene som sier alt om livet, døden og de meste annet, står det et eller annet som minner om det at «du skal få som du fortjener». Det er sikkert et bra utgangspunkt, men er det alltid man fortjener det man får?

Jeg har slitt med en litt sint nakke i noen dager. Den er sikkert velfortjent, den kommer av litt mye stress, litt mange jobber og litt for lite omtanke for meg selv, men det var ikke poenget. Poenget var at jeg var innom apoteket en sjelden gang for å få meg noe smertestillende. Og der fant jeg dette:

Ellen-tamponger

Jeg mener — Ellen-tamponger? Hvilket produkt er det å få navnet sitt klistret til, liksom? Konemor stakkars hadde lenge drømt om noe flott. Kanskje en bokhylle fra Bohus, eller kanskje til og med en flott, stor seng fra IKEA! Men noen fant altså opp Ellentampongen … — Og som om ikke det skulle være nok, selges de med tredve prosent rabatt!

Nå er jo selvfølgelig tamponger veldig anvendelige, praktiske og velegnet til sitt formål, da. Og de er ubønnhørlig knyttet til en spennende del av den kvinnelige anatomi. Men likevel: Konemor: Det er lov til å være litt frustrert.

5 tanker om “Verdens rettferdighet

  1. Huffda, stakkar Ellen. Hvorfor i all verden må de ha kvinnenavn på slike produkter da? Ikke det at herrenavn hadde vært noe bedre, for all del, men «menneskenavn» i det hele tatt.

    Da er jeg som Lasse, heldigere, som har Eugenies gate i Oslo. Blir ikke det samme som et produkt da, men når det først skal være noe, er det ok med ei gate 🙂

  2. Eugenie, det er kanskje greit med kvinnenavn på kvinneting, så kan heller vi gutta få guttenavn på guttetingene? Jeg ser med skrekk for meg en verden med Intimsåpen Roger, Damebindet Arne, Gravemaskinen Laila og Automatvåpenet Gunn. Det blir liksom ikke noe schwung over det…

    Da heller Damebindet Ellen, Borhammeren Destroyer, Barnesengen Tulla og tilsvarende. Hvis du spør meg, altså. 🙂

    O Glede: Jeg har et helt (leke-)tog oppkalt etter meg, jeg! Triumf!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.