Sony Ericsson k800i

Jeg har lenge gått og spekulert på om det var noe poeng i å bytte ut mobiltelefonen til en med et litt bedre kamera, etter som jeg ikke er noe særlig til å huske på å ta med meg kompaktkameraet, og etter å ha lest litt om alternativene og konferert med erfarne mobilfolk, falt jeg ned på en Sony Ericsson k800i.

Dette er en telefon med det meste en forventer i dag, 3G, 3,2 megapiksel kamera, ganske stor og veldig tydelig skjerm, akseptabel videokvalitet, plass for minnekort og så videre. Det går visst an å ringe med den, også.

Jeg likte den med en gang jeg begynte å bruke den. Det har alltid vært Sony Ericsson-mobiler som har passet meg best, og denne er ikke noe unntak. Menyene er lett å finne fram i, tastene passer mine fingre og er plassert der jeg venter å finne dem og de funksjonene jeg trenger er praktisk plassert.

Ikke-verbal kommunikasjon, eller i alle fall kommunikasjon uten talens bruk, har etter hvert blitt en viktig del av telefonbruk. Og da snakker jeg ikke om SMS, men heller mail og IM. Denne telefonen kommer med Windows Live Messenger installert — men merkelig nok ville ikke den fungere slik den var ment. Jeg må nok installere MIG33 på denne, også. Men Gmails nye mobilklient fungerte helt greit.

En annen funksjon som jeg likte, var instantbloggefunksjonen. Når jeg hadde tatt et bilde, kunne jeg velge «Send til» — «Blogg». Første gang jeg gjorde dette, ble det opprettet en blogg på Blogger.com til meg, som jeg så kunne gå inn å endre på dersom jeg fant det nødvendig. Nå er det bare å knipse og sende for å publisere til mobilbloggen min. Imponerende enkelt.

Neste skritt er naturligvis å gjøre slik at postene som sendes til den bloggen også dukker opp her, men det får vente til jeg får litt bedre tid.

Telefonen var forøvrig fødselsdagsgave fra kone og barn. Tusen takk skal dere ha, det var en kjempegave!

7 tanker om “Sony Ericsson k800i

 1. Må jo bare gratulere deg en gang til med et utmerket valg av mobiltelefon 🙂
  Så rart at ikke Messenger ville fungere, den virker helt fint hos meg. Men jeg har jo installert den sjøl, siden min telefon er kjøpt lenge før Messenger for mobilen kom. Men det skulle vel ikke ha noe å si.
  Nå må du jo Ellen og få en 3G-telefon, sånn at dere kan ringe videosamtaler til hverandre når dere er borte fra hverandre…

 2. Gratulerer med ny telefon! SE telefonene er riktig for teknologer, synes jeg. Et bra valg. Det eneste jeg lurer på er: etter et halvt år i lomma -virker stikka da?

  Jeg bruker forresten postie med en ekstra dings for å lure epost med bilder som vedlegg inn i wordpress. Dette avhenger av at du kan sende epost til en magisk adresse på samme server som du har wordpress på. Si i fra hvis du er interessert, -så sender jeg deg mer info og filer og sånn.

 3. Gratulerer med ny mobiltelefon! K800i er knallbra, så tror nok at du blir fornøyd. Men angående mobilbloggen, kan du ikke sette opp en abonnementstjeneste her på lassedahl.com som henter siste innlegg fra Atom-feeden til Blogspot og «publiserer» dem her, f.eks. under en egen «mobil»-kategori?

 4. Asbjørn: Det er noe slikt jeg tenker på, ja. Men jeg vil nok laste over bildene og opprette kopier av postene fra Blogspot, både for å ungå at klientene må vente på to trege servere, og for ikke å hotlinke bildene på Blogspot.

  Og Petter: Joysticken er uten tvil det svake punktet med Sony Ericcson-telefonene, ja. De har vel gått bort fra den på de nyeste modellene? Men min gamle k700i holdt i alle fall i godt over ett år før jeg måtte begynne og sloss med den, så jeg er forsiktig og håper på det beste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.