Å stille klokka i Windows 2000

På Windos XP-maskinen min, er det en smal sak å sette klokka til å stille seg mot en av de mange ntpserverne (ntp er network time protocol) på Internett. Det samme er veldig enkelt på FreeBSD-maskinene mine. Jeg har derfor irritert meg stort over klokka som stadig gikk feil på Windows 2000-maskinene mine, og lurte på om jeg måtte installere noe program for å stille klokken på disse. Heldigvis fant jeg ut at jeg skulle søke litt på Internett før jeg begynte med det!

Denne siden http://www.codeproject.com/datetime/w32timeservice.asp ga meg løsningen! Det finnes nemlig en tidsserverservice i Windows 2000. Den er bare ikke konfigurert eller startet i en standard installasjon. Konfigurasjonen er rimelig knotete, man må inn i registeret og legge til disse verdiene:

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesW32TimeParameters]
"LocalNTP"=dword:00000000
"Period"="SpecialSkew"
"NtpServer"="no.pool.ntp.org"
"NTP"="NTP"
"Type"="NTP"

Linken over beskriver hva de forskjellige innstillingene her er. Den eneste jeg føler behov for å nevne, er "NtpServer"="no.pool.ntp.org", som sier sier at maskinen skal oppdatere seg mot en eller annen åpen ntp-server i norge. Hvis du ikke er glad i registerredigering, kan du laste ned filen time.reg herfra, høyreklikke på den og velge å slå den sammen med resten av registret ditt.

Så må du sørge for at tjenesten “Windows time” starter automatisk når du starter maskinen din. Det gjør du ved å gå inn i kontrollpanel, velge “Administrative verktøy” og “Tjenester”. Da får du opp en lang liste over alle installerte tjenester. Rull deg nedover i den til du finner “Windows time”. Dobbelklikk på den for å se egenskapene, og under “Oppstartstype” velger du “Automatisk”. Det er det hele.

Så kan du jo stille klokka fullstendig feil, starte maskinen på nytt og se om den blir riktig. I så fall, var alt gjort riktig!

1 tanke om “Å stille klokka i Windows 2000

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.