Takk igjen, Christophe!

Ennå en gang har en Linuxinstallasjon gjort harddisken min utilgjengelig. Jeg vet ikke hva det er jeg gjør feil, men noe er det, for etter å ha installert Linux, gikk altså Windows i blåskjerm da jeg forsøkte å starte det operativsystemet.

Vel, Linux er foreløpig på forsøksstadiet på denne maskinen, så jeg satte inn Windows-CD’en og forsøkte å reparere oppstartsfilene. Da gikk sikkert Linux fløyten, men det var jo ikke så farlig. Jeg fikk bare delvis rett.

Linux gikk fløyten – men det gjorde også Windows. Etter at reparasjonen var ferdig, fant verken Windows eller Linux mer enn én partisjon mot tidligere 4. Og den partisjonen de fant, var på 2 GB – mens disken er på 160. Hm.

Nå har jeg jo backup av alle viktige filer, så noen ekstrem krise var det jo ikke. Men jeg har ikke noen full systembackup, så alt av programvare måtte ha blitt lagt inn på nytt, alle innstillinger gjøre om igjen og så videre. Kjedelig arbeid. Det var da jeg kom til å tenke på et program jeg har brukt med hell tidligere: TestDisk.

Jeg installerte Windows på nytt på en annen harddisk, lastet ned TestDisk og startet opp med den “ødelagte” harddisken som slave. TestDisk fant også først bare en partisjon, men da jeg ba TestDisk lete, fant den mine to Windowspartisjoner, og Linuxpartisjonen samt vekslefila til Linux. Jeg nøyde meg med å gjenopprette de to Windowspartisjonene, og startet opp med den “gamle” disken som master. Ikke noe hell.

Da startet jeg med gammeldisken som slave igjen, gikk inn i TestDisk en gang til og ba TestDisk skrive ny oppstartsektor. Så et nytt kjapt kabelbytte – og her er jeg. Alt er reddet, jeg slipper å gjøre alle innstillinger på nytt igjen – og jeg må vurdere om Christophe Grenier fortjener en ny donasjon …

PS: TestDisk kan også slette alle data på en disk – så det er ikke noe leketøy. All bruk av programmet skjer på egen risiko!

1 tanke om “Takk igjen, Christophe!

  1. Dette hørtes absolutt ut som et interessant program – i hvert fall for meg som har fått problemer med maskinen begge gangene jeg har forsøk å legge inn Ubuntu.

    Takker for tipset!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.