Våt høst

Det blir litt mye værblogging her til tider. Det er flere grunner til det.

Dette kan jo komme av at jeg egentlig er en ganske fantasiløs person, og været er et greit fenomen å diskutere. Eller kanskje det er fordi jeg er preget av nordleningene jeg har flyttet opp til? Eller så kan det jo være for at vekslende vær gir mulighet for noen temmelig dramatiske bilder.

Bildet her er tatt på onsdag i forrige uke, i halv ni-tiden. Solen gløttet frem i et glippe i skyene, regnet stoppet et øyeblikk og det ble en temmelig trolsk stemning.

Ellers var det fint vær på lørdag – og ellers har det regnet hver dag i 76 dager. Det er ikke noen overdrivelse. I Bibelen regnet det i 40 dager og 40 netter før syndefloden, så vi begynner å bli skeptiske. Kanskje lurt å kjøpe seg en aldri så liten båt og parkere i hagen?

4 tanker om “Våt høst

 1. Hei Lasse! Hvordan har du laget hjemmesiden og bloggen din? Jeg prøver å lage hjemmeside med blogg, men skjønner ikke «fagspråket».. Er det mulig å lage blogg på hjemmesiden sin UTEN html-koder? (Jeg har laget hjemmeside på home.no)

 2. Hei, Maja!

  Jeg har laget hjemmesiden og bloggen min «selv», altså med et egenutviklet publiseringssystem og jeg har gjort all koding og programmering selv. Dette har jeg gjort fordi jeg liker å holde på med det, og det er absolutt ikke nødvendig å gjøre det for å lage seg en blogg.

  Det er to mer eller mindre enkle måter du kan få din egen blogg på uten å kunne eller ville programmere:

  1. Installere et publiseringssystem på serveren din
  2. bruke en ferdig tjeneste.

  Når det gjelder 1), er det begrenset hva du kan kjøre på home.no. Jeg tror egentlig ikke du kan installere noe som helst der. Men hvis du flytter til en webhotelleverandør som gir deg litt flere muligheter, så er WordPress et veldig mye brukt system for dette. Det krever litt installasjon og sånt, da.

  Det enkleste er utvilsomt 2). Her finnes det en rekke tjenester, som for eksempel http://www.sprayblogg.no og http://www.blogger.com, som vel den største. VG har også startet sin egen tjeneste i dag, på http://www.vgb.no/. Denne siste er i beta, og har sikkert en god del barnesykdommer.

  Hvis du har lyst til å prøve, så bare registrer deg for eksempel hos Blogger, og bare skriv i vei. Og hvis du finner ut at du liker det, så post gjerne en link til siden din her.

  Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.