SP792B12-U Spire KestrelKing V

For et par uker siden døde konemors relativt nye PC plutselig. Etter litt tenkning fant jeg ut at det var hovedkortet som hadde tatt kvelden, og jeg returnerte maskinen til Komplett for at de skulle komme til samme konklusjon. Det gjorde de. Barebonesystemet det her er snakk om hadde de ikke lenger inne, så de sendte meg innmaten i retur, slik at jeg kunne kjøpe nytt hovedkort og kabinett for pengene jeg fikk i retur.

Når jeg mottok innmaten, så jeg imidlertid at det var en «dings» de hadde glemt å returnere, nemlig prosessorviften. Jeg ringte og sa i fra, og den hyggelige klagemottaksmannen sa at han skulle sende meg en ny vifte. Da jeg fikk følgeskrivet og så at det var snakk om en av de billigste prosessorviftene som er å få, ble jeg litt skeptisk – men som den optimisten jeg er, tenkte jeg at jeg måtte prøve – den kunne ikke være mye verre enn den «boxed» viften som forsvant.

Og det var den definitivt ikke! En imponerende forpaking med alt som trengs for å montere kjøleren på hovedkortet fulgte med:

Her er vifta, kjøleelementet med brakettfeste, braketten som skal på hovedkortet, avstivningsplata som skal på baksiden og skruene som fester hele braketten sammen. Og i midten ser dere til og med en liten tube med kjølepasta! Kjøleelementet har en kopperkjerne mot prosessoren for god varmeoverføring.

Jeg slapp å montere braketten da hovedkortet jeg kjøpte kom med en slik, men forklaringen som fulgte med var mildt sagt utfyllende, så dette tror jeg de fleste får til. Det fulgte med rikelig med kjølepasta, slik at det gjelder å passe på at man ikke bruker for mye. Men kjølepasta har langt bedre termiske egenskaper enn de «padene» som andre kjølere ofte kommer med, og det er en stor fordel med pasta dersom man finner ut at man skal bytte prosessor eller flytte kjøleren over til en annen prosessor. Og tuben som fulgte med holder til en par-tre monteringer.

Det ble litt trangt da jeg skrudde kabinettet sammen – men det skyldes nok mer et trangt kabinett enn en stor kjøler. Lydnivået fra Spire KestrelKing V er absolutt akseptabelt, og prosessortemperaturen holder seg et par-tre grader over det som blir målt på hovedkortet. Nå utvikler ikke en AMD Sempronprosessor særlig mye varme, men litt er det nå som skal transporteres bort likevel.

Til en pris under hundre kroner, er dette et produkt jeg ville vært godt fornøyd med om jeg hadde kjøpt det. Og som erstatningsprodukt er det mer enn godt nok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.