Lure browsere er tøft

illustrasjon Når man skal lese en avis på nettet, det være seg Dagbladet, VG, Aftenposten eller hva som helst, er det en ting som er helt sikkert: Noen betaler for det. De norske avisene har hittil vært gratis for oss lesere, det er annonsører som betaler gildet. Det synes jeg forsåvidt er helt greit.

Det jeg derimot har litt problemer med, er «sprettoppreklamen» som dukker opp uavlatelig. Og som for sikkerhets skyld dukker opp i bakgrunnen, slik at du ikke ser den før du skal lukke browseren, og derfor må lukke 20 vinduer eller noe sånt ekstra.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du kan unngå denne i Internet Explorer. Og Opera har lenge kommet med en egen pop-up-stopper. Og nå har også Netscape hengt seg på!

Jeg lastet ned Netscape 7.0, lette litt i innstillingene, og her kan man få lov til å detaljbestemme hva andre folk skal få lov til å gjøre med browseren din! Etter som Netscape bygger på Mozilla, regner jeg med at det samme er tilfellet der.

Klikk på bildet for å se nærmere på innstillingene. En god løsning på et irriterende problem, og et hint til dere som utvikler webreklame om at ting som spretter opp, ikke er veien å gå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.