Flere tøffe browsere

Siden jeg nå var ute å prøvde nye browsere, måtte jeg jo prøve Opera litt, også – den har nemlig kommet i ny versjon, 7.0. Dette er riktignok en betaversjon, men betaer fra Opera bruker å være omtrent like stabile som Netscape og Microsofts releaser …

[Get Opera!]

Selv om jeg aldri ser ut til å venne meg til Operas måte å bygge brukerinterfacet på, må jeg likevel medgi at jeg liker det bedre og bedre. 7.0-versjonen er veldig «blå» å se til, men kan endres til det ugjenkjennelige. Mulighetene for brukertilpasning er endeløse, og mye lettere tilgjengelige enn hos noen av konkurrentene.

Å hoppe mellom flere vinduer er en lek i Opera. Og i denne versjonen kan du også enkelt hoppe mellom web, mail og nyhetsgrupper. Jeg prøvde ikke newsleseren i den, men mailklienten ser ut til å være glimrende. Den tette integrasjonen mellom browser og mailklient kan kanskje virke litt uvant for enkelte, men dette er en vanesak for de aller fleste.

Men det viktigste av alt er at det ser ut som om Opera har tatt et kvantesprang når det gjelder å forholde seg til standarder. Den har, etter hva jeg har hørt, slitt en del tidligere, men nå ser det ut til at den svelger alt jeg fôrer den med av validerende HTML og CSS, uten et knyst. Og det er ikke bare nytt for Opera, men nytt i det store og hele!

Så hvis jeg til slutt nevner at du får hele denne pakken med web-browser, mailklient og newsleser som en download på 3111 kB hvis du ikke trenger Java – har du da en god grunn til ikke å prøve?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.