Standpunkt

illustrasjonFor én gangs skyld sto TVn på under «Standpunkt» på NRK1, og jeg fikk med meg den store partilederdebatten over temaet «Må vi leve med denne Regjeringen til 2005?»

For min del, håper jeg endelig at regjeringen lever til valget – slik at folk husker at de faktisk får det de stemmer på. Ta heller og les partiprogrammene til de forskjellige partiene nå, se hva de faktisk har stemt for på tinget det siste året, og så kan du finne ut hvem du egentlig har lyst til å gi stemmen din til. Men vær klar over at du kan bli overrasket over hva du egentlig er for!

Men det var ikke det jeg skulle fram til, egentlig. Det jeg lurte på, er hvorfor ingen noen gang kjørte gjennom det mest grunnleggende i oppdragelse med lille Valgerd, som etterhvert ble partileder Svarstad Haugland. Hun greier jo ikke å oppføre seg som folk i forsamlinger, den damen. Er det grunnlag for et søksmål mot skolen eller noe slikt her?

3 tanker om “Standpunkt

 1. «Får det de stemmer på»? Det er hhv. Norges 4, 5 og 7 største parti som danner en mindretallsregjering der de ikke har flertall i noen av de politiske leirene de har et bein i.

  Demokratiet er en vits, hvis mindretallstyranniet skal får råde på alle fronter – som det gjør nå.

 2. Regjeringen har et parlamentarisk grunnlag med rent flertall i valgvinneren Fremskrittspartiet. Det var det eneste alternativet som var igjen – og med andre ord «det vi stemte på».

  Mindretallsstyret krever politikere som setter gode og ansvarlige løsninger høyere enn retoriske poenger og galluprush. Det er en stund til vi er der.

  Så vi får heller satse på et skikkelig valresultat i 2005!

  😉

 3. Det er flere ting med demokratiet som ikke fungerer, men jeg er ikke sikker på om mindretallsregjeringer er det verste i så måte.

  Jeg er mer urolig for ordninger som gjør at man får skjevheter slik at en stemme i Nord-Norge teller mer enn i f.eks. Oslo. I USA fikk man et veldig godt eksempel på hvor lite demokratiske slike systemer er, i og med at George W. Bush fikk betydelig mindre stemmer enn Al Gore, men allikevel vant – fordi stemmene fra Florida og California var «viktigere».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.