Ikke bare IE

Av og til kan det virke som det bare er Microsoft-programmer, og av disse stort sett Internet Explorer, som har sikkerhetshull. Selv om denne nok har mer enn sin rettferdige del av slike, er den ikke enerådende på feilhimmelen. Feil finnes i stort sett all programvare, og en sjelden gang er det alvorlige feil det er snakk om. Digi nevner noen i dag:

Secunia advarte i slutten av forrige uke om at både pakkeverktøyet WinZip og Altnet Download Manager, et verktøy som blant annet følger med Kazaa, inneholder sikkerhetshull som åpner for systemtilgang via Internett.

Om du ikke skjønner alle detaljene i sikkerhetsadverslene, er ikke det så vesentlig. Det som er vesentlig, er at dersom du ikke vet at dette ikke angår deg, bør du sikre deg mot sikkerhetshullet.

Når det gjelder Kazaa, er det så mange sikkerhetsaspekter knyttet til å bruke det programmet at jeg håper den som velger å bruke det selv er klar over disse. Med Winzip er saken en ganske annen – mange er ikke engang klar over at de har det installert. Det kan du finne ut ved å velge «Start – Innstillinger – Kontrollpanel – Legg til / Fjern programmer». Hvis du finner Winzip der, og ikke vet at du har en «sikker utgave», trenger det slettes ikke å være noen dum ide å avinstallere det.

Etterpå kan du jo installere en ny versjon, hvis du føler at du trenger det. Winzip finner du på http://www.winzip.com. Det som mange ignorerer, er det faktum at Winzip ikke er et gratisprogram. Det koster penger. Likevel er det veldig mange som bruker det uten å betale et øre. Selv har jeg sluttet med det, og bruker heller gratis alternativer. Et av disse, er IZArc, som er enkelt og greit, gjør den samme jobben som Winzip og finnes her: www.izsoft.dir.bg/download.htm. Flere gratis pakkeprogrammer for Windows finner du her: free-backup-software.net/free-zip-program.htm.

13 tanker om “Ikke bare IE

 1. Stol på at Lasse finner det du trenger. Her har jeg lett etter gode alternativer til winzip og winrar lenge, og så poster Lasse rettog slett linker til dem i bloggen sin. Fliinke, Lasse.

 2. Arve: 7-zip liker jeg ikke helt. Jeg kan ikke helt sette fingeren på hva det er, men et eller annet med interfacet snakker ikke helt med meg. Det kan sikkert være min «feil».

  Formatet er imidlertid greit, ja. Og IZArc både åpner og pakker .7z-filer.

 3. … og for morro skyld måtte jeg prøve hvor effektivt 7-zip-formatet virkelig var. Omtrent 30 filer, HTML og JPG, ca. 1,3MB. Zip-fila nekter å bli mindre enn 1,18MB, selv med maksimal kompresjon. 7z-fila ble på 21,5kB.

  Jøss …

 4. Det var det jeg sa, var det ikke. Jeg har et tilsvarende eksempel med en test-cd bestående av (stort sett) sinusbølger, som opprinnelig er 106MB. Zip og GZip gir meg filer på omtrent 6.5MB, mens 7-Zip-fila blir 211KB.

  Ulempen med 7-zip er inntil videre at det ikke funker på Mac, men jeg regner med at det rettes på når 7-zip runder versjon 4 i løpet av høsten.

 5. Ang. språkfilen ser jeg et par andre feil: «epost» skal være e-post, «.EXE Fil», «MIME koding», «Passord Hacker», «Utforsker stil», «Virus Søk», «Virus Søk arkiv» og «IZArc Vinduet» er alle orddelingsfeil. I tillegg så mangler frmFindInArchives.cbArcMask.Items[1] til frmFindInArchives.cbArcMask.Items[24] bindestrek mellom «foo» og «arkiv» …

 6. WinRAR kjører da fint uten betaling. Mulig man egentlig skal betale, men jeg lukker galant beskjeden om dette hver gang den maser om det. Dog kan det se ut til at RAR nokså effektivt blir byttet ut med 7-Zip om ikke lenge. Må bare begynne å bruke den, egentlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.