Kan 934 000 000 surfere ta feil?

I forbindelse med min forrige bloggings, kom jeg til å tenke over Lasse Marøens bloggeoppføring «68 649 000 surfere kan ikke ta feil».

68 649 000 er i den postingen et mulig antall Mozilla Firefox-brukere. Og det er jo på mange måter et hyggelig tall. Men det forteller jo oss også at resten av brukerne, som ut i fra de gitte forutsetningene og mine matematikkunnskaper blir 934 000 000 mennesker, bruker noe annet. Og de aller, aller fleste av disse bruker Microsofts Internet Explorer.

Jeg tror en milliard brukere kan ta feil en sjelden gang.

3 tanker om “Kan 934 000 000 surfere ta feil?

  1. Det handler vel kanskje mer om uvitenhet, enn det å ta feil. Mange brukere søkere ikke alternative browsere, da IE dekker de få behovene de har når de utforsker weben.

    Men jeg enig i grunntanken; 1 milliard mennesker bør sterkt revurdere valget av browser:)

  2. Klart, det handler nok mye om manglende informasjon. Det er derfor det er så viktig at de – eller vi – som gjerne ser at styrkeforholdet mellom nettleseraktørene blir litt mindre monopol-likt, er flinkere til å fortelle om fordelene ved «vår» nettleser enn alle ulempene ved å bruke den de har. For, som du sier, mange brukere har ingen udekte nettleserbehov, og skjønner derfor ikke helt hva vi snakker om …

  3. Hmm. Jeg hadde i grunnen ikke tenkt på de 934 000 000 andre…

    Men forskjellen er selvsagt at disse ikke har valgt nettleser. De som bruker Opera eller Firefox har mest sannsynlig foretatt et selvstendig valg. Det har neppe IE-brukerne, tror jeg ihvertfall 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.