Firefox wants to travel

At jeg liker Firefox, slår sikkert ikke ned som noen bombe blant mine lesere. At ikke alle er like glade i Firefox som meg, er vel heller ikke verdens største nyhet. Men noen av de som ikke er like glade i Firefox som meg, nøyer seg ikke bare med å velge noe annet – noe som jeg ikke har noe problem med – men de velger også noe annet for meg. Det er kanskje fremdeles ingen nyhet – men det er et irritasjonsmoment.

Det er snakk om enkelte steder der jeg jobber, hvor det ikke er mulig å bruke noe annet enn Microsofts produkter, og Microsofts nettleser er jeg altså ikke glad i. Jeg har selvfølgelig ikke lov – eller mulighet – til å installere noe der, heller. Men jeg har lov til å kjøre filer som ligger på min hjemmekatalog. Og i den forbindelse har jeg tenkt å prøve «Portable, USB Drive-Friendly Firefox 1.0». Jeg kan kjøre den fra en USB-disk, og jeg kan sikkert også kopiere den over til hjemmeområdet mitt. Da kan jeg få en egen nettleser, uten å installere en eneste ting, og uten å irritere systemoperatøren.

Jeg skal si i fra hvordan det gikk etter at jeg har prøvd!

8 tanker om “Firefox wants to travel

 1. Dette fungerer helt sikkert utmerket, da jeg husker at aller første versjon av Firefox jeg lastet ned kun var en ZIP-fil. Jeg vil derfor anta at det meste av nødvendig installasjon egentlig skjer når Firefox starter, mens selve installasjonsprosessen egentlig bare kopierer filer; noe man naturligvis like gjerne kan gjøre manuelt.

 2. Det fungerte helt smertefritt. Dette er skrevet i Firefox fra min noe begrensede brukerkonto, og uten at jeg, så vidt jeg kan se, har forbrutt meg mot en eneste linje i IT-reglementet.

  Den eneste ulempen er at Firefox er litt treg på denne maskinen, som er fra et godt stykke inn i forrige årtusen. Finnes det USB-vennlig Opera, tro?

  Uansett, det er ikke alltid at det raskeste er det beste …

 3. Det minner meg på at hvis jeg av en eller annen fryktelig grunn skulle ende opp jobbe for andre (som i å ikke være ansatt i eget firma hvor jeg jobber for kundene) – SKAL jeg ha i arbeidskontrakten at jeg skal kunne administere min egen maskin og selv velge hvilke programmer jeg skal bruke for å løse de oppgavene som jeg er satt til å løse. Tvangstrøye som arbeidsantrekk, selv kun som en metafor, er ikke for meg. Forrige gang jeg var med på det, traff jeg veggen (som i; ble utbrendt) og det skal ikke skje igjen.

  Bare en liten, og delvis relatert, rant..

 4. Rant i vei du, Jarle. Og jeg er i stor grad enig med deg. Men det er noe annet som også spiller inn, nemlig i hvor stor grad jeg arbeider maskinen, i kontrast til å arbeide med den.

  Jobben der jeg må forholde meg til et ferdig oppsett, er en jobb der konformiteten i maskinparken er et stort poeng. Derfor er det en fordel å slippe å gjøre for mye på den, det er likevel ikke jeg som bestemmer over den.

  Ellers jobber jeg også på en rekke maskiner – jeg er daglig på fem-seks forskjellige – og av disse, er det altså bare en hvor jeg ikke velger selv hva jeg skal gjøre.

  Noen av disse tilhører firmaet mitt. Der er det ingen andre jeg kan be om hjelp enn meg selv. I en annen av jobbene mine er det jeg som er den de andre maser på for å få hjelp. Jeg har selv en litt mildere politikk enn den jeg arbeider under på det tredje stedet, men det har også mye med bedriftens behov å gjøre.

  Og en annen fordel med å ha en «streng» nettverksadministrator, er det at hvis noe «plutselig» ikke virker på maskinen jeg sitter ved, er det bare å sende en SMS, og finne seg noe annet å gjøre. Det er litt godt, det også.

  (Dette er forøvrig skrevet på min bærbare, som jeg kan gå på nett med uansett hvor jeg er. Så det er ikke synd på meg 🙂 … )

 5. Hei Lasse!
  Jeg har brukt Portable Firefox og selvfølgelig vanlig Firefox også en god stund nå, og jeg fant ut at en av grunnene til at Firefox er tregere fra USB disker er at alle jar filene i chrome katalogen er kraftig komprimert, så det jeg gjorde var å kopiere alle jar filene fra en vanlig Firefox installasjon og så overskrive de som ligger på USB disken. Det gjorde at Firefox ble litt raskere. (For å gjøre standard Firefox raskere er jar filene i chrome katalogen ikke komprimert, men kun lagret med «store» funksjonen)
  Dette gjør jo at Firefox tar litt større plass på USB disken, men det er ikke snakk om mange MiB.
  En annen ting er jo selvfølgelig at USB disker ikke er like raske som harddisker 🙂
  Tror det kan være problemer med å kjøre Opera via USB, ihvertfall hvis du kjører den på forskjellige maskiner, fordi profilen din vil lagres på harddisken og ikke på USB disken slik som Portable Firefox gjør. (Hvis du bruker Windows og har en roaming profile så vil ikke dette være noe stort problem så lenge du har tilgang til denne profilen alle stedene du trenger å ha tilgang til nettleseren)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.