Nytt på ønskelisten!

Det er en ting jeg alltid har ønsket meg: En liten hendig skjerm med programmer for å surfe på nettet, lese e-post, newse litt og kanskje notere ned noen tanker. Naturlig nok skulle denne vært trådløs, og kanskje med blåtann for å koble meg opp via en mobiltelefon, være batteridrevet og den skulle hatt multimediamuligheter. Ja, og så en ting til: Den må være billig.

Høres det for godt ut til å være sant? Det syntes visst Nokia også. Så de lagde den.

Denne dingsen har alt det jeg ønsker meg, og mye mer. Under 15×8×2 centimeter, men med en skjerm som er 800 piksler bred. Og så er den Linuxbasert, og nettleseren er Opera. Og i følge VG vil visst prisen ikke ligge langt over to tusen kroner. En slik en vil jeg ha.

7 tanker om “Nytt på ønskelisten!

 1. Slik jeg ser det har den kun to mangler.

  1. Den har for lite minne.
  2. Den har «feil» nettleser.

  Historisk sett har jeg dog vært storfornøyd med hva Nokia har spyttet ut av «dingser» så ja. Jeg kommer nok til å ha en slik om ikke lenge 😉

 2. Slik jeg forstod det hadde den bare støtte for 64b minne «om gangen» og er det rett så er det alt for lite.

  Hvis nettleseren er akkurat like bra som de andre Opera-nettleserne jeg har prøvd på forskjellige platformer så er den i alle fall ikke bra nok for undertegnede. Uten å starte en ny nettleserkrig så er det jo glitrende godt å se at ikke alle har samme meninger på det punktet.

 3. Obs. Skjedde noko merkeleg der, ja. (anngåande forrige kommentar som vart tom).

  Men tilbake til tema. Eg er hjertens enig med Kyrre i at det er for lite lagringskapasitet, men anngoande nettlesar, er det jo betre enn om dei hadde skaffa seg ein særavtale med Microsoft, og hadde IE.

  Ellers synes eg at ein god «lommePC» bør ha litt fleire muligheitar. Eg ser f.eks. ikkje at det er nemnt kalender…

  Uansett. Dersom eg nokon gong skal skaffe meg ein lommePC, ville eg nok heller satsa på ein som var kombinert mobiltelefon, og som hadde Microsoft Windows Mobile 2003. Dessutan måtte det vore USB-utgang(ar) slik at ekstrautstyr (som ekstern harddisk, skriver, fotoapparat, ol) kunne blitt utnytta.

 4. Knut: Jeg er enig med deg i at denne åpenbart mangler en del utstyr som kunne vært ønskelig. Og kalender er et must, det må fikses på en eller annen måte. Men når det gjelder manglende hardwarestøtte, synes jeg prisen oppveier en del for det. Det er snakk om litt over 2000 kroner, og da varer det nok ikke lenge før Elkjøpprisen er nærmere 1000. Tipper jeg.

 5. Det skal nevnast at ein ikkje treng å leggje mykje til i den prisen for å få ein PDA med Windows Mobile, og 1MB meir minne 🙂 {http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=305296&cks=SPK}

  Uansett. Eg trur det vil ta eit par år til før dette blir allemannseige. Dessutan, PDA som ikkje er kombinert mobiltelefon, trur eg aldri blir allemannseige. Eg har veldig sansen for mobiltelefonar-som-har-alt-du-treng.

  I dagens digitale marked, ville eg heller skaffa meg ein bærbar datamaskin, i plassen for ein handhaldt, men det var nok litt utanfor tema.

  For å lage ein personleg konklusjon: Ettersom denne «dingsen» endå ikkje har kome på markedet, trur eg at når han kjem ut, har han allereie fått konkurrentar. Dersom eg skulle kjøpt ein handhaldt PC, hadde denne vore svært mangelfull til min bruk, dessutan må det leggjast til minst 5 GB ekstra minne, ettersom eg ville kome til å bruke han som ein MP3-spelar. Dvs. Då må han òg vere garantert veldig rask til å starte, noko som eg endå ikkje har prøvd på det handhaldte markedet. (dessutan må det kome ut eit fildelingsprogram til han, som kan koble seg opp mot ein av «dei store» 🙂 )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.