Windows snart klart for desktoppen

Robin ‘Roblimo’ Miller, forfatteren av Point & Click Linux, har testet Windows XP og konkluderer med at Operativsystemet fra Microsoft begynner å bli modent for vanlige brukere – men anbefaler likevel folk å vente til neste versjon med mindre de har spesielle programvarebehov eller liker å fikle med nedlasting av tredjepartsdrivere.

Men hvis du er blant dem som bare vil ha det til å virke, anbefaler for eksempel Kyrre Ubuntu. Den er på todo-lista mi!

10 tanker om “Windows snart klart for desktoppen

 1. Jeg kan skrive under på at Ubuntu er verdt et forsøk! Samboeren har fått erstattet sin Windows-installasjon med Ubuntu og benytter OpenOffice og Firefox til dagligdagse gjøremål. Hun er så langt meget fornøyd, og vedvarer tilfredsheten kan Linux erklæres for et brukervennlig operativsystem for allmuen. 🙂

 2. Etter at jeg for noen år siden gikk totalt over til GNU/Linux er iallefall ikke jeg i tvil. Har man satt seg litt inn i Linux (det er ikke så vanskelig som M$-folk skal ha det til), er Linux overlegent på alle områder untatt spill (så langt).

 3. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at «man» er ganske så naiv å ha med å gjøre dersom man faktisk tror at Linux eller Windows er «overlegent» det andre operativsystemet.

  Jeg har lange lister med ting jeg vil få til i Windows som er ekstremt mye lettere under Linux; og like lange lister over ting jeg vil få til under Linux som er ekstremt mye lettere under Windows.

  Bare det å skrive «linux er overlegent på alle områder untatt spill» blir litt for dumt og snevert. Jeg sitter her med Ubuntu og har tre programmer jeg gjerne ville ha brukt men som er umulig å kjøre under Linux pr. dato. Det finnes heller ingen alternative programmer under Linux.

  På samme måte har jeg ett par- tre ting jeg har veldig sansen for under å gjøre under Linux som jeg enda ikke har fått til under Windows. Og det er ikke på grunn av jeg ikke har prøvd.

  Både Windows og Linux er; fremdeles og i lang tid fremover «best på sitt felt». Det er ikke til å komme unna. Naiviteten og flokkmentaliteten til folk som påstår noe annet skinner i gjennom til den store gullmedaljen.

 4. Jeg legger meg langflat, det var ett teit innlegg. Det finnes selvfølgelig mange fordeler/ulemper med begge, men når det kommer til sikkert mener jeg faktisk at GNU/Linux er overlegent Windows, både ang virus/spyware og ren oppbygging av operativsystemet.

 5. Ubuntu er helt klart å anbefale. Jeg anbefalte det for noen venner som aldri hadde rørt noen unix-lignende operativsystemer, og de elsker Ubuntu. God maskinvarestøtte, enkel installasjon og vedlikehold ved hjelp av det kraftige pakkeverktøyet dpkg/apt.
  Om jeg skulle gå tilbake til pc (bruker Mac nå) hadde jeg uten tvil valgt Ubuntu. http://ubuntuguide.org/ og http://www.ubuntulinux.org/wiki/FrontPage er lenker som definitivt verdt å sjekke ut.

 6. Grunner til at jeg ikke kjører Ubuntu på iBook-en:
  – Ikke støtte for Airport Extreme
  – Adobe-applikasjoner funker ikke native. (bruker det i skolesammenheng)
  – Mac OS X er lettere å bruke, til tross for at Ubuntu også er veldig lett i bruk.
  🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.