Balsam for en bygutts såre bein

Mjelle er ikke bare en vakker vise av Terje Nilsen, men også et helt fantastisk sted på nordsiden av Bodø. Her er hvite sandstrender, bratte fjellvegger, enestående utsikt til Lofotveggen og Landegode og et strålende sted å oppleve midnattssol eller solnedgang.

Første tur var på søndag, sammen med familien. Denne turen var for å «prøvekoke» min nye bålkjel som forberedelse til at jeg skulle koke mat til SVs deltagere på den Nasjonale opplæringskonferansen «Riv gjerder» i Bodø i går. Mandagsturen startet med litt ubestemmelig vær og kald vind, men etter å ha båret sekkevis med ved, reinsskinn, mat og drikke opp fra landingsplassen på stranda til leirplassen, var det ikke bare jeg som var varm – temperaturen hadde også stabilisert seg på «behagelig».

Jeg fikk raskt god fyr på bålet, og fiskekrafta til Bouillabaissen ble satt til varming mens jeg etablerte leiren. Så kom Liv for å være mottagelseskomite for gjengen mens jeg lagde ferdig middagen. Så ankom gjestene, og tror du ikke at medblogger Snorre Valen plutselig sto der også? Det var et like hyggelig bekjentskap som forventet. Håper det blir bedre tid til å snakkes ved neste anledning!

Og slik hadde vi det altså:

Tradisjonell avsynging av den før nevnte Mjellesangen hørte selvfølgelig med. Det samme gjør barbeint vandring på stranda – som balsam førr en bygutts såre bein. Og når det gjelder vitsing om SVerne og sauene på Mjelle, så har vi antageligvis allerede vært gjennom alle sammen allerede 🙂

Hvis alle hadde funne sæ et Mjelle, ei stille strand som fylte dem med fred.
Der de kunn sett sæ ned i ly av fjellet, og tenk igjennom tingan en gang te.
Så hadde kanskje verden vært en anna, og sinte rop blitt overdøvd av sang,
førr bølgan som bryt brått oppetter stranda de trekk sæ stilt tebake kver en gang.

8 tanker om “Balsam for en bygutts såre bein

  1. Utrolig fine bilder, spesielt det med fiskebåten. Fine farger og en flott komposisjon (det enste som kunne forbedret den var hvis vi kunne sett silhuetten av hele fiskebåten, men det er flisespikking).

    Har aldri vært på Mjelle selv, men det må nok settes på listen over ting som må gjøres, sammen med å få sett Kjerringøy.

  2. Takk for skryt, Elf! Jeg er enig når det gjelder silhuetten av fiskebåten, men på grunn av en bratt skråning var dette det beste jeg fikk til. Og ja – både Kjerringøy og Mjelle er nødvensigheter. (Jeg er litt sjokkert over at du ikke har vært der – det er jo også greit sykkelterreng, dette).

    Kanskje en telttur til neste sommer? 🙂

  3. Da må det i såfall skje når jeg har ferie, Elf – for det vil nok ta et par dager før jeg kommer meg fram. Og så regner jeg at familien vil være med, og da snakker vi fort om en fem-seks dagsetapper! Anders er flink til å sykle, men fort går det likevel ikke … 🙂

  4. Ahh… Dette vekker minner! Hadde gleden av bil-campingtur i Nordland for cirka 10+ år siden. Villcamp på Kjerringøy (med «noen få» psyke mygg) og en runde innom Mjelle. Lengter fortsatt tilbake!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.