Tab Mix: En utvidelse til Mozilla Firefox

«Tabbed browsing», eller fanebasert vevlesing, har etter hvert blitt en nødvendighet for meg. Og jeg trenger at fanene mine kan noen småting:

  • Jeg skal selv bestemme om en link skal åpnes i et nytt vindu, en ny fane eller i samme fane
  • De skal være mulige å flytte på
  • Man skal kunne angre lukking av faner
  • Jeg må kunne duplisere faner meget enkelt
  • Jeg liker å ha en lukkeboks i hver fane, fremfor en på faneverktøylinja.

Joda, jeg vet det høres sært ut, men hei – jeg er en gammel mann, jeg må få lov til å ha mine særegenheter. Og det har vært greit, Mozilla Firefox med utvidelsen «Tabbrowser Extensions» har fikset dette for meg. Men denne utvidelsen har aldri vært helt god, og nå i det siste har «Tabbrowser Extensions» blitt så ustabilt at utvikleren ber folk holde seg unne. Og på jobbemaskinen min var det stort sett ikke noe avansert JavaScript og annet tull som fungerte etter siste oppdatering. Noe måtte gjøres – og jeg ville ikke kaste Firefox på dynga.

Det var da jeg oppdaget «Tab Mix». Versjon 0.2 gjør omtrent akkurat alt det jeg vil at den skal gjøre og den gjør det raskt, lett og smertefritt. Anbefales på det varmeste. Enkel og lettforståelig (om enn noe Japenglish) konfigurasjonsmeny, akkurat nok valgmuligheter til at man føler at man har kontroll men ikke så mange at man mister den igjen. Og selv om versjonsnummeret er lavt, er den en miks av andres mer eller mindre vellykkede forsøk på å lage noe litt annet ut av fanenettlesingen (derav navnet – Tab Mix) så jeg føler meg ganske komfortabel med den.

Bruker du Firefox og er glad i fanenettlesing, så prøv Tab Mix. Jeg tror det skal godt gjøres å mislike den!

8 tanker om “Tab Mix: En utvidelse til Mozilla Firefox

  1. Stian: Det ser ut til å være en feil med den, ja. På websiden står det «Make Tab Mix MacOS compatible» under «plans». Håper de er kjappe med å gjennomføre den planen.

    Gikk avinstalleringen greit?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.