Fotballfri?

Fra seriestart 2006 er det Telenor og TV2 som eier norsk fotball. Bra for de som ikke liker fotball på TV, synd for alle oss andre.

Men slik går det når markedsøkonomien blir den eneste ideologien som gjelder i samfunnet. Fotball er underholdning, underholdning er penger og penger er Gud. TV2 og Telenor har budt en milliard kroner for rettighetene til norsk fotball, og de pengene skal de nok ha tilbake. Med renter. Eller som TV2-sjef Kåre Valebrokk enkelt uttrykker det:

Vi har tenkt å tjene tonnevis med penger på dette

Vel. Tviler på at det blir mine penger. Jeg får nøye meg med en og annen gratiskamp, jeg. Og selvfølgelig NRK P1s glimrende dekning av fotballrundene. Er det på tide å starte aksjonen Arne til P1, tro?

9 tanker om “Fotballfri?

 1. Vel vel, men uansett – nå får vi tippeligafotball hver uke på TV2, hadde NRK/Tv3 vunnet, ville det blitt bare landskamper på NRK.

  Men når det blir et sosialistisk folkestyre, skal jo selvfølgelig all norsk fotball overrekkes gratis til rikskringkastingen 😉

 2. «Bra for de som ikke liker fotball på TV, synd for alle oss andre» ???? Enn for oss stakkars fotballhatere som har kun TV2 og NRK. Blir helt fortvilet av og til over all fotballen som sendes. Lørdagsunderholdning… prøve VM eller hva det no var som TV2 sendte. Ja vet at det fins en av/på knapp, men når regnet siler ned er det veldig enkelt å dette ned bak fjernkotrollen. Stemmer for en (eller flere) rene betalingskanaler som sender fotball.

 3. Elf, Stian og Martin: I følge Gards kommentar blir det altså minst like mye fotball fremover som det er i dag – bare med dårlige kommentarer.

  Tippeligafotball hver uke på TV2, og landskamper på riksdekkende TV. En noe hul seier for «fotballmotstanderne» – men altså ikke så ille som jeg i første omgang trodde. Hvis altså Gard har rett. Og det har han ganske ofte.

  Og Jon Erik: Hva med en betalingskanal som ikke sender fotball? Så kan de som nekter å se populærunderholdning, betale for smaltilbudet sitt?

 4. Du sier noe om dårlige kommentarer da, gud forby den dagen Harald Bredeli blir kommentator på tippeligakamper.

  Jeg har heldigvis rett i at det blir en kamp hver uke på tv2, det jeg dessverre også er rett i, er at kanalene ikke kan ha samme live-sendinger som i dag, og ingen andre enn rettighetshaverne kan vise målene før nesten midnatt kampdagen. Med andre ord er det takk og farvel til sportsrevyen med innhold, og vi går inn i en tid med nrk1 nesten kjemisk fritt for norsk herrefotball.

  Løsningen for de som av en eller annen merkelig grunn ikke fascineres av sporten fotball må jo derfor bli å kaste ut alle andre kanaler enn NRK 😉

 5. Ja, Telenor måtte vel finne noe annet å monopolisere når de ikke lengere hadde enevelde på telefoni og DSL. Så jeg slites litt; synes det er konge å slippe all den jævla fotballen på teve. Samtidig digger jeg ikke monopolisering. Jaja, man kan vel ikke få i pose og sekk …

 6. Lasse: Fordi ingen andre ting overskygger den dekningsgraden og tiden fotball får tildelt i forhold til andre ting.

  Dessuten er fotballfans villige til å betale for det, noe en «smal» kanal ikke ville fått sine seere til å gjøre.

 7. Apropos dårlige kommentatorer. Jeg tror det kunne vært stor stas å se han som har ødelagt mang en god TV-opplevelse kommentere fotball: Sølve Grotmol.

  Personlig ser jeg som oftest Kveldsnytt på NRK1, i stedet for Dagsrevyen. Som regel fylles hele sportsbiten av Kveldsnytt med fotball og kun fotball. Ytterligere kommentarer om at det finnes andre idretter i Norge enn fotball bør være overflødige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.