I dag er det refleksens dag!

Det er refleksens dag i dag, og alle som er glad i livet og ferdes utendørs bør ta med seg påminnelsen om å iføre eller påføre seg noe reflekterende før man legger ut på tur.

I den forbindelse hører jeg på NRK Nordland, hvor Trygg Trafikk er ute og deler ut reflekser på gata i Bodø. Der har de merket at barna er langt flinkere enn de voksne til å bruke refleks. Og jeg hører følgende gullkorn:

Det er jo faktisk de voksne som blir oftest påkjørt av bil. Og da er det jo litt paradoksalt at det er de som er minst flinke til å bruke refleks!

Paradoksalt!? Jeg synes det høres helt naturlig ut, jeg. Det forteller jo at refleksen faktisk redder liv — og er en god grunn for oss voksne til å bruke refleks!

2 tanker om “I dag er det refleksens dag!

  1. Vel, min kommende datter har jeg tenkt å installere lys med fotocelle på. Alternativt male henne med refleksmaling.

    Vi har hatt ganske mange mørke kvelder med mye regn i Trondheim i det siste. Da er det ikke lett å se alt. Og det er de voksne som er værst. Som en syklist her forrige dagen i mørket og regnet: Ikke lys. Hørte på musikk. Sykla på rødt.

  2. Det er paradoksalt fordi de voksne skal få barn til å bruke refleks… og likevel blir de mest påkjørt. Det er fordi de ikke bruker dem selv. Jeg tror jaffal det er det de forsøker å si…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.