Kan du kontorprogrammer?

De fleste av oss bruker en eller annen kontorprogrampakke, tekstbehandling, regneark og presentasjonsprogram. Men spørsmålet er hvor flinke vi er til å bruke dem, hvor mange av de arbeidsbesparende funksjonene vi bruker. De aller fleste av oss har nok godt av litt kursing for å utnytte programmene godt nok.

Det har heldigvis noen tatt konsekvensen av. Utdanningsdirektoratet og Det faglitterære fond har sammen betalt for utvikling av kursbøker i bruk av kontorapplikasjoner. Hittil er det laget ei bok med kurs i tekstbehandling og ei bok i bruk av presentasjonverktøy. Disse bøkene kan fritt lastes ned, skrives ut om ønskelig og brukes i en hver sammenheng du måtte ønske — egenutvikling, undervisning, salg av kurs eller hva du nå måtte ha behov for.

Bøkene baserer seg på bruk av kontorpakken OpenOffice.org, men veldig store deler av kursene vil også fungere greit med andre programvarepakker. Men dersom du vil bruke den kontorstøttepakken som bøkene tar utgangspunkt i, er den fri og gratis for alle, og kan lastes ned fra http://no.OpenOffice.org.

2 tanker om “Kan du kontorprogrammer?

 1. Jeg kan powerpoint veldig godt og etterhvert også Apple sin Keynote veldig godt. Likevel var det en del tips i boka som du viser til for å lage presentasjoner med Open Office. Jeg synes det er et flott initiativ å lage bok om slikt, men skulle også gjerne sett en kortform (da jeg tipper de færreste vil lese 95 sider). Uansett et bra tiltak.

  Jeg har skrevet litt om presentasjoner i bloggen min, da jeg ofte holder foredrag selv.
  — Gode presentasjoner:
  http://gjemmesiden.blogspot.com/2006/12/hva-kjennetegner-en-god-powerpoint.html
  — Designaspektet: http://gjemmesiden.blogspot.com/2007/05/design-og-powerpoint.html
  — En presentasjon er mer enn bare lysbildene:
  http://gjemmesiden.blogspot.com/2006/11/det-lille-ekstra-i-presentasjoner.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.