Kjempelurt med antivirus!

F-secure antivirus Her på huset er man pålagt å ha antivirus på maskinene, noe som vanligvis ikke er så veldig plagsomt. Men i dag sleit jeg litt, det skal innrømmes. Her er det ikke bare snakk om et program som passer på at det ikke kjøres kode med kjente virussignaturer i, det er en «sikkerhetspakke» med brannmur og kontroll av inn- og utgående nettverkstrafikk, e-postkontroll og det aller meste.

Antivirusprogrammet, eller sikkerhetspakken om du vil, oppdaterer seg mot en lokal server. Så langt alt vel. Men den oppdaterer seg naturligvis kun når maskinen er påslått. Den maskinen jeg sleit litt med i dag, er slettes ikke i bruk hver dag. Da den ble slått på sist, var derfor antivirusdefinisjonene sørgelig utdaterte. Og hva gjør det kjempelure antivirusprogrammet da? Joda, det blokkerer potensielt farlig nett-trafikk. Som for eksempel surfing på nettet, nedlasting av mail og tilgang til den lokale oppdateringsserveren. Antivirusprogrammet får ikke oppdatert seg fordi antivirusprogrammet ikke er oppdatert. Catch 22, anyone?

Et hvert forsøk på å rekonfigurere programmet, førte til at det gikk enda mer i vranglås. Til slutt var det til og med umulig å logge seg på domenet. Men det gikk helt greit å logge seg inn som lokal administrator og avinstallere det, hvorpå alle merkelige problemer brukeren hadde observert forsvant som dugg for solen. Men policy er policy, så jeg måtte jo installere greiene igjen. Men denne gangen satte jeg det opp til å oppdatere seg mot Internett. Håpet er at den serveren i det minste er tilgjengelig om antivirusdefinisjonene blir en ukes tid gammel en gang til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.