La news.online.no leve!

Jeg vil med dette protestere på det sterkeste mot Telenors planer om å legge ned newsserveren sin.

Telenors velfungerende newsserver er en av hovedgrunnene til at jeg i flere forskjellige bedrifter har vært med på å velge Telenor som Internettleverandør fremfor mange av de rimeligere konkurrentene.

Usenet news er en tjeneste som er nyttig i en rekke faglige sammenhenger, og web-baserte diskusjonsfora er ikke noe effektivt alternativ – ikke en gang groups.google.com.

Å opprettholde et usenet-tilbud, i det minste med no.*-gruppene, burde være en selvfølge for norges største Internettilbyder. Noe annet er skremmende historieløst. Hvis dere gjennomfører den planlagte nedleggelsen er det nok mange som vil bli skuffet – og gjerne velge en annen leverandør ved neste korsvei.

Dersom Telenor gjennomfører dette, vil jeg anbefale alle brukere av Telenor å kreve prisavslag fra 1. mai. Et redusert tilbud må føre til en redusert pris. Jeg vil også oppfordre Telenorkunder å vurdere sterkt om man bør finne en annen leverandør av Internettjenester, etter som Telenor åpenbart endrer tjenestetilbudet etter eget forgodtbefinnende.

Hvis du er enig med meg, må du gjerne si i fra om det på kommentarplass!

198 tanker om “La news.online.no leve!

 1. Det er problemet med den digitale hverdagen – alt er elektronisk, så alt vi kan gjøre er å lage en online-underskriftskampanje og håpe makthaverne lytter. I gamle dager hadde vi lenket oss fast til Telenors newsserver, med håndmalte pappskilt hvor det stod:

  LA NEWSA LEVE!

 2. Jeg har heldigvis ingen binding av Online-abonnementet mitt. Dermed har jeg gitt Telenor beskjed om at jeg sier opp mitt abonnement 1.mai 2005.
  Håper dette hjelper dere andre, hvis ikke kan det bli kjedelig på news etterhvert. Noen grupper er det godt liv i, enkelte må sjekkes hver dag.

 3. Jeg er ikke Telenor kunde, men jeg støtter likevel oppropet. New var en internettjeneste fra internets barndom og er først og fremst en tjeneste for de mer avanserte internettbrukerne. Ikke minst teknisk personell setter meget stor pris på denne tjensten.

 4. Jeg har i dag Tiscali, regner med at jeg blir telenor kunde om ikke så lenge, men det kan jeg si at blir IKKE aktuellt, news er noe av det jeg bruker mest på nettet. TELENOR SKJERP DERE SKAL DERE DRITE DERE UT FLERE GANGER ENN HVA DERE HAR GJORT.

 5. Jeg har null respekt for folk som sitter på en kontor å klør seg i skritte. «SE EG KAN SKRÆVE MENS EG SNAKKJER I SUPPORTTELLEFONEN TIL STJELENOR/TELEHOR»

 6. Jeg skulle sagt noe glupt her, men tankeløsheten fra TeleNor får meg bare til å riste på hodet…
  Minn meg på igjen hvorfor jeg bruker TeleNor? Jeg trodde det var fordi de var en stor og komplett aktør.
  Den siste fornærmelsen er å slenge google i trynet på brukerne sine – det er en grunn til at jeg bruker news og hater webforum; kontroll, brukervennlighet, og hastighet.

  Dustemikler!

 7. Dette er en skandale. Denne underskriftskampanjen bør støttes, og alle som skriver under bør samtidig gjøre en eller flere (saklige) henvendelser om saken til ulike deler av Telenor.

  Dette godtar vi ikke. Her ligger det an til at Telenor snur, evt. mister meg som kunde.

 8. Telenor har markedsdominans.
  Når tjenesten legges ned forsvinner også flesteparten av de norske brukerene fra news. Google er grei til å søke etter ting i news, men den er helt brukelig som redskap for seriøs bruk av news.

 9. Antar at den neste ut blir tiscali som telenor vil «rasere».

  I så fall må jeg se meg om etter ny leverandør.

 10. For en stund siden leste jeg at AOL vil gjøre det samme, kanskje er telenor inspirert. AOL sendte ihvertfall ut melding til de som brukte news om når det ble lagt ned.
  Selv om jeg ikke bruker news like aktivt som før håper jeg virkelig at min isp Catch ikke legger ned sitt newstilbud. De har til og med lagt til grupper på forespørsel.

 11. Det er på tide å bytte leverandør,,,, sånn blir d når kapitalismen tar over :-/ Telenor og de andre store tenker kun på mere penger.

 12. Jeg har i disse dager en bindingstid som er i ferd med å gå ut. Dette skal jeg utnytte for å «true» dem litt. Særlig skal jeg nevne, at jeg krever avslag på regningen for tapt tilbud. Nytter ikke dét, skal jeg skifte ISP. Hihi 🙂

 13. Det er ett poeng som må ha gått slipsene på Fornebu hus forbi: Vi som bruker news er kanskje få i den store sammenhengen, men derimot er vi nok blant de som oftest blir spurt til råds om IT-relaterte spørsmål, inkludert valg av Internett-leverandør. Da vil ihvertfall jeg heretter nøle med å anbefale en ISP som legger ned tjenester etter eget forgodtbefinnende.

  Dette er eksepsjonelt dårlig reklame for Telenor i et marked som i stor grad er tuftet på tillit og uoffisielle anbefalinger gjennom «word-of-mouth».

 14. Elendig av Telenor. Dette hadde jeg vanskelig for å forstille meg, en isp uten usenet server…

  Jeg synes det er eksepsjonelt frekt av dem å foreslå tredjeparts betaltjenester, jeg betaler jo allerede for dette hos dem.

  Selv om det finnes gratis alternativer, vet man ikke hvor lenge det varer. Og så er de ofte fulle av spam.

 15. Jeg bruker usenet hver dag og å henvise til Google er latterlig. Uten kompensasjon økonomisk eller høyere hastighet til samme pris dropper jeg Telenor helt. Hva om de dropper epost 1. juni og henviser til Google igjen?

 16. Jøss, 87 kommentarer.

  Jeg har aldri benyttet meg av nyhetsgrupper, men jeg er en telenorkunde. Så jeg har ingen ting i mot at de legger ned tilbudet.

  Hvis det er et ønske om denne tjenesten, så er jeg sikker på at en annen aktør vil ta over Telenor sin del av markedet.

  Er ikke slike nyhetsgrupper en ting som bare henger igjen fra riktig gamle dager? Det finnes da skikkelige diskusjonsfora for det meste rundt omkring på nettet.

 17. Det er vel ikke penger via annonser å tjene på mews, så blårussen slår til igjen. Jeg håper det snart blir tilgang til fiberkabel her jeg bor, så jeg kan slippeunna Telenor

 18. Jeg vil savne news, som er svært lettvint og nyttig.
  Websidetjenestene har ikke på langt nær samme funksjonalitet. Online burde heller promotere denne tjenesten og bidra til å styrke dette utmerkede mediet.

 19. Nå vil ikke News avgå med døden fordi Telenor legger ned den delen. Man kan bruke andre newsservere. Likevel synes jeg det er kritikkverdig å legge ned en slik tjeneste. Telenor er ‘Store’ på levering av ADSL og internett. Som en sier her, tror jeg og at de skyter seg selv i foten ved å legge ned News delen. Nå har jeg en annen ADSL levrandør enn Telenor. Det er det etter hvert temmelig mange som har, så jeg tipper det er i Telenor sin interesse å beholde News. Husk at konkuransen om nye kunder er HARD om dagen. Telenor vil imo miste kunder på dette.

 20. «Skremmende historieløst» er nok riktig beskrivelse ja. Får hjemmenett snart, men heldigvis ikke fra telenor, da en av de tingene jeg har gledet meg til er å kunne ta opp newsaktiviteten min igjen..

 21. Kan jeg avslutte mitt ADSL forhold til telenor når de endrer (avslutter) en grunnleggende tjeneste som hjelper meg i hverdagen?
  Det burde være et krav mot min binding til Telenor at tjenestene ikke blir avsluttet før min bindingstid er over.
  Bør vi kontakte konkurransetilsynet eller andre om dette?

 22. Laber interesse som begrunnelse for å legge ned news? De gruppene jeg leser har i alle fall mange innlegg hver eneste dag…fy Telenor!

 23. Hvor skal telenorkundene gjøre av frustrasjonene sine nå da? Nei, legg ikke ned news.online.no! Tenk på alle som nå vil begynne å banke kjerringa/gubben istedenfor å få utløp for frustene sine på news. La frustrerte fruer og gretne gamle gubber få ha news som tumleplass også fra online.no sine servere.

 24. Fikk følgende epost som svar på min mail om hva jeg synes om at Telenor legger ned news-tjenesten sin idag:

  >Hei.
  >
  >Takk for din henvendelse til Kundeservice!
  >
  >Vi beklager at nedleggelsen av news rammer deg.
  Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av at det er svært få kunder som benytter denne tjenesten.

  >Håper det ovennevnte hjelper deg. I motsatt fall, ta gjerne kontakt ved å svare på denne e-posten, eller via http://www.online.no/kontakt . Husk at du også kan finne løsningsforslag og annen nyttig info på http://www.online.no/hjelp
  >
  >–
  >
  >Med vennlig hilsen
  >
  >Telenor kundeservice

  >Hvis du svarer på denne e-posten, vennligst ikke fjern noe tekst da dette gjør det vanskeligere for oss å se historikken i saken din

  At mange ikke bruker news er et dårlig argument for å legge ned en velfungerende tjeneste med mange brukere, selv om det ikke er store prosentandelen av Telenors kunder som bruker tjensten.

  Blir nok ny leverandør snart, ja.

 25. Jeg må nok dessverre innrømme at jeg ikke er noen aktiv newser, men jeg bruker nå news av og til, da. Det er en flott måte å få hjelp på, og dessuten er det jo alltid gøy å få luftet noen meninger. Det går rett og slett ikke an å legge ned newsserveren. Google-groups er ingen erstatning. Korttenkt og tåpelig sier nå jeg.

 26. Jeg må bruke Telenor, siden jeg har Canal Digital sin Internettilkobling (hvis jeg bytter til ADSL må jeg betale ekstra for at jeg ikke har fasttelefon). At de fjerner news er bare så feil. 🙁

 27. Eg er viss på at om ein stor norsk ISP som Telenor legg ned sitt eige news-tilbod vil det kunne vere starten på ein prosess som tek livet av det vitale miljøet som framleis er å finne på no.*-gruppene. Det vil vere synd, då det er eit miljø som framleis syner liv med opprettingar av nye og aktuelle nyheitsgrupper.

 28. Dette er trist og lite gjennomtenkt.

  Her er det noen som ikke har gjort leksa si.

  En av de beste tjenestene for både jobb, hobby og fritid blir borte uten at det kan gis tilsvarende godt alternativ.
  Telenor har aldri markedsført at News har eksistert som et tilbud. Vet de overhode hva dette er og hva det betyr for mange. Man kan jo lure. Er dette et resultat av langsiktige planer? Trist.

  Google er ikke noe alternativ her.

 29. Dette viser atter en gang at telenor ikke bryr seg om en god del av sin kundemasse, jeg blir en av dem som nå blir å forlate telenor og aldri komme tilbake

 30. Helt enig! Hadde jeg visst at Telenor kom til å legge ned newsserveren sin, hadde jeg ikke bundet meg for 12 måneder! Da hadde jeg valgt en annen, billigere leverandør!

 31. La oss beholde news, den beste måten å få hjelp på når man har problemer med noe eller trenger å få luftet meninger

 32. Forferdelig.
  Newsgoups-tjenesten er en av de vesentlige tilbudene på internett. Gjør Telenor dette, må jo det være brudd på min abbonnements-avtale.
  Jeg har stor nytte av newsgoups, dette er tragisk.

 33. News (USENET) er virkelig en av de bedre tjenestene på nettet (kanskje sammen med mail). Aktiviteten er kanskje lavere enn det glade 90-tall, men jeg kan garantere at de som bruker tjenesten setter pris på den og er de mest hardbarka nettbrukerne. Nå har vi bare fått nok en grunn for ikke å velge Telenor som ISP…

 34. Skremmende utvikling fra en stats-eid konsern. Telenor burde ivareta Newsgroups som har vært med på å bygge fundamentet til dagens Internett. Mer skremmende er at de har funnet en dårlig unnskyldning til å dekke over nedleggelsen med. Jeg er sikker på at begrunnelsen kan ikke dokumenteres fra Telenor sine sider engang. Jeg på lik linje som innehaver til disse sidene har valg Telenor fremfor billigere tilbydere. Dette grunnet tilgangen til newsgroups. Telenor glemmer faktisk en veldig viktig faktor ved det hele. Det er mange land som ikke er så godt rustet internett messig som Norge..

 35. Det er fint at du tar opp denne saken, og jeg håper mange andre norske bloggere gjør det samme. Det er selvfølgelig svært dumt at Telenor legger ned news-tjenesten sin, for det får et så stort nedslagsfelt, det blir så mange færre brukere på news når en så stor aktør slutter å tilby news. Telenor burde være seg sitt ansvar bevisst, ansvaret som de har fordi de er så store i markedet, når de fjerner news-tjenesten så bidrar de til å begrense den frie flyt av informasjon, de burde heller gjøre det motsatte i så henseende. Når Telenor legger ned news-tjenesten så er det et slag under beltestedet til ytringsfriheten. Skuffende? Ja. Overraskende? Nei.

 36. News tjenesten er den nettjenesten jeg har benyttet mest siden fikk internett for mange år siden. For meg er det ikke bare «skremmende historieløst», men ett stort tap å miste de forum jeg med jevne mellomrom er innom,(daglig).

 37. pleide og bruke news mye før men så kom den der pedofilisaken og så ble telehor redde og blokkerte allt nyttig.. og så selv om det senere ble bestemt att telehor IKKE kunne klandres for hva folk gjorde på usenet så brukte de dette som unnskyldning for og holde halvparten av hele usenet stengt ute.. så det er jo ikker rart folk slutta og bruke det..
  men… telehor.. jeg regner da med att dette betyr en KRAFTIG prissenkning på abonnemangene deres siden dere jo fjerner noe vi har drevet og betalt for i laaaaaaang tid..

 38. Det er krise at telenor legger ned newsdelen. Utrolig historieløst og mangel på et ansvar for å opprettholde et variert tilbud til kunden..

  MEN.. Dere som av en eller annen grunn er telenor kunder.. skift til et konkurrerende selskap. Det er tydeligvis bare pengene som betyr noe for telenor.. og da må dere kutte båndene..

  IKKE la dere bli rævkjørt mer. Hvis dere ikke selv velger å fjerne dere fra telenor føler jeg litt at dere har dere selv å takke.

 39. Nok eit ledd i Telenor si satsing på å vere kostnadseffektive. Dei byrjar verkeleg å få presisjonen på plass med tanke på å skyte seg sjølv i foten :-(.

  Dette viser berre kor historielause Telenor er blitt, og kor lite kompetanse og nettvett slipsa og PHBane i Telenor har.

  Frå meg kjem i alle fall ikkje Telenor til å få ei einaste krone nokonsinne. Det har dei ikkje gjort seg fortent til.

 40. Trist og litt uvirkelig at de planlegger å legge ned sin news-tjeneste. Det kan jo ikke koste mange kronene å drifte. Jeg protesterer! Jeg bruker det hver dag!

 41. Jeg sier meg helt enig i frustrasjonen over Telenor`s avgjørelse om å legge ned news tjenesten, bare sånn uten videre.
  I det minste burde Telenor først foretatt en brukerundersøkelse blant sine abbonenter i form av en utsendelse av et spørreskjema om interessen i å opprettholde denne tjenesten i respekt for sine kunder og abbonements-avtale og derav innhold i denne.
  Selv har/er jeg ivrig bruker av denne tjenesten og hvilket også er en avgjørende faktor i at jeg fortsatt er kunde hos Telenor, da det jo som kjent er rimeligere aktører på markedet for levering av lignende tjenester.
  Så om det nå skulle vise seg at Telenor vil gjennomføre dette så kommer ihvertfall jeg til å vurdere sterkt å måtte flytte mitt abbonement til en annen leverandør.

  Med vennlig hilsen,

  Thor M. Berntsen.

 42. Virkelig tåpelig av Telenor. Er det ikke innholdet man mer og mer skal satse på da, eller er det innhold som man betaler for som er viktig?

 43. Må Telenor skjærp seg, skal de legge ned den absolutte ener i support. Må dere i telenor få fingen ut, og begynne å tenke på kundene deres, for det er tross alt de dere lever av.

  Odd Einar Svendsen

 44. Jeg har Online 150 fra Telenor, og kan sitte på internett 5 timer pr. dag. En del av denne tiden brukes til news, og tilbudet jeg har fra Telenor syns jeg nå blir mye dårligere. Jeg har heller ikke motatt noe informasjon fra Telenor om dette, og det syns jeg er dårlig gjort. Hvis Telenor ikke kan tilby et alternativ til newsserveren som legges ned, syns jeg iallefall at en kunne fått redusert den faste prisen en betaler for Online 150 og for andre faste tjenester som inkluderer news.

 45. Det er bare helt utrolig… å henvise til google groups er en vits ettersom mange av gruppene ikke er tilgjengelige der. De fleste newsbrukere benytter dessutten en skikkelig news-leser.

  Hvis Telenor kutter ut newsstøtten så kutter jeg ut Telenor. Og jeg betaler nok i året til Telenor til at de kan drifte et par servere.

  Nok er nok.

 46. Ved nedleggelse av denne tjenesten, som for øvrig er den eneste grunnen til at jeg har
  internettabonnement, mister de nok en del kunder. DET fortjener de!
  Betingelsene da jeg tegnet mitt abonnement
  er fra Telenors side brudt. Den slags tas meget
  ille opp.
  Karin Elisabeth Nystedt

 47. Jeg er ikke overrasket over at Telenor nok en gang prøver så hard de kan for og ødelegge/utkonkurrere seg selv. Skjønner ikke i det heletatt at det er mulig og være så dårlig på kundeservice og fremdeles ha kunder? rett og slett

 48. Enig! News er en viktig del av arven fra internett. Selv om de bandittene mener at webforum er bedre (og de har kanskje rett) betyr ikke det at de bør kunne legge ned en tjeneste som har et så fantastisk bredt spekter. Bare mine to øre…

 49. Dette er slutten på restene av det opprinnelige internett, og prinsippene det var bygd på (et nettverk uten sentral styring og kontroll, hvor hvem som helst kunne få delta, dersom de klarte å dekke kostnader for å kople seg til). Når Norges største ISP legger ned den siste «frie» tjenesten på internett, så er det bare full kommersialisering som gjenstår. Og når masseøkonomien rår, så får vi de tjenestene massene kjøper (blir «overtalt» til å kjøpe via reklame), og de smale, interessante og nyttige tjenestene forsvinner. Spøsmålet er om man kan stille som krav til en ISP at de skal tilby (enten selv eller via en annen leverandør) noen grunntjenester, som feks. Usenet news.

 50. Telenor bør absolutt revurdere nedleggelsen av newsserveren sin. News er en stor kilde til kunnskap, der finner man svar på det meste av det man måtte lure på og ikke minst er de mer sosiale gruppene til stor glede og oppmuntring for veldig mange mennesker.

 51. Jeg er også helt enig i at Norges største ISP bør oppretholde sitt usenet tilbud, bruker news en god del i dag, mye mer tungvint med web baserte forum som visstnok skal være en god erstatter.
  Hadde de informert mer til nye kunder om hva News er så er jeg sikker på at flere hadde brukt denne.

 52. Telenor har markedsdominans.
  Når tjenesten legges ned forsvinner også flesteparten av de norske brukerene fra news. Google er grei til å søke etter ting i news, men den er helt brukelig som redskap for seriøs bruk av news.

 53. Helt håpløst! Å koble news mot en newsleser gjør bruken mye lettere enn webbasert bruk! Behold news.online.no

 54. Kanskje Telenor skulle vurdere å ta tilbake alt.binary.* gruppene? Det hadde gjort news poplært blant menig mann igjen.. Men jeg er veldig enig i at det er en synd å fjerne slike grunnleggende fundamenter av nettet.

  Før nettet ble lansert skikkelig, så var det BBS-tavler man kunne ringe opp.. Så kom internett med sine news-grupper, som var epostbaserte (en hjørnestein i Internett-trafikken). Til slutt kom webforumene og presset på, men da var news allerede så godt plassert – at det regnes som en milepæl i Internetts historie.. Du kan ikke si det samme om f.eks. vBulletin board :p

  News, POP3, Finger, Ping, IRC, Gopher, FTP, Telnet (kanskje SSH også) … Det er DET som er Internett 😀

 55. Tja, mail-konto kan en jo få fra f.eks. gmail.com, så hvorfor ikke legge ned mailserveren også (pop.online.no)? Nei, jeg tar det som en selvfølge at en seriøs ISP leverer alle basistjenester!

 56. La news dø! Det er håpløst og brukes kun av nerder. Svært mye useriøst. har bruk tjenesten 1-2 ganger de 3 siste årene. Det er ikke vits i opprettholde en slik tjeneste.

 57. Telenor bør ta seg en tur i tenkeboksen.
  Phandens arroganse de har for seg med slikt utspill. Misfornøyde kunder er ikke å kimse av.
  Kundeflukt kan koste ganske mye.
  Alle monner drar, sa musa, og pisset i havet.
  «ken»

 58. News er den nyttigste delen av internett, der man drar nytte av den samlede kompetansen til folkene på en gruppe. News har hjulpet meg utallige ganger når det har vært noe jeg trengte å få hjelp til.

  Forsvinner News fra Online så forsvinner jeg som totalkunde fra Telenor.

 59. Hvorfor legger ikke Telenor like godt ned mailtjenesten online.no også? Vi kan få gratis mail på google. Nei, la oss få beholde en av grunnstenene i Internett – de frie diskusjonsgruppene!

 60. Jeg støtter helhjertet opp om oppropet mot nedleggelsen av Telenors newstjeneste. News er en kanal for informasjon, opplysning og internasjonal utveksling som i omfang, dybde og brukervennlighet bare kan sammenlignes med Internett selv.

 61. News er en del av Internett-tilbudet som vi en gang aksepterte og betaler for. Nå vil altså en del av tilbudet forsvinne og jeg forventer at Telenor ikke tar seg betalt for den biten. Hvis Telenor gir oss et raskere bredbånd som erstaning for news, er det vel ennå muligheter for at vi ikke skifter leverandør, ikke sant?

 62. Jeg bruker no.fritid.spill.data titt og ofte når jeg står fast i spill. Og spør og svarer på tema som politikk, litteratur, musikk og skole. Det er synd om denne tjenesten skal forsvinne fra Telenors tilbud. Og jeg håper at Telenor ser at jeg betaler for denne tjenesten fra dem. Min lojalitet til Telenor er på ingen måte grenseløs.

 63. Jeg mener dette er ei feilsteg fra Telenor sin side. Jeg og mange andre teknikere i data/internett-bransjen bruker fortsatt news relativt aktivt, og det er vanligvis oss som ordner med linje etc for en rekke bedrifter. Å legge ned news vil føre til at vi i mange tilfeller ikke velger Telenor som linjeleverandør.

 64. Makan til arroganse. Vil dere ikke likes av kundene deres dere da?
  Først stjal dere kobberledningen min(til huset) så stjal dere abonnementet mitt på mobil og privat telefon etter at jeg hadde byttet til andre leverandører(4 ganger på hjemmetelefonen). Og så setter dere opp prisene på canaldigital uten å ha hjemmel for det. Er det ikke på tide at dere forstår at dere ikke er ett monopol lenger(ihvertfall forsvinner mere og mere av mulighetene dere har til å låse oss til dere). Gleder meg til sandefjord bredbånd kommer til huset mitt. Da slår jeg opp med dere for alltid(har dere glemt markedsføring 101? «Det tar tid å skaffe en kunde men kun ett sekund og miste den igjen»)
  Siste poeng for å få dere til å forstå er at kanskje de færreste bruker news, men det er powerbrukerne som benytter tjenesten. Eller med andre ord : «Vi som vanlig folk bruker som konsulenter har nå enda ett argument for att de vi kjenner IKKE skal velge telenor(som om den ustandard adsl softwaren deres ikke var nok)
  Hilsen Budt
  (som konsekvent boikotter telenor for arroganse og maktmisbruk. Og som nekter å hjelpe tilogmed familie om de har vært så dumme at de kjøpte fra telleverket)

 65. Dette føyer seg pent inn i rekken av ting som gjør det mindre og mindre attraktivt å fortsatt holde seg til Telenor – som snart bare framstår som et «telleverk» av kroner.

 66. Om Telenor legger ned news så vil jeg bytte leverandør av ADSL. Jeg har Telenor fordi de var først med ADSL hvor jeg bor og fordi de har noen fine tilbud for barn gjennom icanal, men om news blir borte bytter jeg i protest.

 67. Tragisk at Telenor legger ned newstjenesten sin! Varslingsprosedyrene i forbindelse med dette har vært begredelige, mange newsere vil nok få seg en aha-opplevelse 1 mai!

 68. Dette er FOR elendig. Har ikke vært borti maken! Har jeg mulighet, kutter jeg ut Telenor for alltid. Det er noe som heter «makten, bukten og begge endene». Hvorfor skal større selskaper «ta» i en ende, og «gi» i en annen? Talentløst! Sjekk statistikken først, Telenor.

 69. Kommentaren min forsvant trolig. Forsøker på ny:
  Protesterer også på dette arrogante stuntet fra Telenor. Har forståelse for at det må spares for at de feite lederlønningene skal opprettholdes, men kunne vel funnet andre utveier?

 70. Alle er enige i at dette er trist.
  Men ingen kan påstå at news ikke er en smule utdatert.
  Det bør dukke opp et moderne alternativ til news som er mer demokratisk, tvinger fram fokus i diskusjon, undertrykker reklame, avsporinger, trolling, osv..
  Sjekk ut slashdot.org for å se hva jeg mener.

 71. Hva annet kan man skrive enn å legge igjen sitt eget navn? Personlig vil det få lite konsekvens, men jeg er enig at det er for galt.

  Jeg kan vel nevne at jeg har sendt en e-post til Telenor med et krav. De kunne ikke kutte i månedsavgifta, men gav meg en «frimåned» i stedet.

 72. Dette er atter et bevis på Telenors «Vi vet bedre enn deg» holdning. Hva koster det Telenor å drifte en news-server. Mikroskopisk med tanke på hvor mange kunder de har. Jeg er en av de som ofte er en tur innom news gruppene med hjelp av Outlook Express. Med Telenors holdninger må jeg vel ved neste avtale-fornyelse sterkt vurderer å gå tilbake til min gamle nett-leverandør. Der er det fortsatt mulighet til å laste ned news.

 73. Trist at slikt skjer – rein dumskap. Hadde me no fått kompensasjon for tapet, men det ser jo ikkje slik ut.

  Ikkje ein gong mail om at tenesta vert nedlagt har me fått – kostar det for mykje?

 74. Dette er så typisk Telenor. De bryr seg overhode ikke om kundene sine så lenge de klarer å håve inn mest mulig penger på kortest mulig tid. Er det bare blåruss og idioter igjen ute på Fornebu??

 75. Hva skal vi egentlig med demokrati og frie kanaler på nett? Er ikke sånt egentlig bare luksus? Bort med alt som lukter av anarkisme, det frie ord er noe demokratisk sprøyt! Pføy!! (Sånt liker vi ikke her i Telenor)

 76. Grunnen til at telehor legger ned njus-tjenesten er at han som driftet den nå er ansatt i Linpro og de har ingen andre som kan gjøre jobben.

  Nå ser jeg at noen her hevder at no.*-hierarkiet holder et høyt nivå på diskusjonene og at dette betyr usenets død osv. Nå har usenet vært døende i over sju år, og nivået på no-gruppene er så lavpannet at jeg finner ikke ord av og til. I tillegg har alle de store internasjonale aktørene kuttet ut njus, og de som ikke har gjort det planlegger å gjøre det.

  Personlig anser jeg dette som en naturlig utvikling. Usenet må vike plass for web-forums, akkurat som gopher vek plassen for web. Jeg slenger mer enn gjerne møkk etter telehor, men akkurat dette har jeg ikke store problemer med. Det står ingen plasser i kontrakten at de forplikter seg å tilby njus.

 77. Jeg har brukt news i mine 6 år på internett og synes dette er horribelt. Jeg har hatt Telenor hele tida, tar de vekk nyhetsgruppen tar de vekk meg som abenomment. Jeg skifter da heller til noen andre som tilbyr bedre hastigheter for lavere priser.

 78. Dette er MEGET skuffende. Jeg bruker news daglig ! Dette burde være grunn nok til å si opp et bundet abonement. Telenor holder IKKE sin del av avtalen !

 79. Elf: Det er ikke helt riktig, det du skriver. Telenor sier følgende i Abonnementsbetingelsene:

  «9.1 Tilgang, drift m.v.
  Telenor Internett plikter å sørge for at Kunden har tilgang til Tjenestene som beskrevet i nærværende Avtale samt på http://www.online.no/at/

  Og på den siden er det en link til tjenester fra A-Å, hvor news-tjenesten inntil nylig sto oppført uten «legges ned fra 1. mai» i parentes. Det står ingen ting i avtalen om at Telenor kan endre på tjenesteinnholdet uten kundens samtykke.

  (Delvis sakset fra et newsinnlegg fra Jan Ingvoldstad)

 80. For meg er news noe av vitsen med å bruke PC-en på nett. Har så vidt kikket på løsningen med å bruke Google, men likte ikke denne noe særlig. Derfor er jeg sterkt i mot av Telenor legger ned tilbudet om denne tjenesten.

 81. Nok eit uttrykk for at flashiness vert prioritert framfor nyttig innhald. Det er trist å sjå at Telenor Online no ikkje lenger har tilsette som set pris på tekniske diskusjonsgrupper. Det seier litt om kompetansen til dei som no jobbar i firmaet. For dei som har litt peiliing på Internett går det vel ikkje an å seie «STYR UNNA» stort klarare.

 82. Tåpelig historieløst av Telenor. Usenet er fremdeles den mest seriøse formen for diskusjon på nett, og avisenes diskusjonsfora vil aldri bli en ordentlig erstatning. Heldigvis finnes det alternativer til Telenor, men at Telenor ikke selv vil sørge for å gi kundene sine newstilgang er latterlig og veldig historieløst.

 83. Dette er trist og et fryktelig hardt slag i magen på det norske USENET-miljøet. Det har gått nedover lenge, men med dette er bakken blitt så bratt at jeg ikke er overrasket om vi ser en halvering av antall brukere i løpet av det neste året.

 84. Jeg ringte de og sa at jeg siste 2 år trolig har betalt mye mer enn det jeg
  strengt tatt trengte å gjøre, dersom jeg hadde gått til en annen og
  billigere operatør istedet.
  Men det har jeg rett og slett ikke giddet.
  Videre at jeg blir grinete når de har til hensikt å fjerne en tjeneste, for
  å spare penger, uten å opplyse kundene hva de har til hensikt å gjøre og at
  informasjon om alternative måter å benytte news glimrer med sitt fravær.

  Jeg bruker news en del og dersom Telenor fjerner produktet/tjenesten som vi er brukere av så vil dette bidra til at også disse brukere i større grad motiveres til å spare penger.

  JAG

 85. Jeg ringte de og sa at jeg siste 2 år trolig har betalt mye mer enn det jeg
  strengt tatt trengte å gjøre, dersom jeg hadde gått til en annen og
  billigere operatør istedet.
  Men det har jeg rett og slett ikke giddet.
  Videre at jeg blir grinete når de har til hensikt å fjerne en tjeneste, for
  å spare penger, uten å opplyse kundene hva de har til hensikt å gjøre og at
  informasjon om alternative måter å benytte news glimrer med sitt fravær.

  Jeg bruker news en del og dersom Telenor fjerner produktet/tjenesten som vi er brukere av så vil dette bidra til at også disse brukere i større grad motiveres til å spare penger.

  JAG

 86. Nå er jeg skikkelig skuffet over telenors arrogante holdning til kundene sine. Hadde vel kastet bort timer på å finne ut hva som var feil etter 1 mai, om jeg ikke ved ren tilfeldighet leste om nedleggelsen. Fjerne en del av produktet jeg kjøper uten å varsle en gang. De greier da fint å sende meg mails når det er tilleggstjeneste de vil selge. Jeg har selvfølgelig sendt dem klager, hvor jeg påpeker både borfallet av news og dårlig kundebahandling for manglende varsling. Svar hvor de bekrefter nedleggelsen, men ingen beklagelse over dårlig kundebehandling.

  Jeg er totalkunde (mest fordi de har levert stabil vare), men med denne behandlingen velger jeg å si opp så snart det lar seg gjøre. Mobil og fasttelefon mister de temmelig kjapt (surt å måtte betale linja fortsatt) Bredbåndet er det verre med foreløpig, da det ikke er noe alternativ. Men det kommer vel en dag …

  Resultatet av Telenors holdning til kundebehandling og prispolitikk kommer vel fram i kveldens nyheter også. 150 000 mistede kunder og nedgang på børsen. Snart har de mistet 150 001 kunder, men det betyr vel ikke så mye. Hva er vel 10 000 kr i året fra en ussel kunde. De har da hatt rikelig anledning til å konkurrere med de rimeligste konkurrentene om de bare ville, men de har vel hatt for mange fallskjermer å sy til å bry seg med småtteri. Benytter samtidig anledningen til å ønske telenor lykke til i Russland: Ser ut som det er viktigere å legge under seg nye ustabile markeder framfor å ta vare på gode gamle kunder.

 87. Jeg vil på det sterkeste protestere mot Telenors planer om å legge ned news-tjenesten. At det er få brukere er et svært dårlig argument all den tid Telenor, som landets største ADSL-leverandør ikke har markedsført tjenesten.

 88. Jeg vil protetestere på at telenor legger ned Sin Usenet-tjener. En får nå vurdere om en bør bytte leverandør, da prisingen fra Telenor i utgangspunktet er for høy, og det en får igjen etterhvert begynner å bli for lite.

 89. Jeg er totalt i mot nedleggelsen!
  Andre ISP vil ta etter Telenor og legge ned tjenesten etterhvert, og da står Norge uten et newstilbud.
  Jeg bruker ikke Telenor, men det vil være lett å se at andre ISP vil ta etter Telenor da de er store i markedet.

  news er fantatisk anarkisk bevegelse som baserer seg
  på fri utbyttelse av kunnskap og ikke er avhengig av landegrenser og kommersiell fremgang…

 90. Dårlige greier. Dersom det virkelig er så dyrt å drifte Usenet tilgangen så regner jeg med en merkbar reduksjon i abonomangsavgiften altså. Jeg er ingen kjempe bruker av news, men jeg bruker det fra tid til annet både for morro og «jobb» og jeg har ennå ikke funnet noen fullgod gratis tjeneste som har samme utvalg og stabilitet som news.online.no. Å foreslå Google groups som erstatning er jo bare helt latterlig, de har et bra arkiv for å søke i gamle artikler, men det er i beste fall en nødløsning dersom man ønsker å delta i en diskusjon…

  Hadde I utgangspunktet planer om å beholde en minimal Telenor ISDN konto som «backup» når jeg omsider får «bredbånd» i hus, men jeg tror jeg dropper det nå. Alle deres andre tjenester kan man jo få bedre (og billigere) andre steder.

 91. Veldig bra skrevet informasjon om temaet Lasse. Jeg bruker selv news endel og vil også savne news i den form det er nå, mest fordi det er så ryddig og oversiktlig å både navigere i og diskutere i. Om det legges ned fra Telenor sin side vil jeg nok allikevel ikke bytte internett leverandør da oppetiden betyr mye, og etter mitt syn er Telenor nummer 1 på det området. Om jeg må greie meg med web baserte løsninger for news i fremtiden vil det nok ikke bli brukt like mye som idag, men jeg vil nok kunne leve greit med det. allikevel, håper Telenor snur i denne saken og beholder news i sin nåværende form.
  mvh Roar

 92. Det er mildt sagt forferdelig arrogant av Telenor å ikke lenger støtte Usenet/News. Det er fortsatt mange tusen brukere av tjenesten, og news er noe man tar for gitt at man får i dag.
  Tjenesten fra Telenor som allerede sliter med å holde følge med konkurentene blir enda fattigere med dette. Det hjelper lite å skryte av at de endelig kan levere helt opp til 4mbit linjer (?!?) når de fjerner grunnleggende funksjonalitet.
  Dette stiller seg i rekken av stunt fra Telenor hvor de tar fra kunden funksjonalitet for å tjene enda mer penger på et produkt som er dårligere en det kunden forventer (Ref Telenor mobil og Entry)

 93. Enig:
  Newsgoups-tjenesten er en av de vesentlige tilbudene på internett. Gjør Telenor dette, må jo det være brudd på min abbonnements-avtale.
  Både alt for kort varsel (2 uker istf 2 måneder), og manglende e-post eller brev.
  Jeg må vurdere å anse saken som mislighold, og avslutte abonnementet før utløpt bindingstid.

 94. Trodde ikke det jeg leste først. At tullenor nå klarer å tulle med denne «hellige kuen» er rett og slett ufattelig. Det er jo så lite arbeid og kostnad med å ha oppe en slik server at dette forstår jeg bare ikke helt.
  Lurer på hvor lenge min isp NGT fortsetter med sin etter dette?

 95. Jeg kommere til å ringe telenors kundeservice med en gang news slutter å funke for å kreve avslag på regningen. Og evt bytte leverandør dersom det er eneste løsning for å få tjenesten igjen.

 96. Hei,
  Jeg mener også at som Norges største internett-levrandør at Telenor bør la news.online.no.
  Det blir mindre og mindre levrandører som tilbyr news, dette er for dårlig!

  Einar

 97. Mine begrunnelser for å holde på news: Det er en grei måte å møte mange andre mennesker på fra hele verden på og ta del i deres liv og kunnskaper, uten å kreve at man er online/i samme tidssone, og news kan brukes med programvare som gjør at man lett kan ha oversikt over hvilke diskusjoner man er med på eller følger med på. Dette er ikke så lett å få til med web-løsninger, chat eller mailinglister. Derfor er jeg ihuga news-bruker. Jeg vil ikke miste news-tilgangen min!!!

 98. News er nesten eneste årsak til at jeg fortsatt har et Telenor-abonnement. Web-basert news-tjeneste er for meg uaktuellt. At norges største nettilbyder skulle være så raske til å kutte ut news, hadde jeg aldri trodd.
  Dere kutter ikke bare tjenesten men anseelsen i samme runde. Kanskje er det mange av deres brukere som ikke vet hva news er, men det er erfarne brukere dere mister nå. Reklame? Neppe.

 99. News tjenesten til Telenor var en av de viktigste grunnene til at jeg valgte Telenor som ISP. Ikke legg ned denne, for det finnes ikke mange andre gode newsservere igjen hos de forskjellige ISP’ene i Norge.

 100. Jeg leser news daglig gjennom min online.no ADSL-konto. Å fjerne News er jo å fjerne en av byggeblokkene til internet, news er vel adskillig eldre enn web. Dersom Telenor fjerner dette tilbudet vil jeg se meg om etter andre leverandører.

 101. NEEEEI! dumme telenor..skal dere legge ned noe burde det være hele bedriften ikke bare news! fy skamme seg! håper dere taper kunder nå!

 102. Hva er Internett uten News?!?
  Hvis beslutningen om nedleggelse er basert på statistikken Petter Grunnan viste til (antall postinger i no.* fra online.no), viser dette at Telenor ikke forstår hvordan News fungerer. For hver poster er det 100 «lurkere», og no.* er bare en bitteliten del av det nordmenn leser på News. Jeg håper virkelig at Telenor så på statistikk over hvor mange som faktisk aksesserte news.online.no, ikke hvor mange som postet.

 103. Hei
  Fant ut at Telenor legger ned tjenesten på Usenet. Dette finnner jeg urimelig (har benyttet meg av det siden 1994/ 1995). Det blir en del info./ lærdom som jeg har fått tilgang til innen data, satelitt, foto, friluftsliv (no.alt.motorsykkel f.eks er en gruve) etc. siden den tid, som nå blir vanskeligere tilgjengelig. Liker det ikke. Liker det faktisk så dårlig at det nå sammen med lavere opplastingstid enn det jeg betaler for, snart er nok til at jeg finner et alternativ til denne tjenesten… Noen andre leverandører må jo være mere oppegående enn dette…

  Hilsen Knut

 104. Tullenor! Hvilken idiot i det firmaet er det som mener at de blir mer konkurransedyktige ved å begrense tjenestene sine? Det er fullstendig historieløst å fjerne Usenet fra tjenestetilbudet. Noen bør ta sin hatt og frakk og farvel, og det helt uten fallskjerm.
  Dessuten har de ikke gitt meg, en betalende kunde, beskjed om at de har tenkt å begrense sine tjenester i mitt abonnement. Mener de at det er noe jeg bare helt tilfeldig skal oppdage selv?
  En stor del av min tid på nettet bruker jeg på news, så de bør i det minste fortelle meg at de samtidig med å begrense tjenestetilbudet vil halvere prisen på mitt abonnement. Jeg forventer å få en slik melding før 1. mai.

 105. Har brukt news siden? husker ikke, men det er alltid et plass for spørsmål og svar. Hvis news var reklamert litt mere for så ville det nok ta seg opp. Mange brukere bare leser der også uten å komme med innlegg. Har installert telenor adsl for flere i bekjentskapskretsen bare i år og ingen av de har hørt om news. Der er alltid engasjerte personer med god kompetanse der (stort sett inne på datarelaterte grupper) – vårt firma har nettopp inngått avtale med telenor om levering av adsl til alle hjemmekontorene våre. Bør nok sjekke med de da jeg vet at mange på jobben bruker news.

 106. Som fler har sagt; nok en grunn til å kutte ut Telemonopolisten (TM) som ISP dette. Kleint, fattigslig og dårlig grunngitt hele forslaget, og måten det er lagt frem på sier mye mer om dem som har tenkt det ut enn om usenets verdi.

  I tillegg gir det jo begrepet «Stjelenor» ny aktualitet.

  Om online serveren dør anbefales alle å finne seg en annen ISP.

 107. Dette er helt i tråd med den arroganse overfor kundene som Telenor er helt briljante på! Fortsett slik så vil flukten fra selskapet bare aksellerere. Dessverre har mange av oss enda ikke noe reelt alternativ da vi bor i for tynt befolkede strøk til at konkurrentene enda har funnet det kommersielt attraktivt å ‘dekke’ oss. Men tvil ikke, Telenor, så snart det blir teknisk mulig, forlater vi dere uten å nøle. Med den evnen dere viser til å forstå kundenes behov og bygge sann kundelojalitet vil det også skje med lett hjerte! Bare kjør på, avgrunnen kommer nærmere for hver dag!

 108. Telenor bestemmer seg for å legge ned news.online.no fordi det er for dyrt, men kommer til å doble ADSL farten fra 2M til 4M (uten å øke prisen)- det er helt sikkert gratis for Telenor?
  En ISP uten newsfeed er ingen fullverdig ISP – De har fått ganske så mye tilbakemelding og har i alle fall utsatt beslutningen (ref nettmøtet 29. april) Om Telenor tar til vettet er en annen sak;-)

 109. En av de få tingene som er positivt med telenors online-tilbud er news-tjenesten…

  Jeg har hatt adsl fra NGT i 4 år nå, men har brukt telenors news-server pga den er mer stabil enn broadpark-serveren til NGT.

 110. Nå ble det utvidet ja, og håper inderlig at tjenesten ikke forsvinner. Utrolig nyttig verktøy for problemløsninger og andre interessante spm. Legges det ned blir jeg rett og slett forbanna. Ikke vet jeg hvor lenge jeg blir kunde hos Telenor da.

 111. Jeg oppfatter Nesw som en viktig basistjeneste. Bare det å planlegge en slik nedleggelse burde være nok til at kundene sa opp sitt forhold til Telenor.

 112. Kopi av innlegg innsendt til nettmøtet på online.no 29.04.2005 (delvis besvart via svar på andre innlegg):

  BEHOV FOR NY ANALYSE OG VURDERING

  SPØRSMÅL:

  1. Kan dere oppgi hvilke snittall som ligger til grunn mht. «få brukere»?

  2. Omfatter dette både aktive (skribenter) og passive (lesere)? Veldig mange leser innlegg i ulike newsgrupper jevnlig og har stort utbytte av det, men skriver/besvarer sjelden innlegg selv.

  3. At tjenesten har få brukere, kan ha sammenheng med for dårlig markedsføring. Har Telenor vurdert mer aktiv markedsføring istedenfor nedleggelse?

  SYNSPUNKTER/KOMMENTARER:

  Det er forståelig at Telenor til enhver tid må vurdere lønnsomhet i tilknytning til tjenestetilbudet og at news er en tjeneste som det er vanskelig å tjene penger på, men i dette tilfellet kan det umulig ha blitt gjennomført tilstrekkelige analyser som også tar hensyn til hva en nedleggelse av news-tjenesten vil kunne innebære av økonomiske tap i form av redusert kundelojalitet, negativ mediaomtale, oppsigelser av abonnement osv.

  Personlig har jeg brukt news i over 10 år, og det er sannsynligvis den «kanalen» på nettet hvor jeg har lært mest (og ledd mest 🙂 Svært ofte finner jeg dessuten svar på ulike problemstillinger via søk i gamle innlegg, og det har uvurderlig betydning.

  Webbaserte diskusjonsfora i nettaviser, personlige blogger og på ulike hjemmesider er et nyttig supplement, men kan ikke på noen måte erstatte Usenet. Før eller siden vil mange av dem som «eier» webbaserte diskusjonsfora slette innholdet, og dermed vil mange nyttige og interessante innlegg gå tapt for ettertiden. Her har Telenor faktisk også et visst historisk ansvar – selv om lønnsomhetsvurderinger dessverre har en tendens til å overskygge alt annet i vår tid…

  Google gjør som kjent mye riktig, og de har også skjønt dette. Se bl.a.:

  http://www.google.com/googlegroups/archive_announce_20.html

  Utdrag:
  «Google has fully integrated the past 20 years of Usenet archives into Google Groups, which now offers access to more than 800 million messages dating back to 1981. This is by far the most complete collection of Usenet articles ever assembled and a fascinating first-hand historical account.»

  FORSLAG:

  – Oppretthold tjenesten
  – Vurdér kost/nytte i et større perspektiv
  – Innfør eventuelt en minimal årsavgift eller omdisponér ressurser
  – Markedsfør tjenesten bedre overfor nye brukere
  – Få flere fornøyde kunder ved å spørre brukerne FØR dere varsler nedleggelse av en populær tjeneste…
  – Dette nettmøtet er et skritt i riktig retning – fortsett med det!

 113. La oss beholde een god newsserver i Norge.

  Har vært kunde og fornøyd news-bruker siden Oslonetts dager … fulgte med til SchibstedNett, SOL og nå Telenor Online. Måtte bytte til Nextgentel i forbindelse med overgang til bredbånd, ettersom Telenor Online ikke hadde fri bruk — men beholder fortsatt mitt Online-abonnement av en eneste grunn: tilgang til en stabil, rask og omfattende norsk newsserver.

  Beklager å si det, men de andre kommersielle news-servere i Norge har ikke kunnet nå opp til den samme kvalitet som news.online.no … og skulle den legges ned vil de andre nok følge etter. Det ville være trist å se en så grunnleggende del av internett dø ut i Norge.

 114. Ikke mer USENET med Telenor. Det finnes da alternative tjenere heldigvis. Uninetts snipp var ihvertfall ikke mye stabil, bruker nå news1.comhem.se, men den har jo ikke alle norske gruppene jeg ønsker. (Og ja, jeg er i Sverige for tida)

 115. Barnepornosaken som det refereres til lengre oppe var jo ikke egentlig en Telenorsak, men en Tele2sak. Telenor bare satt på sidelinjen og begynte sensuren sin så ikke de ble neste vilkårlige offer.

  Dette kommer ikke som noen stor overraskelse, men jeg kan jo for ordens skyld nevne at news.c2i.net fortsatt tikker og går, og at dersom man velger å ditche Telenor og gå til deres største utfordrer totalt sett, ikke bare får en velfungerende newstjeneste, men også betaler mindre (prisgaranti mot Telenor) for mer (samme linje, samme DSLam, men med news) enn hos Telenor. Ser ingen grunn til å ikke bytte, jeg.

 116. Kom tilbake fra ferie og oppdaget meldingen på et nyhetsgruppe. Jeg håper inderlig at Telenor forsetter med tilgang til news, hvis ikke må jeg vurdere mitt abonnement, da jeg har hatt stor glede av tjenesten.

 117. Da Lasse startet dette oppfordret jeg andre om å legge seg inn i listen, men glemte meg selv…

  Har bøtet litt på det ved å legge ut en start med njusing innføring på http://home.no.net/alfps/usenet_intro_no/.

  Så får vi håpe at Telenor tar til forstanden (og kanskje hjelper til med å bedre trafikkgrunnlaget ved å lenke til siden ovenfor, i stedet for den svært godt skjulte oppkoblingsinformasjonen de nå har).

  Cheers,

  – Alf

 118. Standardform og standardform, fru Blom – dette er ikke NNTP, og det er forhåndsvisning … 🙂 Men jeg korrigerte det opprinnelige innlegget manuelt, jeg, så nå gir det mening.

 119. Jeg har brukt news siden jeg fikk internet for 8 år siden. Telenor burde ha markedsført denne tjenesten bedre. Jeg har alltid hatt glede og nytte av news som f.eks nå – jeg var egentlig på utkikk etter info om min parabol som skal settes opp i min nye bolig – og så finner jeg ut dette! Klart jeg vil protestere. Systemet med news er kanskje ikke så «fancy» men hemmeligheten ligger i at det er praktisk tilgjengelelig for alle uten at de trenger superrask internett-tilgang eller superrask datamaskin.

 120. Gah!

  Telenor har nylig re-lansert news tjenesten sin, og sier alt er som før + masse nye grupper… Vel det er en sanhet med en godt del modifikasjoner:

  1) Den nye serveren (drevet av Giganews) har nøyaktig TO (2) norske grupper (begge er for troll)

  2) Svært få av rec.* gruppene er med, verfall ingen av dem jeg pleide å abonere på.

  3) News serveren krever nå at du er logget på Telenor’s nett, før kunne man logge seg på news serveren med brukernavn og passord selv om man var pålogget med en annen ISP, dette går ikke lenger. Jeg har f.eks beolt mitt gamle ISDN abonomang, bl.annet for å ha news tingang, men nå kan jeg ikke bruke mitt nye bedre nett (ikke levert av Telenor) for å lese news, må logge meg på ISDN for at dette skal funke… Teit for jeg betaler jo like mye i måneden selv om jeg ikke bruker deres nett 🙁

  Vel og bra at Telenor beholder tjenesten, men i den nåværende form er den vesentlig forringet i forhold til den gamle… forhåpentlig går det ann å øke dekningen av norske grupper hvis vi klager litt..

 121. Hva mener du med at det er to norske grupper? Selv abonnerer jeg på 32, og alle er der. Videre finner jeg 1276 rec.*-grupper. Vennligst utdyp.

  At det ikke lenger fungerer hvis du ikke er oppkoblet med Telenor, synes jeg også er leit.

 122. Jeg blir forbanna! Dette vil for min del medføre bytte av leverandør. Jeg bruker news mye og har tenkt å fortsette med det. Web er inget alternativ!

 123. Høres ut som telenor har tenkt seg om. Flott!
  Min ISP, Salten Bredbånd har kuttet ut news, til min fortvilelse. De antyder at news er lite brukt og støtter også sin avgjørelse til at Telenor vurderer nedleggelse.
  Isp uten news er useriøs!

 124. Har vært en del borte fra online sin news server, men er nå tilbake, og så leser eg dette om nedleggelse av serveren 🙁 den har hjulpet meg noen ganger tidligere med spørsmål og problemer eg har hatt i forbindelse med internet.

  en av gruppene deres er jo blandt annet online.info, der kan man liksom se om det skal være vedlikehold på nettet og i såfall når og vor det er planlagt, dette vil eg si vil kunne hjelpe folkene på kundeservice og kunden selv ved at folk vet grunnen til at de plutselig mistet internet linjen.

  Har selv opplevd å plutselig bli kastet ut av nettet uten forklaring, og eg restarter både router og modem før eg kontakter telenor om feilen som de ønsker at vi gjør før vi tar til telefonen, har også prøvd å resete hele routeren med de forbannelser og irritasjonene det medfører når alt må legges inn på nytt for så å finne ut at det heller ikke hjalp, og så får vi svar fra telenor etter lang ventetid for å komme til kundebehandler om at de har vedlikehold på nettet, alt dette kunne vært ungodt om online.info var aktiv vor vi kunne lest om planlagte vedlikehold på nettet vertfall 24 timer før.

  Dette er noe av den infoen eg savner hos telenor, og som de lett kunne fikset med news.

  Telenor er jo norges største tele operatør, og at det koster for mye å ha news server, det må de lengre ut på landet med, før adsl ble realitet for meg så brukte eg tele2 og hadde en regning på over 2000,- måneden 🙁 og regner med at ikke eg var den eneste som opplevde det og at det også gjaldt telenor, så vor er da alle disse pengene blitt av som folk bruker på både telefoni og internet.

  Telenor er også en av de dyreste på markedet både med telefoni og internet, når det gjelder ADSL, så har de jo nå doblet linje kapasiteten sin på alle abo. men de har fremdeles et stykke igjen ved å slå blandt annet nextgentel spesielt på opplasting.

  news er en lett og billig måte for oss å få den informasjonen man skulle trenge uten å måtte søke hele internet for å finne riktig svar, har selv prøvd å finne løsninger på netverk løsninger, og har fremdeles ikke funnet den løsningen eg har prøvd å finne de siste årene, noe har eg klart å løse ved hjelp fra andre over nettet, og det er noe av det man mister ved at news nedlegges, man får ikke samme mulighet til å diskutere å snakke med andre om problemene, på http sider er det som oftest bare løsninger på vordan man skal kunne fikse det, men det betyr at man ikke da får problemer underveis.

  Kunne kommet med mangen flere argumenter til å la news.online leve, men nytter ikke alikevel, har telenor bestemt seg for noe, så HAR de bestemt seg dermed basta.

  Mvh en frustrert online ADSL kunde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.