Lydproblemer med Second Life og Ubuntu 7.10

Etter å ha oppgradert «hovedmaskinen» min til Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon, fikk jeg et problem: I Second Life ble lyden så hakkete at det var en gru å høre på! Men som vanlig i Linux-verdenen, var ikke løsningen lenger unna enn et par Google-søk.

Noen mente at dette kunne være et problem med lyd-tjeneren i Ubuntu 7.10 knyttet til akkurat dette programmet, selv om lyden fungerte bra i alle andre sammenhenger. Dette løste jeg ved å installere Enlightened Sound Daemon, ESD. For å installere den, åpner du et terminalvindu og skriver:

sudo apt-get install esound

Så må du sørge for at Second Life faktisk bruker ESD. Det gjør du ved å redigere fila ‘secondlife’ i programkatalogen. Her finner du linjene som omhandler de tre forskjellige lydsystemene Second Life kan bruke på Linux, og fjerner ‘#’-tegnene foran to av linjene, slik at det blir seende slik ut:

## - Avoids using the ESD audio driver.
# export LL_BAD_ESD=x
## - Avoids using the OSS audio driver.
export LL_BAD_OSS=x
## - Avoids using the ALSA audio driver.
export LL_BAD_ALSA=x

Så, etter fem minutter leting, ett minutt installering og to trykk på «delete», så var lyden som den skulle være igjen. Verre var det ikke — og jeg er klar for mer disko!

6 tanker om “Lydproblemer med Second Life og Ubuntu 7.10

 1. Det virker generelt som om det er litt mikk med Linux? Kommer til å teste det selv snart, men må innrømme jeg vegrer meg litt når jeg stadig vekk ser slike «småting» som dette.

  Kontra gratis Vista (fra jobben), er det verdt det?

 2. Hvis først alt fungerer i Linux, så fungerer det til gjengjeld svært godt. Jeg installerte Ubuntu på min samboers bærbare PC for snart tre år siden. Stor var overraskelsen over at absolutt all maskinvare fungerte etter installasjon, uten at jeg trengte å installere noen drivere eller mikke på konfigurasjoner. Den har gått knirkefritt uten et eneste problem helt siden.

  Jeg tør påstå at årsaken til at det tilsynelatende er mindre mikk med Windows, er at det er så utbredt og inngrodd. Hadde situasjonen vært omvendt — hvor Linux var det mest utbredte OS-et — tror jeg nok situasjonen hadde vært den samme, nemlig at folk hadde sett på Windows som noe mikk. Hvis man derimot forsøker å sammenligne på objektivt grunnlag, tror jeg faktisk Ubuntu Linux hadde vært opplevd som mer brukervennlig enn Windows. Bakgrunnen for påstanden er at frekvensen på spørsmålene fra min ikke-tekniske samboer gikk kraftig ned da hun fikk byttet ut Windows med Ubuntu.

  (Jeg dobbeltposter denne kommentaren i begge postene om Ubuntu.)

 3. Jeg har lastet inn ubuntu 7.10 på en HP Pavilion dv9575, hørt at HP 9 serien og ubuntu kan krangle litt noen ganger. Ubuntu driveren fant ikk høytalerene mine da jeg la inn, så lurer på om du har noen tips om hvordan jeg kan få ubuntu til å legge inn høtalerene, veldig irriterende uten lyd.
  Takk.

 4. Skjønner at det er irriterende, jeg hadde det samme problemet med min nye laptop — det kan du lese om her:

  http://www.lassedahl.com/b/ubuntu_710_paa_acer_aspire_5720z

  Jeg er nok ikke den med mest kompetanse på dette her på nettet, så det er ikke sikkert jeg kan hjelpe deg, men et tips er å finne ut hvilket lydkort du har, og så søke på Google etter det begrepet kombinert med «linux» og/eller «Ubuntu». Det var slik jeg fant løsningen. Jeg fant ut hva lydkortet mitt het ved å åpne et terminalvindu og skrive:

  lspci | grep -i Audio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.