Melodi Grand Prix 2013 – 2. semifinale

Jenny_skavlandDa er det tid for nok en semifinale, denne gangen fra Florø. 7 nye sanger, sannsynligvis av varierende kvalitet, men underholdning blir det uansett. Jenny Skavlan er fantastisk vakker som alltid (bildet er fra hennes Instagram-konto), og er egentlig grunn nok i seg selv til å følge med på programmet, men la oss få med oss sangene, også:

Melodi 1: Martin Blomvik – «Det vakje mi tid»

Lettere Vinni-inspirert pop-rap. Sjarmerende friskt på dialekt og med mye kvalitet. Martin er en kjekk ung mann, og vi vil nok høre – og se – mer til ham, men jeg vet ikke om det utelukkende er på grunn av denne låten.

Melodi 2: Annsofi – «I’m With You»

Har fått hjelp fra Rybak til å lage låten. Kan ikke si annet enn at jeg er … ikke akkurat forventningsfull, men spent. Fin kjole. Temmelig bra stemme, også. Men sangen var temmelig kjedelig.

Melodi 3: Shackles – «On Hold»

Fantastiske damer fremfører en noe anmasende R&B-låt. Tror de hadde tjent på å arrangert låten for en scene hvor de får mer enn tre minutter på seg. Jeg tror ikke de har så mye i Sverige å gjøre med denne versjonen, i alle fall.

Melodi 4: Hank – «No One»

Hank i MGP. Uten «Helvete» som etternavn, men det er nok fordi det er bånnspekt der. Jeg får verken tak på sangen eller opptredenen. Hvis det er Scientologene som fikk ham til dette, har de nok ikke mer peiling på musikk enn noe som helst annet.

Melodi 5: Fjellfolk – «Ulvetuva»

Veldig etnisk av seg. Det er mulig det er meg det er noe feil med i dag, men jeg greier ikke å la meg begeistre av denne, heller.Kjempedlinke folk, de’kke det, men jeg greier meg helt fint om jeg ikke får høre denne i finalen i Oslo, kjenner jeg.

Melodi 6: Haji – «Shine With Me»

Dette gikk vel ikke helt bra, vel? Haji er en flotting, men sangen krevde litt mer av stemmen enn han leverte i kveld, synes jeg.

Melodi 7: Margaret Berger – «I Feed You My Love»

Jeg må innrømme at det ligger mye ansvar på deg nå før fremføringen, Margaret.Du har gjort et par bra sanger før, og det skal lite til å overbevise i dette selskapet.

Og vel, hun hadde kanskje

den beste låten og den beste fremføringen, men i denne semifinalen er jeg redd for at det sier så mye.

Så, jeg tror ikke jeg vil rangere alle her, men jeg får vel til en topp tre:

  1. Martin Blomvik – «Det vakje mi tid»
  2. Margaret Berger – «I Feed You My Love»
  3. Shackles – «On Hold»

Men egentlig gleder jeg meg mest til å se Jenny i finalen, jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.