Melodi Grand Prix 2013 – 3. semifinale

Da er det klart for siste semifinale, og etter skuffelsen forrige gang, er det ikke fritt for at det var blandede følelser foran kveldens semifinale. Men i løpet av kvelden ble blandede følelser omgjort til udelt positive, og som vanlig ble den siste festen den absolutt beste!

Låt nr 1: Gothminister – «Utopia»

Jeg aldri vært noen stor fan av europeisk industri-metal, og denne låten omvender meg nok heller ikke. Men Gothminister er et band med pondus og ikke minst en europeisk fanbase, så det er ikke helt håpløst.

Låt nr 2: Adelén – «Bombo»

Kjempeung jente med kjempemasse sjarm slår aldr helt feil, og ikke denne gangen heller. Sangen er som hentet fra et bassengparty, om ikke på Ibiza, så i alle fall på Kreta. Dette er sydendisko slik som det skal være, og derfor er det bra!

Låt nr. 3: Lucky Lips – «Sweet and Heavy»

Jeg har fått høre at jeg er en skap-køntrifan, og denne låten gir meg en snikende følelse av at konemor har rett i det. En delig liten køntryballade med masse sjarm får mange poeng i mitt hjerte.

Låt nr 4: Gaute Ormåsen – «Awake»

Gaute har gjort bra ting i MGP før. Og selv om dette er velklingende, godt produsert og vakkert på alle måter, er det ikke å nekte for at jeg bare blir sittende å lure på hvorfor ikke “Synk eller svøm” gjorde det bedre i 2010. Du kan bedre, Gaute?

Låt nr 5: Anina – «The Young»

Tøff låt med alle de bestanddelene en rocka poplåt nå for tiden skal ha. Jeg hører også noen koblinger til åtti- og nittitallspop. Slettes ikke forundret om Anine greier seg videre til Spektrum.

Låt nr 6: Winta – «Not Afraid»

Beyond 51 er vel gutta som skulle gjøre en karriere på å få russen til å danse. Det må de ha klart, og ikke bare det – dette er en moderne dancelåt som nok går hjem i de fleste sammenhenger hvor slikt er forventet. Winta gjør jobben og vel så det. Kjør i vei!

Låt nr 7: Sirkus Eliassen – «I Love You Te Quiero»

Umiskjennelig brødrene Eliassen, og veldig dansbart. Men det er nordnorsk, ironisk og spesielt. Jeg tror det blir vanskelig å kommunisere ironien og humoren utover Norges grenser, og derfor er jeg redd for at Sirkuset ville stått igjen med bare klovnene i en internasjonal finale.

Min rekkefølge blir derfor:

  1. Winta – «Not Afraid»
  2. Adelén – «Bombo»
  3. Lucky Lips – «Sweet and Heavy»
  4. Anina – «The Young»
  5. Sirkus Eliassen – «I Love You Te Quiero»
  6. Gaute Ormåsen – «Awake»
  7. Gothminister – «Utopia»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.