MGP – Norsk finale 2013

Da er det finale og vi benker oss foran sofaen igjen. Skal innrømme at smokingen til Jenny er en liten nedtur, men håper det dukker opp noe kortere og mer kjolete i løpet av kvelden. Sangene har vi hørt før, men vi må mene noe om dem en gang til:

Melodi 1: Vidar Busk – «Paid My Way»
Vidar Busk er flink, og dette er god rockabilly – men jeg tror ikke dette er det som trengs i Malmø. Får likevel poeng for gjennomført låt og stilige flyvertinner.

Melodi 2: Fjellfolk – «Ulvetuva»
Dette er moderne nasjonalromantikk på sitt beste. Flott fremføring og en låt som vokser på meg. Vil ikke få mange poeng i en internasjonal finale, men ville heller ikke være flaut å sende fra seg.

Melodi 3: Adelén – «Bombo»
Ungjenta Adelén er vakker som en vårdag, og halvt spansk. Det skulle ingen tro, dette er Europop som kunne være rett fra en passe strand i syden. Jeg tror hun vinner i kveld, og at hun gjør det sånn halvbra i Malmø.

Melodi 4: Gromth feat. Emil Solli-Tangen – «Alone»
Synes fremdeles dette er et av dem mer vellykkede metall-innslagene i Melodi Grand Prix, det er gjort med snert og stil, og Solli-Tangen gjør også jobben i Spektrum.

Melodi 5: Gaute Ormåsen – «Awake»
Jeg synes fremdeles ikke at Gaute gjør seg på engelsk. Greit og flinkt, men ikke mer enn det. Finn deg noe spesielt, Gaute!

Melodi 6: Lucky Lips – «Sweet and Heavy»
Lucky Lips ble Lucky Loosers, og det synes jeg er helt i orden. Jeg liker denne køntriballaden, og synes vokalisten er skrekkelig sjarmerende – til og med med rosa hår!

Melodi 7: Datarock – «The Underground»
Datarock holder seg nok som knepen favoritt til meg – selv om jeg ikke tror folket er med meg på det. Det er en kvalitet over det de gjør som ikke en gang MGP kan ta fra dem.

Melodi 8: Annsofi – «I’m With You»
Denne låten er skrevet av Rybak, uten at det nødvendigvis er noe kvalitetsstempel. Flink og alt det der, men … det er litt kjedelig, er det ikke det, da? Annsofi er sannsynligvis en fantastisk rockevokalist, men denne sangen passer henne ikke over hodet.

Melodi 9: Margaret Berger – «I Feed You My Love»
Favoritten til mange. Kanskje hun har et litt for stort favorittstempel? Hun er jo flink og alt det der og låten er kjempetøff men … men … har hun det lille ekstra?

Og burde ikke Margaret Berger og Annsofi egentlig bytta låt?

Melodi 10: Sirkus Eliassen – «I Love You Te Quiero»
Her bare gjentar jeg det jeg sa forrige helg: «Umiskjennelig brødrene Eliassen, og veldig dansbart. Men det er nordnorsk, ironisk og spesielt. Jeg tror det blir vanskelig å kommunisere ironien og humoren utover Norges grenser, og derfor er jeg redd for at Sirkuset ville stått igjen med bare klovnene i en internasjonal finale.» Punktum.

Her er resultatet slik jeg mener det skulle blitt:

  1. Datarock – «The Underground»
  2. Margaret Berger – «I Feed You My Love»
  3. Adelén – «Bombo»
  4. Lucky Lips – «Sweet and Heavy»
  5. Gromth feat. Emil Solli-Tangen – «Alone»
  6. Fjellfolk – «Ulvetuva»
  7. Sirkus Eliassen – «I Love You Te Quiero»
  8. Vidar Busk – «Paid My Way»
  9. Annsofi – «I’m With You»
  10. Gaute Ormåsen – «Awake»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.