Mobile downgrade

Jeg skal tilstå en ting her: Jeg har egentlig alltid trivdes litt vel godt med å være «motstrøms». Men nå har jeg kanskje satt ny rekord. For mens resten av verden løper etter iPhoner, Blackberries og 5800-er, så har jeg faktisk degradert mobiltelefonen min fra en Sony Ericsson C702 til en k810i av samme fabrikat.

Jeg hadde en Sony Ericsson k800i som jeg egentlig har vært veldig fornøyd med. Men alt slites, dessverre, og i høst hadde telefonen min begynt å bli litt for treg i forskjellige sammenhenger. Spesielt — og jeg er nesten litt flau over å innrømme det — plaget det meg at utløserknappen, altså til kameraet, fusket. Flaut fordi jeg alltid hadde sett på meg selv som en sånn som først og fremst trengte en telefon for å ringe med. Men jeg irriterte meg altså mer og mer over at det ikke gikk an å ta bilder på en skikkelig måte.

Så, når jeg kunne få tak i en Sony Ericsson c702 for en billig penge, virket det som en god idé. Det er en telefon som er støt- og sprutsikker, den har en relativt stor skjerm, et fancy brukergrensesnitt (som også er temmelig brukervennlig), gode navigeringsfunksjoner og mange nyttige funksjoner. Selvfølgelig kommer den med et 3,2 megapixel kamera (den samme oppløsningen som min gamle telefon hadde), radio, multimediaspiller, videoopptak og ikke minst: GPS. Alt lå til rette for et langt og lykkelig samliv mellom meg og 702.

Helt til jeg begynte å ta bilder. Joda, det ser ut til at det viktigste for meg med en mobiltelefon er bildekvalitet. Selv om c702 kommer med samme oppløsningen som k800i, så er det definitivt ikke det samme kameraet. Bildene med c702 blir blassere, mer kornete og mindre levende enn med k800i. Og fotolampa i c702 er flott til «festportretter» og ikke minst som lommelykt – men dersom det trengs ekstralys til et bilde, er det ikke noen tvil om at blitzen til mitt gamle kamera gikk led-lampa i c702 en høy gang.

Så, jeg gikk litt tilbake, jeg, og bestilte meg en Sony Ericsson k810i. Dette er egentlig stort sett den samme telefonen som k800i, med samme grensesnitt, skjerm og det hele, men med et litt annet utseende, og et litt forbedret design. Kameraet er så bra som jeg tror jeg kan forvente fra en billig mobiltelefon, Gmail, Twitter og Yr.no er på plass. Jeg kan oppdatere mobilbloggen min rett fra mobiltelefonen, og som en ekstra bonus har konemor tatt over «gamletelefonen» og opprettet sin egen mobilblogg.

Så vinner vi vel alle sammen, da?

5 tanker om “Mobile downgrade

  1. He he, jeg tok steget fra «kun ringe» til «et uunværlig verktøy» for lenge siden. GPS-en har jeg dog brukt for lite på min fantastiske Nokia E70.

    Har forøvrig registrert at etter nyttår har de blitt lansert en del tjenester og produkter for iPhone som vi som har ordentlige telefoner har tatt for gitt lenge…

  2. Hehe, Elf — poenget mitt er kanskje at jeg egentlig gjorde det jeg, også — jeg bare nekta å innse det. Jeg syntes GPS-funksjonen i c702 kombinert med google maps mobile var temmelig genial — men likevel er det nok ikke noe jeg ikke kan leve foruten …

    Og joda, iPhone blir sikkert noe mer enn et pent leketøy etter hvert. Men fremdeles mangler den en god del. For eksempel er kameraet på min Sony Ericsson med eldgammel teknologi langt bedre enn hva Apple har giddet å putte inn i sin telefon. Det er litt komisk.

  3. Jeg kjøpte meg selv en Sony Ericsson k810i etter å ha lest din artikkel om k800i, og min k810i er fortsatt den dag i dag i daglig bruk — jeg er strålende fornøyd med den. Fordeler fremfor k800i-modellen, er etter det jeg kjenner til at den er litt tynnere, har lenger batteritid, og at tastene «stikker ut» (noe som jeg synes gjør den mye enklere å skrive på). Nei, dette vil jeg ikke kalle et skritt tilbake, Lasse! 🙂

    Forresten, et lite tips hvis du vil ha deg en god latter, er at du prøver ut FaceWarp-funksjonen (ta et bilde av ansiktet ditt!), den er hysterisk morsom! (Du finner den under Filbehandling — Programmer).

  4. Den er tynnere ja, Asle, og kameradekslet er bedre. Problemet med k800i var at kameradekslet ble skjøvet til side når telefonen lå i lomma, noe som førte til at linsa ble full av skitt. På k810i, holder det seg på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.