NRK trekker seg fra MGP junior

Av en eller annen grunn er det blitt populært å kommentere blogger under nick eller anonymt i det siste, ser det ut for – og jeg er ikke slemmere enn at jeg lar det passere. En av de siste anonyme kommentarene handlet om en sak jeg hørte på radioen tidligere i dag, og som gledet meg litt – at NRK trekker seg fra MGP junior, eller «Junior Eurovision Song Contest», som sangkonkurransen egentlig heter.

Etter å ha sett retningen denne utviklet seg i, kan jeg ikke annet enn å støtte denne avgjørelsen.

Det som skulle være en leken talentkonkurranse for barn har blitt blodig alvor hvor både begrepene «talent» og «barn» i siste internasjonale finale ble tøyd temmelig langt. Samtidig lurer stadig ivrigere pengemaskiner i kulissene etter å ha forstått hvor mye kjøpekraft 6-10-åringer i realiteten besitter – gjenom mer eller mindre velmenede foreldre med mer penger enn tid, og dermed konstant dårlig samvittighet.

Barn liker og konkurrere, og jeg synes barn skal få lov til å konkurrere. Da lærer de både å vinne og å tape. Men jeg tror ikke noen barn har godt av å bli salgsobjekter på den måten det har vært lagt opp til her etter hvert, og jeg har heller ikke tro på at alle de foresatte som gjerne ser sin sønn eller datter som popstjerne er i stand til å passe godt nok på barnas interesser i en slik heksegryte.

Og når svensk og dansk TV (sistnevnte fant forøvrig opp konseptet) også trekker seg, og heller blir med på å lage en nordisk finale, håper jeg vi igjen får se dette et underholdningsprogram med og for barn, og ikke mest for de som vil presse penger ut av dem!

1 tanke om “NRK trekker seg fra MGP junior

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.