Nye campingtider

Det er nye tider, også på campingfronten. Det fant jeg ut i Östersund under den før nevnte Sverigeturen vår.

Vi bodde på «Östersund camping og stugby» som er en stor, og for campingvante trøndere kjent, campingplass i Östersund. Der er det hytter, «rekkehusleiligheter» og vogn- og teltplasser. Den er plassert litt utenfor bykjernen, ved et hotell og en skole, så jeg tok fram min bærbare PC i håp om at det skulle være noe trådløst nett i området.

Det var bare ett, men det var til gjengjeld faktisk campingplassen sitt! Der gikk det an å kjøpe tid, for eksempel fire timer for åtti kroner, noe jeg finner akseptabelt. Jeg forventer gratis Internet på hoteller, men på en campingplass syntes jeg det var en bonus selv om det kostet noen kroner. Men, mye vil ha mer:

Det var for dårlig dekning! Jeg måtte sitte ved vinduet på soverommet for å kunne logge meg på nettet. Og jeg måtte selvfølgelig klage litt over dette til jenta i resepsjonen. Hvorpå hun svarte:

Er det noen spesiell grunn til at du må bruke trådløst nettverk?

Alle hyttene hadde nemlig en ethernettkontakt i veggen. Det trådløse var først og fremst for campingvogner, bobiler og telt, som det naturlig nok var litt vanskelig å legge opp trådet nettverk i. Campinglivet er ikke helt som det var …

10 tanker om “Nye campingtider

 1. Jeg skulle bestille plass på campingen i Østersund for meg og noen medstudenter fra Hint/Steinkjer i forifjor. Vi fikk ikke være der fordi det hadde vært en sykepleierklasse fra Levanger året før og som hadde laget bare bambus…

 2. Sexy: Jeg kjenner til sykepleierstudentene fra Levanger, i alle fall ved en av dem, så jeg må si jeg ikke er forundret … 😀

  Og Elisabeth: Takk skal du ha! Det er en happybakgrunn for å feire alle de store blogge- og privathappeningsene som har vært i sommer. Og alle som har happy hendelser i livet sitt for tiden kan godt ta det til inntekt for sine egne små og store lykker, også 🙂

 3. Jeg leste din blogg om oldemoren din etter at jeg hadde skrevet det over, Elisabeth, så det var ikke meningen å være kynisk. Jeg tenkte mer på andre ting du hadde skrevet om tidligere.

 4. Nei campinglivet er ikke det samme. Man får også internett på Kraja hvis det er av interesse. I Byske er det tråløstnett, faktisk i hele Skellefteå når jeg tenker meg om. Skellefteå kommune har gratis tråløst nett til turister. Så jeg satt i forteltet til campingvognen og surfet i vei. Kjekke greier det. Campingvogner er heller ikke slik som de var.

 5. Internett på Kraja var vel begrenset til en maskin eller noen i resepsjonen, tror jeg? Det var i alle fall ikke noen kontaker på rommet der, og jeg var ikke innenfor noen trådløssone.Men jeg sjekket ikke om det var dekning rundt konferanseavdelingen deres, da – det var for kaldt til å sitte ute.

 6. Nei campinglivet er ikke det samme. Man får også internett på Kraja hvis det er av interesse. I Byske er det tråløstnett, faktisk i hele Skellefteå når jeg tenker meg om. Skellefteå kommune har gratis tråløst nett til turister. Så jeg satt i forteltet til campingvognen og surfet i vei. Kjekke greier det. Campingvogner er heller ikke slik som de var.

 7. Og hvis det ikke fins nett verken med eller uten tråd, og du ikke skal gjøre noen store ting med PC’en, er Opera sin mobil-web-leser et godt alternativ. Den er jeg blitt helt avhengig av, gidder jo ikke dra med den bærbare PC’en på alle turer. Nå ligger jeg f eks på ei hotellseng i en 500 år gammel bygning i gamlebyen i Còrdoba i Spania og leser Lasses blogg. Send kodeord opera til 1984, så får du linken og tilgang til hele www fra wap-telefon.

 8. Joda, Kristian R., Opera Mini er et godt alternativ. På Hafjelltoppen¹ måtte jeg imidlertid gjøre «store ting med PC», og der var det ikke noe bredbånd. Det var en telefonkontakt der, men jeg hadde ikke fått noe informasjon om hvordan den fungerte.

  Det var da jeg spekulerte på om ikke min gamle mobil også kunne fikse den biffen. Jeg aktiverte infrarød kommunikasjon på telefon og PC og ba PC’en lete opp et modem. Den fant noe den kalte «Standard IR modem», jeg lagde en tilkobling til Start.no på 21 40 50 60 med dette modemet, og vips! var jeg på nett.

  Det gikk i 14.4 kbps – ikke akkurat bredbånd, med andre ord – men jeg fikk da gjort det jeg ville!

  ¹ http://www.lassedahl.com/b/elg_i_fullt_dagslys

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.