OpenOffice 2.4 på norsk på Acer Aspire One

The One kommer med OpenOffice 2.3, og det er greit nok. Det som ikke er like greit, er at det er en «spesialtilpasset» versjon, som gjør det vanskelig å for eksempel installere ordbøker og slikt. Jeg ville derfor installere den «vanlige» utgaven av 2.4, og slik gikk det til:

Det første du må gjøre, er å laste ned og pakke ut OpenOffice.Org 2.4. Du finner Linux-versjonen av OpenOffice.org her. Last den ned, åpne den gjerne i pakkebehandleren, og pakk ut et sted du finner den igjen. Jeg pakket den ut i /tmp. Pass på at du merker valget «Extract files with full path».

Så kan du fjerne den OpenOffice.org-versjonen som ligger på maskinen, slik at de ikke lager rot for hverandre. Det gjør du gjennom pakkebehandleren. Trykk ALT+F2, skriv «pirut» og trykk ENTER. Bla deg fram til OpenOffice, og fjern alle kryssene til linjer som starter med OpenOffice. Merk: Her har du ingen angrerett, så dersom noe går på dunken, må du regne med litt jobb. Men det gikk altså helt greit for meg.

Nå skal du altså installere den nedlastede versjonen. Åpne et terminalvindu med ALT+F2, «terminal» og ENTER. Så må du flytte deg til katalogen der du pakka ut installasjonsfilene, og underkatalogen RPMS. En like enkel måte å gjøre dette på, kan være å starte filbehandleren, klikke deg fram til RPMS, høyreklikke og velge Open Terminal Here.

Så skal du installere. Det går an å installere hele greia i en jafs, men det vil ikke jeg gjøre, etter som jeg ikke trenger hele pakken. Det jeg vil ha er Writer, Calc og Impress. Fremgangsmåten er da som følger (når du står i mappen RPMS):

su
rpm -Uvh openoffice.org-core*
rpm -Uvh openoffice.org-writer*
rpm -Uvh openoffice.org-calc*
rpm -Uvh openoffice.org-impress*
cd desktop-integration/
rpm -Uvh --force openoffice.org-redhat-menus-2.4-9310.noarch.rpm

De forskjellige oppgavene, spesielt installasjonen av core, vil ta litt tid. Og ha gjerne strømadapteret koblet til når du gjør dette.

Når pakkene er ferdig installerte, er det egentlig bare å starte programmene. Du kan for eksempel starte Writer med ALT+F2, «soffice -writer» og ENTER. Men snarveiene i hovedmenyen virker ikke. Det må vi fikse.

Skriv mousepad /home/user/.config/xfce4/desktop/group-app.xml. Menyfila for desktopen åpnes i tekstbehandleren. Et stykke ned, på linje nummer noen-og-seksti, finner du oppføringene for disse programmene. Der står det henvisninger til /usr/share/applications/openoffice.org-1.9- (writer, calc og impress) .desktop. Disse filene finnes ikke lenger, og de nye heter «openoffice.org2.4» istedet for «openoffice.org-1.9». Merk at det ikke bare er nummeret som er forskjellig, bindestreken foran nummeret er også fjernet.

Så er det bare en ting igjen: Disse oppstartsfilene må redigeres, ellers vil de gi en feilmelding om at «%U» mangler, og du vil ikke få startet noen av programmene. Jeg beskriver hvordan man gjør dette her, kortversjonen er å fjerne «%U» fra de tre filene du lagde henvisninger til i forrige avsnitt.

Så skal det være gjort — OpenOffice.org 2.4.1 skal være på plass i /opt, og etter en omstart skal du kunne starte den ved å klikke på ikonene. Merk: Du vil også få «hurtigstart» installert nede ved klokka – du kan hindre at det starter opp automatisk ved å høyreklikke på ikonet og velge «Slå av hurtigstart», eller hva det het.

46 tanker om “OpenOffice 2.4 på norsk på Acer Aspire One

 1. Disse guidene med tips og triks for AA1 er utrolig nyttige, og nå begynner min Aspire One virkelig å ligne på noe!

  Men jeg må meddele at jeg var noe uheldig da jeg skulle legge inn mplayer igjen. Av en eller annen grunn begynte den å slette alt av programmer og til slutt sa maskinen takk for seg.
  ALT arbeidet jeg hadde gjort med å legge inn og oppdatere programmer, samt arbeidet med å lage fine ikoner gikk tapt, og jeg måtte bruke recovery-cd’en som fulgte med for å få liv i den igjen.

  Nå har jeg brukt lang tid på å få maskinen slik den var før den kræsja, og det var da jeg tenkte at det må vel være mulig å lage en «boot-bar» usb-penn med recovery for maskinen slik den er nå, i tilfelle noe slikt skulle skje igjen.

  Er dette mulig, og i så fall hvordan gjøres det???

 2. Da har jeg fulgt denne oppskriften også, og det fungerte som smurt! Takk! Synes sågar Writer starter mye kjappere i 2.4-versjon enn i 1.9. Det eneste aberet er at desktop-ikonene ble litt grumsete …

 3. Takk for tilbakemelding, Stian! Jeg har syntes skrivebordsikonene har vært litt ugly hele tiden, jeg — ble de verre med den nye versjonen altså? Kanskje det?

  Uansett, du skal ikke se bort fra at det kommer en endring på det også etter hvert 🙂

 4. Jeg syns ikonene ble mer grøtete = lavere oppløsning som blåses opp. Ikon-størrelsen i Linpus er jo relativt stor (64×64 eller deromkring?) og ikonene til OO 2.4 virker å være rundt 16×16, evt. 32×32, som ikke blir så pen når de blir blåst opp.

 5. Jepp, jeg skjønner hva du mener, Stian — jeg tror til og med at Linpus-ikonene skal være enda større, 90 × 90 piksler. Og jeg tror da det må gå an å finne noen OOo-ikoner på den størrelsen?

  Stay tuned … 😉

 6. Hei
  Ville bare si at det fins en veldig enkel måte å legge til ordlister. Gå inn på «pirut» og gå til tab «seach» og søk etter openoffice. Deretter fin språk pakken for det språket du ønsker (hos meg var det bokmål og nynorsk ordliste).

 7. Jeg installerte også ordlista på den måten da jeg hadde forrige versjon av OpenOffice inne, Kyrre. Men det som jeg opplevde, var at det var umulig å velge norsk språk som standard, jeg måtte gå inn og velge dette i hvert dokument. Det var et irritasjonsmoment.

 8. Rart, det gikk fint for meg å velge bokmål for meg som standar språk. Uansett så er din en flott måte også. Fortsett med alle de gode tipsene.
  Du har ikke en til hvordan man kan oppdatere nettverkdriverne til den trådløse? Har selv ikke hatt tid til å se på det.

 9. Jeg får ikke åpnet filen jeg laster ned.. Får bare meldingen «An error occurred while accessing the archive» :S er ganske ny innenfor linux..

 10. Jeg hadde plass nok! 🙂

  Hvor mye plass du har tilgjengelig, avhenger jo av hvor mye du har brukt. Hvis det begynner å bli fullt hos deg, kan du jo vurdere om det er mye som egentlig kan slettes? Ellers er det jo veldig enkelt å utvide lagringsplassen — bare putt et SD-kort i den venstre kortleseren på maskina!

  Med så liten lagringsplass som AA1 SSD kommer med. er det bare å finne ekstra lagring, uansett 🙂

 11. Hei
  Jeg ser at du har oversikten på aspire one. Nå har det kommet en ny openoffice 3.0, som jeg regner med at du har sett. Jeg selv har nynorsk (huff) på min aspireone, og ønsker å oppdatere til nyeste program. Jeg så på den oppskriften du hadde på 2.4, men fikk det ikke til. Bl.a. når det gjaldt å pakke ut nedlastet fil. Du pakket den ut i /tmp som jeg ikke finner. når jeg pakker den ut på den måten maskinen foreslår, får jeg ikke til resten av det som du skrev. Linux er nytt for meg, og det kunne vært bra å lært det. Har du noen tilleggstips?

  Ellers er den en kjekk hjemmeside du har.

 12. Openoffice.org 3.0, ja …

  Jeg fant ut at jeg måtte prøve i går. Alle de kommandoene jeg ramser opp her, skjer i et terminalvindu som superbruker:

  Først fjerna jeg den gamle OpenOffice 2.4. Det gjorde jeg ved å først liste opp alle installerte pakkene med «rpm -qa», og så fjerne de som hadde med OpenOffice å gjøre, med «rpm -e [pakkenavn]». Da fikk jeg beskjed om at enkelte pakker «hang sammen med» andre, men da var det bare å avinstallere dem i riktig rekkefølge.

  Og så var det nedlasting og utpakking av OpenOffice 3.0. Linuxversjonen ligger til nedlasting på http://no.openoffice.org/, last ned og pakk ut.

  Jeg er litt overrasket over at folk ikke finner «/tmp», men det får så være. Når jeg prøvde å pakke ut til denne katalogen nå, fikk jeg etterhvert beskjed om at det ikke var plass nok i den katalogen — så jeg pakka den ut i hjemmemappa mi isteden.

  I den mappa jeg pakka ut da, ligger det en mappe som heter «RPMS». I denne ligger alle filene som trengs for å installere OOo 3. Det er ikke så lett å se hvilke filer en kan unnlate i denne versjonen, så jeg valgte å installere hele programpakken, med «base», «draw», «math» og alt det der. Det er enkelt nok, bruk kommandoen:

  rpm -Uvh *.rpm

  Voila!

  Men denne programpakken tar en del plass — jeg har 9.9 GB igjen på harddisken min nå (en 8GB AA1 med et 8GB SSD-kort som expansion), så dersom du har installert mye rart fra før, er det lurt å se litt på ledig plass før du begynner.

  Og hvis noen vet hvordan vi får installert kun Writer, Calc og Impress fra pakken med OOo 3, så er de hjertelig velkomne til å si i fra! Jeg trenger ikke noe database- eller tegneprogram på denne maskinen, men er veldig glad i å ha litt ledig plass!

 13. Jeg er en middelaldrende mann som akkurat har kjøpt en Aspire one med Linux for å ha med når jeg er underveis. Jeg tenkte jeg ville ha en norsk utgave av Open Office, slik jeg har det på min stasjonære maskin (der med Windows). Jeg lastet så ned OO 3 (Linux), slettet den gamle OO 2.3, slik du har beskrevet det.
  Jeg lastet den nye ned i Downloads, høyreklikket, åpnet Open terminal here, skrev inn rpm-Uvh*.rpm

  men: command not found.
  Hva har jeg gjort galt? — Nå har jeg ikke noe skriveprogram….
  Jeg har aldri vært borti Linux før, men syntes det kunne være godt med et alternativ til Microsoft. Men er det meningen at det skal være så vanskelig å laste ned og installere et program? Med Windows går det jo praktisk talt av seg selv.

 14. * Egil Lønmo:
  «Jeg lastet den nye ned i Downloads, høyreklikket, åpnet Open terminal here, skrev inn rpm-Uvh*.rpm»

  Det ser ut som om du skrev «rpm-Uvh*.rpm» i ett og det blir feil. Hvis du ser på hva jeg skrev, så står det «rpm -Uvh *.rpm», med mellomrom foran «minustegnet» og «stjerna». Forskjellen er, som du jo la merke til, formidabel 🙂

  «er det meningen at det skal være så vanskelig å laste ned og installere et program?»

  Nei. I de fleste Linuxdistribusjoner er slikt temmelig enkelt: Du starter pakkehåndtereren, og velger de programmene du vil ha. Disse lastes da ned fra offisielle kilder og installeres for deg helt «av seg selv». Det samme kan du gjøre i Linpus.

  Men: hvis du gjør dette i Linpus, får du ikke OOo3, du må nøye deg med 2.4, og du får ikke norsk versjon. Derfor «hackingen» jeg viser til over her.

  «Med Windows går det jo praktisk talt av seg selv.»

  Nettopp. Og det er vel en av grunnene til at det blir sett på som galskap å kjøre Windows uten anti-virus, anti-spyware, anti-inntrengning, toveis brannmur og lignende, som faktisk tar mye mer av maskinens ressurser enn operativsystemet selv tar. Og en av grunnene til at folk likevel plutselig har skjermen full av mer eller mindre suspekte reklamepop-ups selv om de «gjorde ingen ting …»

  Jeg liker Linux-måten for programinstallasjon bedre. Men jeg er litt mer glad i Debian-baserte Linuxer som Ubuntu med de pakkehåndtererne de kommer med (Synaptics og apt-get), enn rpm og det som følger med Fedorabaserte distribusjoner som Linpus.

  Men vi kan jo ikke få alt heller!

 15. Takk for hjelpen — og den øvrige informasjonen. Jeg hadde faktisk prøvd med et mellomrom det ene stedet, men ikke på begge.

  Nå fikk jeg et nytt problem. Jeg skriver inn som du sier, men får beskjeden: can’t create transaction lock on /var/lib/rpm/_db.000

  Kan du hjelpe meg med det?

  Til din øvrige orientering: betyr det at jeg kan kjøre min lille maskin med Linux trygt uten Antivirusprogram?

 16. Egil Lønmo:
  «[…] får beskjeden: can’t create transaction lock on /var/lib/rpm/_db.000»

  Det kommr nok av at du ikke er superbruker (root). Da jeg gjorde besvergelsene i innlegget mitt, var jeg det. Den enkle måten å løse dette på, er med sudo, på denne måten:

  sudo rpm -Uvh *.rpm

  Du vil få en liten feilmelding da også, men den er ikke noå bry seg om så lenge det ser ut som om resten av installasjonen går greit.

  Til din øvrige orientering: betyr det at jeg kan kjøre min lille maskin med Linux trygt uten Antivirusprogram?

  Alt på egen risiko, men jeg vil hevde at du temmelig trygt kan gjøre det, ja. Sikkerhetsmodellen i Linux er nwvnt. I tillegg kan du legge til alle de variantene av Linux som finnes og alle de forskjellige programmene som brukes kombinert med den relativt lave utbredelsen … du er temmelig trygg.

 17. Takk. Det hjalp et langt stykke framover, men ikke helt til mål. En lang liste kom fram, med ooobasis og openoffice.org3; 46 punkter i alt, 100%.
  Ingen feilmelding, men (user@localhost RPMS)$ dukket opp igjen. Hvordan går jeg så videre?

 18. Det ser ut som om dette går fremover, ja! Resten av jobben har jeg egentlig beskrevet lenger oppe:

  «Når pakkene er ferdig installerte, er det egentlig bare å starte programmene. Du kan for eksempel starte Writer med ALT+F2, «soffice -writer» og ENTER.»

 19. Joda, jeg har prøvd «soffice -writer». Både med og uten mellomrom etter «soffice».
  Jeg har prøvd nå igjen, men får beskjed om «.. failed to run… (no such file or directory)»

  (når jeg åpner RPMS igjen, viser den at filene/pakkene er installert)

 20. Når jeg skriver «which soffice» forsvinner vinduet «run program», uten at jeg får noen beskjed. Det samme skjer hvis jeg skriver «which».
  Skriver jeg «soffice» kommer beskjeden «The command «soffice» failed to run: Failed to execute child process «soffice» (No such file or directory)»

 21. Hei igjen!

  Hvis du skal skrive inn slike kommandoer, er det lurt å skrive dem inn i et terminalvindu, slik at du ser hvilke svar du får fra maskinen. Prøv med ALT+F2 og terminal, og se om du får noen fornuftige svar.

 22. Ja, da fikk jeg opp et vindu som heter «Terminal».
  På «soffice» fikk jeg svaret: command not found.

  På «which soffice» kom dette:

  [user@localhost ~]$ which soffice
  /usr/bin/which: no soffice in (/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/acer/bin:/sbin/:/usr/sbin/:/home/user/bin:/usr/acer/bin)

 23. Svaret du får på «which soffice» forteller egentlig at det ikke er noen kommando som heter soffice på systemet ditt. Da er det ikke noe rart at den ikke vil starte. Men det er litt merkelig at rpm-kommandoen likevel hevder at OpenOffice er installert!

  Her må vi være iltt detektiver: Hos meg ble OOo installert i mappa «/opt». Sjekk om den ligger der til deg. Det gjør du ved å starte terminal på nytt igjen og skrive:

  cd /opt
  ls -l

  Da skal du få en liste over katalogene som ligger der.

 24. Da fikk jeg opp dette:

  [user@localhost ~]$ cd / opt
  [user@localhost /]$ ls -l
  total 85
  drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-07-14 17:34 bin
  drwxr-xr-x 3 root root 4096 2008-06-28 01:21 boot
  drwxrwxrwt 11 root root 7140 2008-11-13 11:47 dev
  drwxr-xr-x 87 root root 4096 2008-11-13 11:47 etc
  -rw-r–r– 1 root root 0 2008-10-02 16:37 halt
  drwxr-xr-x 3 root root 4096 2008-06-09 05:31 home
  drwxr-xr-x 10 root root 1024 2008-05-08 03:53 initrd
  drwxr-xr-x 12 root root 4096 2008-06-07 02:58 lib
  drwx—— 2 root root 16384 2008-07-14 17:14 lost+found
  drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-11-13 11:47 media
  drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-03-28 14:26 misc
  drwxr-xr-x 18 root root 4096 2008-05-22 05:14 mnt
  drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-03-28 14:26 net
  drwxr-xr-x 5 root root 4096 2008-11-11 16:35 opt
  -rw-r–r– 1 root root 0 2008-10-02 16:52 poweroff
  dr-xr-xr-x 118 root root 0 2008-11-13 12:46 proc
  drwxr-xr-x 24 root root 4096 2008-11-08 07:21 root
  drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-03-31 15:02 RPM
  drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-06-27 20:27 sbin
  drwxr-xr-x 6 root root 4096 2008-04-05 18:13 selinux
  drwxr-xr-x 2 root root 4096 2007-08-13 16:47 srv
  drwxr-xr-x 11 root root 0 2008-11-13 12:46 sys
  drwxrwxrwt 10 root root 420 2008-11-13 11:47 tmp
  drwxr-xr-x 18 root root 4096 2008-07-02 14:11 usr
  drwxr-xr-x 19 root root 4096 2008-03-26 21:19 var
  [user@localhost /]$

 25. Feil med mellomrom igjen — prøv klipp og lim. Det skal være «/opt», altså uten mellomrom mellom «/» og «opt». Det du fikk lista ut over her, er innholdet i «/», som er rotkatalogen. Det vi trenger, er innholdet i «/opt», altså katalogen «opt» som ligger under rotkatalogen. (Du ser den som nummer 14 i lista du limte inn.)

 26. Uff da, jeg syntes jeg hadde vært flink og prøvd ut forskjellige alternativer med mellomrom, og var glad da det endelig kom et resultat.
  Men jeg ser nå logikken i at det ikke skal være mellomrom etter / , så jeg begynner å lære.

  Nå fikk jeg et resultat som nok passer bedre.
  Nå sitter jeg ved maskinen på kontoret, der jeg ikke får koblet til Aspire One til nettet.
  Derfor kan jeg ikke klippe og lime, men jeg skal prøve å skrive riktig. én av dem gjelder Adobe, to open office.

  (user@localhost opt)$ ls -l
  total 12
  drwxr — xr — x 5 root root 4096 2008 — 06 — 03 19:29 Adobe
  drwxr — xr — x 4 root root 4096 2008 — 10 — 04 22:47 openoffice.org
  drwxr — xr — x 6 root root 4096 2008 — 10 — 04 22:48 openoffice.org3

 27. Joda, dette ser ut til å gå fremover, det. Da kan du prøve å starte OpenOffice.org 3 gjennom å starte fila «soffice» som ligger her:

  /opt/openoffice.org3/program/soffice

  Dette kan du enten skrive inn i kjør-boksen, i et terminalvindu eller finne katalogen med filutforskeren og dobbeltklikke på fila. Alle tre virker.

 28. Ja, nå gikk det på et par sekunder! Alt ser så flott ut.
  Takk for all hjelp og tålmodighet med en som er helt grønn når det gjelder slike ting.
  Jeg kom borti din hjemmeside etter å ha kjøpt maskinen og strevde med engelsk/norsk tastatur. Jeg søkte på nettet etter A.A.one og fant løsningen hos deg. Den tok jeg med tilbake til forretningen her på vårt lille sted, der jeg hadde kjøpt maskinen. De var ikke en gang klar over problemet, men kan nå rettlede andre kunder.
  Linux hadde jeg hørt om, men aldri prøvd. Når jeg nå skulle kjøpe en slik liten maskin, valgte jeg bevisst Linuxversjonen, fordi jeg hadde lyst til å prøve, og fordi jeg tenkte at jeg ikke ville være med på å forsterke monopoltendensene for Microsoft. Etter det jeg har skjønt, er det også slik at kvalitet og internasjonale standarder blir bedre ivaretatt av konkurrentene. Så jeg har med tilfredshet benyttet Open Office og Opera en tid.

  Nå har jeg fått et godt arbeidsredskap når jeg er på farten. Allerede i morgen og overmorgen skal jeg ut på noen timers bussreise og kan arbeide med min nye maskin underveis.

  Nok en gang, takk for all hjelp. Bare et spørsmål, du skrev tidligere at det vanligvis er lettere å installere programmer, ved å starte pakkehåndtereren. Hvor finner jeg den? Er det noe som starter av seg selv når jeg begynner å laste ned et program? Jeg leste litt på Linuxguiden, men ble ikke klokere.

 29. Akk, gleden var kortvarig. Ingen ikoner/symboler hadde lagt seg på plass i Work på forsiden eller som hurtigstart ved klokka, heller ikke etter restart. Jeg måtte foreta prosedyren om igjen. Jeg lagret et dokument. Det fant jeg igjen etterpå under My documents. Men når jeg klikker på det, kommer ikke dokumentet fram, bare informasjon om dokumentet.

  jeg har prøvd
  /opt/openoffice.org3/program/soffice
  i Run program og i terminalvindu. I filutforskeren (hvis jeg gjorde det riktig) fikk jeg svaret:
  No files found,
  og:
  The search results may be invalid. There were errors while performing this search.

 30. Hvis det er til noen hjelp: under «show more details» står det: «find: warning: Unix filenames usually don’t contain slashes (thoug pathnames do.) That means that ‘iname */opt/openoffice….»
  resten av meldingen i vinduet går utenfor skjermen.

 31. jeg fulgte din oppskrift slavisk(tror jeg da…..) og jeg har fått innstallert OO3, men alle ikonene,snarveiene på «skrivebordet» har blitt helt borte. Jeg har prøvd å tukle litt med andre oppskrifter på sidene dine, men får det ikke til.

 32. Hvor finner jeg «desktop install:-)»?

  Jeg er fremdeles ikke kommet lenger enn #10014, og må hver gang åpne med /opt/openoffice.org3/program/soffice i terminalvindu.

  En annen sak er at denne versjonen av OO3 virker delvis engelsk. Marger og annet er angitt i tommer og ikke cm. Når en skriver med autoformatering blir «i» til «I».
  Verre er det at aksenter ikke kommer med, f.eks. ikke é, eller omlyd, ö,ä,ü. Det er kjedelig for meg, som bor ved svenskegrensen og stadig må skrive svenske navn, og i tillegg skriver jeg mye på tysk.
  Hvordan melder man fra slikt til dem som lager OO? Det bør bli forandring i neste versjon. — I min OO3 på min stasjonære maskin (Windows) er det ikke slik. — Ikke vet jeg heller om jeg ville torde å laste ned en ny versjon, etter alle vanskelighetene som var nå.

 33. «desktop install» skal ligge i den samme mappa som installasjonsfilene ligger. Bruken av tommer istedet for centimeter kommer av innstillinger i programmet. Og hvis menyvalgene er engelske, da har du antageligvis lastet ned engelsk versjon …

 34. Under RPMS finner jeg det som vel er installasjonsfiler, ooobasis3.0 osv. + mappen «desktop-integration» som igjen har et innhold. Men jeg finner ingen mappe «desktop install».

  Når det gjelder menyvalgene i selve programmet, så er de på norsk. All tekst er på norsk. Det er kun det jeg har nevnt ovenfor som avviker (i alle fall det jeg har funnet til nå): tommer + i som blir I).
  At jeg ikke får skrevet aksenter og omlyd, burde vel ikke ha noe med det engelske å gjøre. Programmet reagerer jo ellers på norsk tastatur. Får du skrevet ö og é?

 35. Når det gjelder autoformateringen og «i» som blir til «I», så må språkinnstillingen ha gått tilbake fra norsk til engelsk. Det er jo forskjellige alternativer der (utvalg, avsnitt, all tekst) og det ser ut til at noe av det alltid går tilbake til engelsk når jeg starter opp på nytt. Når jeg nå passer på at den holder seg på norsk, virker det riktig.

  Men de andre tingene har fortsatt gyldighet.

 36. Jeg har akkurat fått meg en Acer AspireOne PC. fulgte instruksene under oppstart, valgte Engelsk(norsk) på et av valgene. Fikk norsk tastatur, men engelsk oppsett. Hvordan kan jeg få forandret til norsk oppsett?

 37. Hallo!

  Installerte Open Office 3.0, men glemte visst en vesentlig ting.

  Noen som kan peke i riktig retning for hvordan jeg får symbolene tilbake, fordi de forsvant etter installasjonen.

 38. Må få skryte litt av denne siden. Glimrende side!

  Artig lite problem er at jeg fikk tilbake symbolene, men nå fungerer de ikke.

  Noen forslag?

  Hvis jeg skriver sudo find /-name office får jeg opp følgende:

  /user/lib/openoffice.org/program/soffice
  /opt/openoffice.org3/program/soffice

  Noen tips ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.