Saltentinget 2006

Jeg sitter akkurat nå på Saltentinget, en samling av kommunene i Salten hvor vi skal diskutere fremtidig kommunestruktur i regionen. Det er en interessant samling med mange gode innledere og innlegg, men det er også noen spørsmål som melder seg.

Og et spørsmål som jeg ikke ser svaret på ennå, er problemet med fraflytting. Det vil si, her i Salten er det slik at fraflytting er en ulempe for de fleste kommunene, men en ressurs for Bodø. Det er likevel enighet i «storkommunen» om at dette er en utvikling som er bekymringsfull, og det er enighet om at vi kan løse dette problemet gjennom kommunesammenslåing.

Det er mye sant i det. Det er klart, de som flytter fra Steigen til Bodø fordi det ikke finnes arbeid i Steigen, de vil ikke flytte fra kommunen dersom vi slår sammen Bodø og Steigen. Men løser det egentlig det som de fleste er enige om er problemet?

Bildet er tatt av Avisa Nordlands fotograf Tom Melby

1 tanke om “Saltentinget 2006

  1. Det er å stikke hodet i sanden! Og hva skal man gjøre med alle de arbeidsledige i kommuneadministrasjonen hvis sammenslåing? Her tror jeg man bare flytter problemer rundt – uten å løse dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.