Smørmangel? Lag selv, da vel!

Fant en boks fløte godt utgått på dato i kjøleskapet i dag, og på grunn av at nordmenns jule- og karbohysteri har tømt butikkhyllene for meierismør, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg som smørkinner.

Det finnes en del gode oppskrifter på hjemmekjerna smør ute på nettet, men jeg tok meg ikke bryet med å lete da jeg sto der med fløteboksen. Så jeg hadde fløten, et par spiseskjeer rømme og en god klype salt i Kenwood Major’en, og vispa til det skilte seg. Det tok vel en ti-tolv minutter, tror jeg.

Hvis du ikke har gjort dette før, kan det hende du «lurer på om det er ferdig». Det trenger du ikke — det ser du: Når det er ferdig, er substansen skilt i gult, fett og deilig smør og hvit, tynn kjernemelk.

Det var et lite he**ete å få alt smøret ut av vispen, så hvis du har en Kenwood, så tror jeg det kan være lurt å bytte til K-kroken når du har fått halvfast krem. Bruker du derimot en kjøkkenmaskin med kniver, blir det nok ikke noe problem å skille smør og kjernemelk.

Vasking og sånt gjorde jeg ikke så mye av, men det var likevel et glimrende smør til å lage brun sausjevning av. Se likevel linken jeg posta lengre opp, dersom du vil gjøre ting skikkelig. Så i dag serverte jeg koteletter med brun saus laget på eget smør. Litt stolt over det, gitt!

7 tanker om “Smørmangel? Lag selv, da vel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.