Trackmania Nations Forever

Som de fleste leserne av denne bloggen har fått med seg, er jeg en Linuxbruker, og tidvis en veldig entusiastisk en. Jeg har likevel windows på opptil flere maskiner, og det er flere grunner til at jeg ikke fjerner det helt. Den viktigste er antageligvis spill.

Windowsplattformen er temmelig bra på spill, og en rekke spill kommer bare for Windows. Blant disse finner vi spillserien Trackmania, som er spesielt interessant på grunn av gratisutgaven Trackmania nations, som hvem som helst kan laste ned og installere. Under Windows, da.

Trackmania Nations er et spill hvor du kjører «lekebiler» i noen baner hvor det aller meste går an, naturlovene har slingringsmonn og kollisjoner med andre biler er umulig. Dette er billek på høyt nivå, og du spiler online mot tusener av andre lekelystne. Du kan også bygge dine egne baner med den innebygde bane-editoren. Og Trackmania Nations kommer i ny versjon, Trackmania Nations Forever, 16. april! Den kan lastes ned fra www.trackmania.com fra fredag onsdag av — så Windowspartisjonen min får nok leve litt til.

11 tanker om “Trackmania Nations Forever

 1. TMN er et helt fantastisk spill som det har blitt «kastet» bort flerfoldige timer på de siste årene. At det er gratis er rett og slett helt ubegripelig. TMN:F ser om mulig enda bedre ut og må selvfølgelig prøves. Kjipt at det bare fungerer på Windows, dog. Tro når spillutviklere endelig skal se at både Unix (OS X) og Linux er velegnede (og i mange tilfeller de beste) spilltplattformer?

 2. Jeg har spilt flere utgaver av Trackmania, og alle er like avhengighetskapende. Jeg ser frem til Nations Forever. Synd de benytter seg av DirectX, ellers hadde det vel vært mulig å emul..eh..kjøre i Wine.

 3. Det som skremmer mange spillprodusenter, er vel den åpne kildekode-idéen. Selv om Trackmania Nations er gratis, deler det vel det meste av koden med de øvrige Trackmania-spillene og det vil ikke forbause meg om PHBer i Nadeo og andre lignende selskap ikke skjønner at også Linux kan kjøre lukket kode …

  TMN bruker Direct X, ja — og det til det fulle. Det snakker også veldig tett med skjermkortet, spesielt hvis du har et fra nVidia, slik at det er nok temmelig fåfengt å kjøre det under en emulert Windowsmaskin, også.

  Kanskje vi må lage en aksjon, Facebookgruppe eller no’?

 4. har lastet ned tmn:f nå, fra to forskjellige kilder tilogmed, men får ikke til å starte setupfila. får bare spørsmål om hvilket program jeg vil åpne fila med. noen idè om hva som skal til for å få det innstallert? ikonet til fila er sånn «ukjent program»-ikon (vet ikke hva det heter).

 5. Hmm — nei, Aasmund, jeg hadde ikke noen slike problemer selv. Jeg lasta den ned fra et av mirrorene, og hadde ingen slike problemer. Fila jeg lasta ned heter tmnationsforever_setup.exe og er på litt over fem hundre megabytes.

  Hva heter fila du har lasta ned?

 6. Ah, Eirik, dette er den forrige versjonen, det. Den kom med Starforce Copy Protection, som etter hva jeg har forstått er noe som får til og med Sonys verste påfunn til å virke snille. Og så kan den som skjønner hva poenget med kopibeskyttelse på et gratis og fritt redistributabelt spill er, sende meg en mail.

  «Trackmania Nations Forever» er den nyeste versjonen, og der har de kutta ut dette tullet. Det ser også ut som om «Forever» er litt lettere å ha med å gjøre:

  http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=7072

 7. Au, au, dette er dårlige nyheter. Hvis kompatibiliteten er så god som det ser ut her, kommer jeg til å kaste bort mange timer i tiden framover. 🙂

 8. Jeg fikk til å spille Trackmania Nations Forever vha. wine, uten store problemer. Installasjonen gikk fint (den klager på directx, men har ikke noe å si), måtte gjøre noen små instillinger (slå av shadere og custom skins) og vips… Ute på banen 🙂

  Det som ikke funker er lyden og rankingen din online. Men det går an å spille solo og online 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.