Under snø

Til du/dere som har misforstått, og åpenbart har fått det inntrykket at plena mi er et hundetoalett: Kom gjerne forbi i grillsesongen, så kan jeg vise dere en alternativ måte å lage «hot dogs» på.

Jeg blir mer og mer overbevist om at et generelt forbud mot kjæledyr ville vært en god idé.

12 tanker om “Under snø

 1. Er jo ikke hundens skyld at eieren ikke gidder plukke opp etter den ;o)

  Generelt forbud mot kjæledyr ville vært supertrist, men at vi begrenser sterkt hvem som kan ha dem hadde vært supert 🙂

 2. En annen vri som jeg ser mye av er at de tar opp dritten i en plastpose, knytter posen godt igjen og kaster den i vegkanten (!). På den måten kan hundedritt bevares i to hundre år.

 3. Det å få hagen full av hundemøkk er såklart ikke noe hyggelig. Men husk at det er ikke hundens feil, det er eierens. Din alternative måte å lage «hot dogs» på er rett og slett usmakelig !
  Et generelt forbud mot dyr er heller ikke veien å gå. Men at det bør være en begrensning på hvem som skal få lov til å ha dyr er jeg helt enig i. Noen mennesker burde ikke ha dyr, da enkelte rett og slett udøver vold mot forsvarsløse dyr.

 4. Om det er eieren eller hunden som skal ha det meste av skylda, er ikke jeg så opptatt av egentlig jeg, Caroline. Jeg vil bare ha dette bort fra eiendommen min.

  Elf: «Jeg plukket opp da Ruby dreit på plena der i sommer!»

  Joda, jeg tror du hører til blant de få som er moden og sivilisert nok til å eie et dyr. Selv om jeg aldri vil forstå fascinasjonen 🙂

  Ketil: «På den måten kan hundedritt bevares i to hundre år.»

  Ja, er ikke fremskrittet fantastisk? Jeg vil aldri skjønne helt hvorfor disse posene ikke er laget av bio-plast, jeg.

  Yallaballa: «nå slipper du å gjødsle plenen din til sommeren!»

  Takk skal du ha — nå ble det enda verre! Jeg gjødsla nemlig plena i fjor, og det var det dummeste jeg har gjort på lenge — gresset slutta jo aldri å gro!

  Thomas: «Din alternative måte å lage «hot dogs» på er rett og slett usmakelig !»

  Om grillet hund er usmakelig eller ikke, det vet man vel ikke før man har prøvd egentlig? Uansett er det ganske usmakelig å få bæsj godt spredt utover på barna mine sin lekeplass i min private hage, også.

  Men nok om det, dersom det skal være en begrensning på hvem som skal få lov til å ha dyr, er nok et generelt forbud den eneste veien å gå. En lov som sier at «bare snille mennesker får lov til å eie dyr» vil nok ikke være mulig å overholde. Et forbud hvor man kan dispensere der hvor det måtte være behov for det, er nok mer praktisk gjennomførbart.

 5. Du har min fulle støtte i at forlatt hundemøkk ikke hører noe sted hjemme.

  Allikevel retter du baker for smed når det er hunden du vil lage hot dog av. Når eieren tar med hunden på tur, for at hunden skal gjøre sitt fornødne, er det helt naturlig at hunden gjør akkurat det. Like naturlig som det for deg og meg er at eieren også plukker opp etterlatenskapene. Dessverre er ikke det like naturlig for alle.

  Et generelt forbud mot kjæledyr er så lite gjennomtenkt at jeg tviler på at du har satt deg inn de positive samfunnseffektene av at privatpersoner har husdyr. Det foreligger masse forskning som understøtter dette.

  Tvang og forbud er ikke veien å gå i dette tilfellet. Opplæring og bevisstgjøring er å foretrekke. Husets veterinær har lenge ment at obligatoriske kurs, muligens også gjentakende over tid, er nødvendig, både for eieren og dyret.

 6. «Allikevel retter du baker for smed når det er hunden du vil lage hot dog av.»

  Det kan så være — men det løser problemet. Og ikke minst: det gjorde ordspillet mulig.

  «Et generelt forbud mot kjæledyr er så lite gjennomtenkt at jeg tviler på at du har satt deg inn de positive samfunnseffektene av at privatpersoner har husdyr.»

  Kanskje ikke, men jeg har fått med meg alle dyrene som sulter, pines, plages, druknes eller bare rett og slett forlates, jeg har fått med meg de hundene som står bundet i en hage og hyler det meste av dagen og jeg har fått med meg alle de som blir skadet, lemlestet og drept av «snille familiehunder» som «aldri har gjort noe slikt før!»

  Å ale opp og holde ekstremt genmodifiserte rovdyr i fangenskap for egen underholdnings skyld er for meg etisk problematisk i seg selv, og når man ser på alle skadetilfellene samt de andre tegnene på at eierne i stor utstrekning ikke vet hva de holder på med, synes jeg det er verdt å tenke over alle mulighetene for å kontrollere dette.

  Obligatoriske kurs, som du nevner, og sterke begrensninger, som andre snakker om, medfører jo nødvendigvis et krav om et generelt forbud. Hvorfor skal jeg gidde å dra på et kurs, dersom det ikke har noen konsekvenser? Hvordan skal jeg kunne straffes for å ikke dra på kurs, hvis det likevel er tillatt å ha hund?

  Dette bør selvfølgelig løses slik som med våpentillatelse: Et forbud i utgangspunktet, men dersom du gjennom nødvendig opplæring kan vise at du er skikket til å eie et dyr, kan du få et sertifikat som gir deg lov til å kjøpe og eie. Og forsøpler du hagen min med hundebæsj, så forsvinner nok sertifikatet forferdelig fort!

 7. Det finnes bio-poser for hundedritt, men det som irriterer meg, er at de er så dyre. Jeg kjøper heller en rull med 50 poser til 8,- i stedet for 50 bio-poser til 38 i . Hvorfor skal det alltid være så dyrt å tenke miljø?

  Jeg blir så oppgitt over at de med myniatyrhunder, tror det er fritt frem for deres hunder og drite overalt 🙂

 8. Så lenge man har to alternativer, og det ene er mye billigere enn det andre, så velger de fleste det billigste.

  Skulle gjerne brukt bio-poser til hundedritt, men ikke før de blir billigere. Når man er «flink» til å plukke opp etter hunden, så blir det en del poser i løpet av uka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.