Spamfiltrering

Digmes blogg tester i disse dager ut spambeskyttelse fra Norton, med vekslende hell. Men mange vil gjerne bli kvitt spam, spesielt fra kontoer hvis adresser offentliggjøres på websider og i diskusjonsfora, steder hvor spammerne gjerne høster adresser. Jeg bruker en annen løsning enn lokal programvare.

Jeg har nemlig i utgangspunktet satt meg opp med litt frihet med hensyn til mailkontoer. Jeg har registrert domenet lassedahl.com, og med dette domenet har jeg (via ZoneEdit) mailadresser som jeg kan la peke til hvor som helst. Mail til adressen nederst på denne siden, for eksempel, webmaster@lassedahl.com, går derfor til en helt annen konto. Og det er her den lille genistraken kommer inn:

Jeg videresender denne mailen til Hotmail. En gammel og god tjeneste, kontoen min der er vel fra 1996 eller noe sånt. Hotmail har nemlig innebygget spambeskyttelse. Opprett om nødvendig en Hotmailadresse, og logg inn. Velg «Options» og «Junk Mail Filter». Der setter du filteret til «Enhanced (most junk mail is caught)», og velger om spammen skal flyttes til en mappe som heter «Junk mail folder» og slettes etter en uke, eller om den skal slettes øyeblikkelig.

Jeg velger vanligvis at spammen skal i søppelmappa, men i disse dager er det sa mye virusmail ute og kjører. Denne virusmailen fanges også opp av spamfilteret, noe som er bra, men den fyller også temmelig raskt opp kontoen min, så nå om dagen lar jeg spammen gå rett i søpla.

Men virker det?

Joda. Før jeg aktiviserte spambeskyttelsen, fikk jeg rundt 30 spam om dagen, og jeg hadde hatt en jevn økning de månedene Og siste gang jeg telte, fikk jeg rundt 60 spam om dagen i spamfolderen min. Og det er få skikkelige mails som blir merket som spam (såkalte falske positive), jeg kan bare huske på én. Og i innboksen min ser jeg maks et par spam i uka.

Så, jeg liker Hotmail. Selv om det er Microsoft som eier det. Ulempen med det er selvfølgelig at med mindre du har Outlook Express som mailklient, må du sjekke mail via webinterfacet deres. Men hvis dette er noe du kan leve med, anbefales Hotmail på det varmeste.Og selvfølgelig trenger du ikke eget domene for å bruke dette, det er jo bare å oppgi Hotmailadressen. Min er lg_dahl@hotmail.com!

Utvidet bloggesfære!

Etter å ha lest om den hos Jarle D. B. puttet jeg også Digmes blogg i lista mi, under forfatterens navn «Håkon S.».

En godt skrevet og interessant blogg, med vekt på medier, IT og samfunn.

Hei! Her er jeg II

Bloggeposisjonering har blitt in. Igjen.

Det finnes altså noen tjenester på nettet som kan vise deg hvor en blogg er plassert sånn rent geografisk, og tjenesten jeg skrev om i april, GeoURL samt «Blizg». Den siste er litt dum fordi den forutsetter at du har ditt eget domenenavn, noe ikke alle har. Men GeoURL er ikke dum. Her finner du meg:

GeoURL

Les mer om geografisk websiteposisjonering hos mine cybernaboer:

Hos Karl Ove finner du en grei oppskrift, også.

Gratulasjoner

www.ellendahl.com forteller meg at Kyrre har navnedag i dag, 22. september. Gratulerer!

Knuste poteter

illustrasjonDa jeg var liten, var potetmos slikt vi fikk når det ikke var tid til å koke potet. Dette er jo egentlig en selvmotsigelse, og det avslører at potetmosen kom fra poser med Toro-emblem på. Og Toro er flink til mye, det skal de ha – men de ødela fullstendig min sans for potetmos.

Men jeg har en kone som, i motsetning til meg, hadde gode minner om mosede poteter, og stadig nevnte dem i små bisetninger. Og i og med at det er jeg som lager maten her i huset, tok jeg hintet, og fant ut at jeg måtte prøve meg på den forhatte mosen. Men jeg tok utgangspunkt i ordentlige poteter og «Den blårutede kokeboken».

Resultatet ble så bra at potetmos har gått fra å være en av mine litt tragiske minner til en kulinarisk opplevelse. Den er så god at den kan spises som den er, eller med helt enkel følge som pølser eller kjøttkaker i brun saus og noen kokte grønnsaker. Det er snadder – og her er oppskriften jeg bruker:

Potetmos

  • ca. 750 g poteter
  • 2 dl kokende melk
  • 1 kryddermål revet muskatnøtt
  • litt salt
  • litt hvit pepper
  • minst 1 spiseskje smør

Skrell potetene, og kok dem som vanlig. Store poteter kan godt deles i to eller fler deler. Hell av vannet etter koking, og mos i vei. Da trenger du en eller annen form for rotmoser. De fleste har faktisk noe slikt i kjøkkenskuffa – ta en titt, og se etter om du har noe der som egner seg til å smadre kokte poteter. Ellers går det an med kjøkkenmaskin eller håndvisp. Prøv deg frem, poteter er ikke akkurat verdens dyreste matvare – og det er ikke rakettvitenskap å mose dem til puré.

Så, når de ikke er til å kjenne igjen, har du i den kokende melken, litt etter litt, og har oppi krydder og salt. Hvis du ikke vet hvor mye et kryddermål er, så la ikke det stoppe deg, ha i litt etter litt, og smak etter om du synes det er godt. Og et kryddermål er femtedelen av en teskje.

Og så rører du det godt sammen, før du avslutter med smakstilsetteren, smør. Det er det som gjør potetmos til noe mer enn … vel, potet. Det viktigste her, er at det er smør. Ekte og kaloririkt. En liten spiseskje er greit til hverdags, men hvis man har oppi et par, så smaker det mye bedre. Følg trikset over, ha oppi litt etter litt, og kjenn etter hva du selv synes. Men ikke prøv med margarin – enkelte ting kan ikke erstattes.

VG følger etter – igjen

I forrige post meldte jeg at jeg slo VG i Britney-nytt. Noe annet jeg var ute med før dem, er RSS-feed.

Det vil si, VG har hatt sin feed ute lenge, men den har altså ikke fungert. Det har imidlertid min gjort i noen dager, mye takket være Karl Ove Hufthammer. Men i dag ramlet det altså inn VG-nytt i Feedreaderen min, så nå kan vi også lese VG-nytt litt mer effektivt. Gratulerer, VG.

Britney fortsetter

illustrasjon… å «sjokkere» verden – men bare den delen av verden som er temmelig lettskremt, da.

Denne gangen var det en opptreden på nattklubben Rain i Las Vegas, hvor hun vissnok strippet. Jeg vet ikke om det å ta av seg skjørta egentlig kvalifiserer til «stripping» jeg, da – men det er en annen sak. Men hvis hun skal fortsette å tøye grenser for å promotere albumet sitt, er det vel bare et spørsmål om tid, tenker jeg.

En tredje sak, er at jeg ikke trodde nattklubbgjengere i Las Vegas var så lette å sjokkere, jeg da – den byen har vel sett det meste. Og en fjerde sak, er at Britney-magasinet denne gang var ute før VG! In your face, «Britney Spears Spesial»!

Så, takk til Aftonbladet og ikke minst: Andreas Sandberg.

Prioriteringer

… har det vært mange av i valgkampen, men hva man synes er viktigst, og hvordan man vinkler saker ut fra dette, er noe spesiellt nyhetsmedia må ta stilling til hele tiden.

Men når det i dag var en brann på Bogstad, var det ikke så mye tvil om at saken måtte nevnes av avisene. Det interessante var imidlertid hva to av våre største aviser, Dagbladet og Aftenposten, hadde valgt å putte i ingressen:

Dagbladet:

En barnehage er evakuert etter at det brøt ut brann i en stor verkstedbygning på Bogstad i Oslo. [Les mer]

Aftenposten:

Verkstedbygningen på Bogstad golfanlegg ble ødelagt i en brann i formiddag. [Les mer]

Godt valg

illustrasjonSøndag den 14. åpner valglokalene i mange av våre kommuner, og mandag er valgdagen. Da har vi muligheten til å fortelle hvem vi skal styre kommunen og fylket de kommende fire årene.

Selv står jeg på SV-lista, og hvis alt går som jeg ønsker, blir jeg å finne i kommunestyret de kommende fire årene. Minst. Og jeg oppfordrer selvfølgelig alle til å stemme SV – og hvis du stemmer i Fauske kommune, men velger et annet parti, blir jeg veldig glad for en «slenger» – men:

Uansett hva du foretrekker, så gå nå endelig ut og stem! Bruk stemmeretten din, vern om demokratiet, og møt opp på valgdagen. Husk, å ikke stemme, er å støtte det partiet du aldri ville stemt på.

Stem gjerne SV – og godt valg.

RSS

… eller «supersurf» som Dagbladet sedvanlig tabloid kaller det, har blitt POP i det siste.

RSS er egentlig en XML-dialekt som er egnet til å formidle nyheter, overskrifter og lignende, enten til andre maskiner eller til spesielle RSS-lesere. Egentlig veldig praktisk.

Men på tross av dette, hadde ikke jeg kommet meg skikkelig i gang med en RSS-feed når Dagbladet plutselig kunngjorde for hele verden at dette var et «must». Sløvhet. Så her ble det travelt. Jeg stjal derfor Arve Bersvendsens feed, og gjenskapte denne så godt jeg kunne. Og resultatet finner du på denne adressen:

http://www.lassedahl.com/index.xml

Feilmeldinger mottas med takk, enten som kommentar til dette, eller på mail – adressen er i footeren.